cryptokitties nft

NFT Cryptokitties Verwachting

Wat zijn Cryptokitties?

Cryptokitties zijn een van de eerste NFT’s die in 2017 uitkwamen en worden gezien als een game. In de game kun je digitaal katten verzamelen, maken en verhandelen. Met jouw digitale katten kun je ook een kitten krijgen, als je een mannetje en een vrouwtje bezit. Elke kat in het spel is 100% uniek en van jou als je er één koopt. De Cryptokitties NFT’s werken op het netwerk van Ethereum. In de eerste weken zorgde extreme drukte van het spel zelfs voor overbelasting op het Ethereum-Netwerk. De game is ontwikkeld door het bedrijf Axiom Zen, een designstudio in de Verenigde Staten. Dapperlabs is de bedrijfstak die verantwoordelijk is voor de game.

cryptokitties nft

De prijs voor een Cryptokitty is erg volatiel geweest en heeft veel prijsstijgingen en -dalingen gezien tussen 2017 en nu. In 2017 werden er bijvoorbeeld Cryptokitties verkocht voor maar liefst 23.000 dollar. Momenteel ligt de prijs van een Cryptokitty een stuk lager, zo rond de 60 dollar. In 2018 is de duurste Cryptokitty voor meer dan 1.3 millioen dollar verkocht. In 2021 zijn er meer dan 6.000 Kitties verkocht. Het is moeilijk om een accurate prijsverwachting te voorspellen omdat dit met de ene dag op de andere dag erg kan variëren. Dit heeft veel te maken met de populariteit en wat mensen er op dat moment voor willen betalen.

Interesse in het kopen van een Cryptokitty? Dit is mogelijk via de officiële website of via de NFT-marktplaats Opensea.

Wat is een NFT eigenlijk?

We zien NFT’s tegenwoordig steeds vaker in het nieuws voorbijkomen. Regelmatig hoor je dat er weer eens een NFT verkocht is voor enkele miljoenen, en ga zo maar door. Nu denk je misschien, ik vind de cryptomarkt al ingewikkeld genoeg, en dan komt dit er nog eens bij. Wat houdt deze crypto-trend nou eigenlijk is? En wat is het verschil tussen een NFT en een cryptocurrency?

Laten we beginnen met een uitleg over wat fungible en non-fungible betekenen. Cryptomunten zijn fungible. Dit houdt is dat ze dezelfde eenheid en waarde hebben. Dit kan je vergelijken met een euro of dollar. Elke euro is een euro waard, en elke dollar is een dollar waard. Hetzelfde geldt dus voor een cryptomunt zoals Bitcoin of Ethereum. NFT’s zijn dus het tegenovergestelde: non-fungible. Dit houdt in dat niet elke eenheid dezelfde waarde heeft. Elke NFT is uniek en is verschillend in waarde.

NFT’s, de nieuwe crypto hype?

NFT’s zijn misschien de nieuwe cryptocurrency hype, maar ze hebben niks te maken met de eigenschappen van cryptomunten. NFT’s zijn allemaal verschillend en worden dus bijvoorbeeld gebruikt om digitale kunst te kopen. Iedereen kan NFT’s maken, kopen en verkopen. NFT’s zijn heel persoonlijk. De waarde die een NFT heeft kan dus ook erg persoonlijk zijn. Ben jij bijvoorbeeld een enorme fan van voetbal? Dan is een NFT die gebaseerd is op voetbal voor jou erg waardevol en zal jij er meer voor betalen dan een ander. Hetzelfde geldt voor digitale kunstwerken (NFT art). Zo worden er verschillende NFT-kunstwerken voor tientallen miljoenen verkocht op de NFT-marktplaatsen.

Cryptokitties NFT kopen – Hoe werkt dit?

Cryptokitties kun je kopen via de website van Cryptokitties of op een NFT-markplaats zoals Opensea.

De meeste NFT’s werken op het blockchain netwerk van Ethereum en hierom gebruik je dus ook de cryptomunt Ethereum als betaalmiddel. Naast Opensea heeft Binance tegenwoordig ook een eigen NFT marketplace waar je NFT’s kunt kopen en verkopen.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.