Infographic: Vraag en aanbod in de zilvermarkt

De eerste infographic werd begin november gepubliceerd en is in ons eigen nieuwsarchief te vinden. Deze nieuwe infographic over de vraag en aanbod fundamentals werd vandaag vrijgegeven door Visualcapitalist. De infographic laat zien dat dat er vorig jaar 1040,6 miljoen troy ounce zilver op de markt kwam, waarvan een gedeelte uit recycling en en een gedeelte uit verkopen van overheden. In 2011 kwam er 12% meer zilver op de markt via recycling dan een jaar eerder en zakte het aanbod van zilver van overheden met 74%. De mijnproductie van zilver steeg de afgelopen negen jaar onafgebroken en is nu 28% groter dan in 2002. Toen werd er bijna 600 miljoen troy ounce uit de grond gehaald, tegenover 761,6 miljoen troy ounce in 2011.

Producenten

De Zuid-Amerikaanse landen zijn de grootste producenten van zilver, maar ook de VS, Canada, Australië, China en Polen halen een plekje in de top tien van grootste zilverproducenten in 2011. De meerderheid van het zilver komt als bijproduct uit mijnen die actief naar goud, lood, zink of koper zoeken.

Industriële vraag

De industriële vraag naar zilver komt voor iets minder dan de helft voor rekening van de industrie, zoals het GFMS eerder ook al kenbaar maakte in haar laatste rapport over de zilvermarkt. In 2011 werd 481,9 miljoen troy ounce gebruikt in de industrie, voor 2012 gaat het GFMS uit van een vraag van 454,4 miljoen troy ounce. De rest van het zilver wordt gebruikt voor traditionele toepassingen, zoals ook onderstaande infographic laat zien. In de infographic worden deze traditionele toepassingen (juwelen, medailles, munten en zilverwaar) ook aangemerkt als industriële vraag, vandaar dat hier een hoger percentage van 84% uitkomt.

Klik op onderstaande infographic voor een grotere versie. VisualCapital heeft nog een derde infographic in de pijlijn zitten, waarin de mogelijkheden om te beleggen in zilver wordt toegelicht. In mijn boek getiteld 'Beleggen in zilver' komt de informatie uit deze infographic serie ook uitgebreid aan bod.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo