Zinderende ontknoping WK-Geldontwaarding

De gedoodverfde winnaar van het WK – de VS – beschikt over de meest veelzijdige selectie. Het Amerikaanse elftal beschikt bovendien over een dodelijke spits die nu al de topscorer van het toeooi lijkt te zijn geworden. Ben Beanke beschikt over een onnavolgbare techniek en is in staat zijn tegenstanders razendsnel te passeren. Naar verluid beschikt hij over een “knop” die het Amerikaanse aanvalsspel een gigantische impuls kan geven; een impuls die de Amerikanen in de afgelopen wedstrijden een beslissend voordeel opleverde. Desalniettemin ligt de spits in eigen land onder vuur vanwege vermeend doping gebruik.

De Europese equipe heeft de halve finale bereikt maar worstelt. Al het hele toeooi bestaat er onenigheid over de opstelling en de tactiek. Tussen de spelers botert het niet mede omdat de onderlinge communicatie door de verschillende talen moeizaam verloopt. De slechte sfeer die is ontstaan, met name tussen de Franstalige spelers en die uit Duitsland, is het spel van de afgelopen wedstrijden niet ten goede gekomen. De stroperigheid waarmee de bal wordt rondgespeeld heeft de supporters teleurgesteld; de eerste witte zakdoekjes verschenen op de tribunes tijdens de gewonnen kwartfinale. Europa kiest voor een dodelijk Italiaans catenaccio spel waarbij de Europese equipe telkens in de slotfase met een vlijmscherpe counter toeslaat en de tegenstander opzij zet. Het weinig sprankelende spel kan de Europese supporter echter niet bekoren.

In de andere halve finale gaat het tussen China en Japan. Het Chinese elftal heeft de verrassende opmars doorgezet en treft in de halve finale de Japanners die met een verzwakt elftal het veld zullen gaan betreden. Het Chinese team die onder de autoritaire leiding staat van de Chinese bondscoach heeft velen verrast. Dat China de halve finales zou bereiken werd gehoopt, maar nu het elftal in de halve finale tegen aartsrivaal Japan staat, is de sfeer in het Chinese kamp gespannen. De Chinese bondscoach heeft laten doorschemeren dat hij de spelers de opdracht heeft gegeven om de wedstrijd minder stormachtig te beginnen dan de voorgaande wedstrijden. Het merendeel van de spelers in de Chinese selectie kampen met  pijntjes en lichamelijke klachten die op grote oververmoeidheid duiden.

De Japanse equipe heeft met een zwaar gehavende selectie de halve finale bereikt. De Japanners die enkele dagen voor de gewonnen kwartfinale getroffen werden door een zware voedselvergifting, kampen nog steeds met de gevolgen. De Japanse bondscoach vertelde op de persconferentie dat zijn spelers ziek, zwak en misselijk zijn en verzocht de verzamelde pers om zijn spelersgroep met rust te laten. Enkele joualisten die geen gehoor hebben gegeven aan het verzoek en het Japanse kamp toch bezochten, kwamen met verontrustende berichten terug. De selectie is er nog lang niet bovenop en de meesten voelen zich vanwege onduidelijke redenen nog steeds ziek, zwak en misselijk.

Terwijl de wedkantoren overuren draaien en de WK-organisatie overtuigd is van een zinderende ontknoping van het WK, wordt het toeooi overschaduwd door schandalen. Sinds supporters lucht hebben gekregen van vermeende corruptie binnen het scheidsrechterskorps, lijkt er een nieuwe dynamiek te zijn ontstaan die van doorslaggevende betekenis kan zijn voor de uitkomst van dit WK. De kwaliteit van de scheidsrechters was zeker niet om over naar huis te schrijven want de gewonnen wedstrijden die de VS en Europa in de halve finales brachten, deden het nodige stof opwaaien.

De WK-organisatie heeft met een groots media-offensief alle twijfels aan de integriteit van de scheidsrechters willen wegnemen, maar veel mensen twijfelen aan de geboden uitleg. De innige banden tussen de wedkantoren, de WK-organisatie, de nationale bonden alsook de sponsoring van de wedkantoren aan de nationale elftallen hebben er inmiddels toe geleid dat supporters wereldwijd uit protest tegen de ondoorzichtige gang van zaken hun tenten hebben opgeslagen voor de deuren van de wedkantoren en bondsbesturen.

Aanstaand weekend traint de Europese equipe voor de laatste keer voordat het woensdag in de halve finale aantreedt. De spanning in het Europese kamp is om te snijden. De oplopende spanningen tussen de Franse en Duitse spelers blijven de gemoederen bezighouden, terwijl Amerikaanse en Europese wedkantoren, supporters en de verzamelde pers openlijk speculeren over de Europese tactiek. De leiding van het Europese team, bestaande uit oud-sterspelers en bondsbobo's, heeft de afgelopen dagen intensief overleg gevoerd, maar lijkt nog niet tot een definitieve strategie te zijn gekomen tot grote teleurstelling van de wedkantoren en supporters. Wordt het Duitse zakelijkheid of de Franse slag?

Opmerkelijk was in dat kader het tussentijds invliegen van een Italiaanse masseur in het Europese trainingskamp. Hij heeft de nodige ervaring opgedaan bij een van de roemruchte wedkantoren en vele denken daarin een aanwijzing te hebben gevonden voor de Franse slag. Of deze Italiaanse masseur over wondermiddeltjes beschikt? De Duitse invloed mag daarentegen niet onderschat worden en van hen weten we dat ze het niet op wondermiddeltjes hebben. Woensdag is het D-day voor Europa. Gaat Europa de finale bereiken of wordt zij uitgeschakeld? Eén ding is duidelijk. Woensdag zal het van tribunes schallen: “Jetzt geht es los!!”. Het is erop of eronder.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo