Er is veel beweging op de cryptomarkten. Bitcoin kende onlangs een all time high van € 53618,5.  Er komen steeds meer institutionele “crypto whales” bij en dat geeft vertrouwen aan de kleinere investeerders om te beginnen handelen in crypto. Wie wil handelen in Bitcoin en crypto zal gebruik moeten maken van een handelsplatform of crypto app. Uiteraard wil je dat deze Bitcoin app of crypto app makkelijk is in gebruik en dat je er volledig op kan vertrouwen dat je waardevolle valuta veilig bewaard worden. Er is niet 1 beste app. Afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren zal je jouw keuze moeten maken. In dit artikel bespreken we drie crypto apps en geven we je inzicht in welke factoren belangrijk zijn bij jouw keuze van de beste crypto app.

Bitvavo

Bitvavo is een Nederlands handelsplatform dat opgericht is in 2018. Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam. Bitvavo is een groot en professioneel platform, maar focust zich graag op het grote publiek. Hun missie is om zoveel mogelijk mensen toegang te verlenen tot cryptocurrencies en zo de adaptatie van crypto’s te verspreiden. Hun visie is om de marktleider van Europa te worden. Dit willen ze bereiken door hun platform erg gebruiksvriendelijk te maken, wat vooral nieuwe klanten zal aantrekken. En de lage kosten zullen ook de grotere investeerders aantrekken en doen blijven.

 • Betrouwbaarheid & veiligheid

Als je een account aanmaakt bij Bitvavo wordt dit beveiligd met een twee factor authenticatie. Zo heb je naast je wachtwoord dus nog een dubbele veiligheid ingebouwd via een authenticator app op je telefoon. De crypto’s die je aankoopt bij Bitvavo worden deels opgeslagen op een cold wallet. Deze kan dus niet gehackt worden. Uiteraard kan een cold wallet wel fysiek gestolen worden, maar ook hier is de beveiliging van het hoogste niveau. Bovendien zijn deze opslagruimtes verspreid over verschillende locaties om elk risico te minimaliseren.

 • Beschikbare cryptocurrencies

Bitvavo heeft een ruim aanbod van meer dan 50 cryptocurrencies beschikbaar. Deze kan je meteen aanschaffen met euro’s of Bitcoin. De beginnende trader heeft dus een ruime keuze aan crypto’s. Gedreven traders die op zoek zijn naar kleinere munten zullen echter niet elke coin op hun verlanglijstje kunnen aanschaffen.

 • Internationale beschikbaarheid

Bitvavo is momenteel beschikbaar in Nederland en België en ongeveer alle landen van de EU en EEG. Bitvavo zegt zelfs de grootste exchange van Europa te willen worden.

Het geeft vertrouwen als je weet dat het bedrijf dicht bij huis is. Maar internationale klanten buiten de EU kunnen hier niet terecht.

 • Gebruiksgemak en klantenservice

Het doel van Bitvavo is om het handelen in crypto’s toegankelijk te maken voor het grote publiek. Daarom kan je rekenen op een erg gebruiksvriendelijke interface om vlot aan de slag te gaan. Ervaren traders kunnen gebruik maken van een uitgebreide versie met meer opties. Het voordeel van een Nederlandse exchange is dat je kan rekenen op een kwalitatieve en Nederlandstalige klantenservice.

 • Expert tools voor gevorderden

De expert-interface biedt geavanceerde tools voor gevorderde handelaars. Euro’s en Bitcoin worden als basis gebruikt om handelsparen te vormen met allerlei andere coins. Je kan gebruik maken van grafieken voor technische analyse en hebt zicht op de orderboeken. Wie voldoende kennis heeft opgebouwd heeft de mogelijkheid tot om te handelen met limit orders, fill-or-kill orders en immediate-or-cancel orders.

 • Kosten

Betalen bij Bitvavo kan met iDeal, Bancontact, je kredietkaart en nog 8 andere betaalmethodes. Bitvavo heeft verschillende kostenstructuren voor makers en takers, gebaseerd op het handelsvolume van de afgelopen 30 dagen. Het maximum is echter 0,25%.

 • Aanbieden van een wallet

Je kan je valuta toevertrouwen aan Bitvavo en gebruik maken van de Bitvavo wallet. Deze wallet kan je makkelijk raadplegen op de mobiele app of op je desktop. Zoals eerder gezegd kan je er zeker van zijn dat je coins bij Bitvavo veilig bewaard worden. Als je later beslist om je coins op een eigen wallet te plaatsen is dat natuurlijk ook mogelijk.

Binance

Binance is een internationaal crypto handelsplatform dat in 2017 opgericht werd en wordt aangestuurd vanuit Malta. Het platform is dus nog niet heel oud, maar Binance is nu al het grootste handelsplatform ter wereld uitgedrukt in handelsvolume en aantal actieve traders.

 • Betrouwbaarheid & veiligheid

Het grootste handelsplatform ter wereld heeft uiteraard de know-how en de middelen om zich optimaal te beveiligen. En dat is ook nodig. Omdat het handelsplatform zo groot is, is het ook een aantrekkelijk doelwit voor hackers. In het verleden is Binance al eens gehackt, maar de verliezen werden allemaal gedekt door hun eigen SAFU-verzekering.

 • Beschikbare cryptocurrencies

De keuze aan coins en handelsparen bij Binance is enorm. Wie wil investeren in coins met een klein marktkapitaal heeft een grote kans dat Binance deze aanbiedt. Binance wil een zo ruim mogelijk assortiment bieden, maar biedt hierdoor ook coins aan die mogelijks uit onbetrouwbare projecten voortkomen. Je moet dus zelf goed je research doen voor je je keuze maakt.

 • Internationale beschikbaarheid

Binance is bijna wereldwijd beschikbaar, maar heeft verschillende vertakkingen. Omwille van de regulatie in de U.S. moeten inwoners uit Amerika gebruik maken van Binance.US.  Deze versie biedt niet alle mogelijkheden van Binance.com. Voor mensen uit Nederland is er geen beperking.

 • Gebruiksgemak en klantenservice

Er is een 24/7 support en ook op de website kan je terecht met allerlei vragen. Daarnaast is er ook nog een blog met nieuws over de cryptowereld. Binance richt zich niet helemaal tot beginners en de app kan in het begin minder overzichtelijk overkomen. Binance heeft namelijk zoveel meer te bieden wat het voor een beginner overweldigend maakt.

 • Expert tools voor gevorderden

De mogelijkheden op Binance zijn bijna eindeloos. Op het handelsplatform kan je honderden coins verhandelen, maar ook een passief inkomen vergaren met Binance earn of de Binance pool. Je kan handelen in derivaten zoals futures met een 100x hefboom.

Binance Card

De Binance card is een fysieke betaalkaart net zoals je eigen kredietkaart. Deze kan je gebruiken bij meer dan 60 miljoen bedrijven wereldwijd om aankopen te doen met je crypto. Deze dienst is helemaal gratis en je betaalt ook geen fee aan Binance. Binance is hiermee echt een pionier in het toegankelijk maken van crypto’s voor gewone aankopen.

 • Kosten

De kosten op Binance zijn relatief laag. Gemiddeld bedragen de transactiekosten ongeveer 0,1% van het totale bedrag. De exacte transactiekost hangt af van jouw handelsvolume. Indien je geld wil overmaken kan dit met iDEAL, Bancontact of een creditcard. Hier zijn de kosten wel iets hoger omdat de betalingen geregeld worden met een derde partij waarbij overigens ook een ID-verificatie nodig is.

 • Aanbieden van een wallet

Trust Wallet is de officiële Wallet van Binance. De mobiele applicatie is veilig en makkelijk te gebruiken. Je kan je tokens en coins makkelijk beheren en je hebt volledig controle over je eigen private keys.

 • Coinbase

Coinbase is een groot internationaal cryptocurrency platform met een erg gebruiksvriendelijke interface. Het platform is opgestart in 2012 en heeft ook een pro-versie met geavanceerde opties.

 • Betrouwbaarheid & veiligheid

Je account op coinbase wordt beveiligd met een twee factor authenticatie. Coinbase slaat een groot deel van de cryptovaluta offline op en het kapitaal wordt verzekerd door heel grote verzekeringsmaatschappijen.

 • Beschikbare cryptocurrencies

De lijst met beschikbare cryptocurrencies is uitgebreid, maar afhankelijk van jouw woonlocatie. De meest gangbare coins zijn beschikbaar, maar het aanbod is niet zo groot als bij Binance.

 • Internationale beschikbaarheid

Het platform is internationaal toegankelijk voor de meeste landen in Europa, Amerika. Azië en Afrika.

 • Gebruiksgemak en klantenservice

De app is heel gebruiksvriendelijk en dit is de reden waarom zoveel beginners zo tevreden zijn over het handelsplatform. De hele interface is erg overzichtelijk en geeft vooral beginners het vertrouwen om hun eerste transacties te maken.

 • Expert tools voor gevorderden

Als je toegang wil tot meer geavanceerde tools kan je overstappen naar een Coinbase Pro account. Dit geeft je toegang tot marktanalyses en extra opties om te handelen.

 • Kosten

Coinbase biedt helaas niet de laagste transactiekosten. De kosten zijn afhankelijk van de regio, de coin en de betaalmethode. Wie handelt in grotere volumes met Coinbase Pro kan wel rekenen op goedkopere tarieven.

 • Aanbieden van een wallet

Je kan je crypto’s heel eenvoudig overzetten vanuit de exchange naar de coinbase wallet. De wallet app is ook erg overzichtelijk en gebruiksvriendelijk.