Goud en zilver daily report

Goud noteerde vandaag een winst van 1,82% op $1637,00 per troy ounce. Hoogste dagkoers: 1.640,30. Laagste dagkoers: 1.608,75. Uitgedrukt in euro's noteerde goud vandaag een plus van 1,63% op €1280,26 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteerde vandaag een winst van 3,83% op $30,16 per troy ounce. Hoogste dagkoers: 30,33. Laagste dagkoers: 28,95. Uitgedrukt in euro's noteerde zilver vandaag een plus van 3,80% op €23,56 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

Goud en zilver noteren vandaag in de trend van de inteationale beurzen een ruime plus. De euro/dollarkoers deed vandaag nagenoeg niks, dit zorgde voor ongeveer even grote winsten voor de edelmetalen in beide valuta uitgedrukt. Als de euro/dollarkoers geen rol speelde bij de stijging van goud en zilver, wat dan wel?

Zoals reeds gezegd gedragen de goud- en zilverprijs zich de laatste maanden over het algemeen als risicovolle beleggingen. Dit betekent dat de goud- en zilverprijs sterk gecorreleerd zijn met de beurskoersen, zo ook vandaag.

Reden dat de beurzen, en daarmee ook de edelmetalen, vandaag  terrein wonnen heeft te maken met positieve geluiden rondom de Eurocrisis. Gisteravond kwamen Merkel en Sarkozy bij elkaar voor een vergadering, de uitkomst was volgens analisten positief omdat de twee leiders dichterbij strengere bankregels zijn gekomen. Ook het nieuws dat kredietbeoordelaar Fitch de triple-A status van Frankrijk herbevestigde wordt als iets positiefs gezien.

Ten slotte brak goud vandaag door zijn 200-daagse gemiddelde heen, dit gegeven wordt als belangrijkste technisch hulpmiddel beschouwd. Voor beleggers is dit een positief signaal en daarmee een goed moment om in te stappen.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo