Bitcoin is nog steeds de grootste cryptocurrency in marktkapitalisatie. Steeds meer grote institutionele beleggers nemen Bitcoin mee op in hun portefeuille. Omdat Bitcoin echter al zo groot is is de kans op een 10x return op korte termijn niet meer haalbaar. Investeren in Bitcoin blijft wel ideaal om je kapitaal te beschermen tegen de inflatie van fiatgeld.

 

Maar wie meer winst wil maken met zijn crypto-investeringen zal zich moeten richten op altcoins. Het potentieel van deze altcoins is soms enorm. Wie een groter risico aandurft kan koersstijgingen verwachten met een 2x, 10x of zelfs 100x rendement. Wil je weten welke cryptocurrency gaat stijgen? In dit artikel lichtten we 3 veelbelovende crypto’s toe met een sterk potentieel: Monero, Uniswap en Ethereum.

Monero (XMR)

Een van de uitdagingen van Bitcoin is dat elke Bitcoin een transactiegeschiedenis met zich meedraagt. Bitcoin is dus niet zo privé als je zou denken. Het is een publieke blockchain waarbij er kan gecontroleerd worden wie welke BTC in handen heeft gehad.

Monero daarentegen is echt een zogeheten privacy coin. Je kan het zien als anoniem cash. Elke XMR is volledige inwisselbaar voor een andere XMR. De coin is dus “fungeable”. Het belang van deze anonimiteit gaat in de toekomst alleen nog maar toenemen. De overheden willen steeds meer controle krijgen op cryptocurrency. Zij willen weten welke transacties er plaats vinden om controle te krijgen op de burger en deze te kunnen taxeren.

 

Monero is niet alleen meer anoniem dan BTC, maar ook beter gedecentraliseerd. Het mijnen van BTC kan enkel nog met een enorme capaciteit aan rekenkracht waardoor het in handen is van een beperkte groep. Dankzij een randomX protocol verhoogt Monero haar decentralisatie. Iedereen met een CPU kan thuis Monero mijnen.

Monero verwachtingen

Monero heeft alles in huis voor een adaptatie bij het grote publiek. De transactiekost bedraagt ongeveer $ 0,05 terwijl dit voor BTC en ETH ongeveer $ 15 kan bedragen.

De prijs lijkt bovendien sterk ondergewaardeerd:

 • Volgens het stock to flow model zou de prijs voor Monero nu ongeveer $ 900 moeten zijn. Dit is enkel gebaseerd op schaarste.
 • De prijs zit nog steeds onder zijn all-time-high terwijl de technologie sterk verbeterd is.
 • Monero is nog niet heel bekend, het team steekt al zijn energie en kapitaal in het verbeteren van de technologie in plaats van in marketing.
 • We kunnen verwachten dat Monero binnen enkele maanden zijn all-time-high zal bereiken. Eind 2021 zou de koers van Monero kunnen stijgen tot $ 1000.

Uniswap  (UNI)

Gedecentraliseerde cryptocurrency exchanges (Dex’s) zoals Uniswap zijn aan het exploderen. Gedecentraliseerde exchanges maken komaf met identificatie procedures en het akkoord gaan met algemene voorwaarden. Als je handelt op een Dex blijf je heel de tijd je assets beheren vanuit je eigen wallet. Je hoeft dus geen controle over je valuta uit handen geven.

Uniswap verwachtingen

Uniswap is de leider onder de Dex’s, gebouwd op het Ethereum netwerk en zal in mei 2021 Uniswap V3 lanceren. Enkele belangrijke features zijn:

 • Concentrated liquidity: Liquidity providers (LP’s) kunnen zelf de range kiezen waarin ze liquiditeit voorzien. Dit zal het risico op “slippage” verminderen waardoor er geruild kan worden aan prijzen die minder afwijken van de echte marktprijs.
 • Kapitaal efficiëntie: Het voorzien van liquiditeit zal nog veel winstgevender worden. De beloningen kunnen tot maximaal 4000x hoger zijn ten opzichte van Uniswap V2. Hier is echter ook een hoger risico aan verbonden.
 • Licensing: Uniswap blijft natuurlijk open source. Maar gedurende de eerste 2 jaar na de lancering is er wel een licentie vereist voor wie de programmeercodes wil kopiëren. Op deze manier kan Uniswap de hardnekkige competitie even tegenhouden. Het feit dat er zulke competitie is wil zeggen dat Uniswap een pionier is die echt als voorbeeld wordt gezien.

Uniswap V3 zal ook gelanceerd worden op Optimism, de Ethereum korte termijn schaling methode.

De toekomst ziet er rooskleurig uit voor deze eenhoorn. Uniswap is nu al de populairste Dex en het trading volume op het platform blijft stijgen. In combinatie met de nieuwe features van Uniswap V3 heeft de koers van UNI de komende maanden nog een groot groeipotentieel.

Ethereum (ETH)

Ethereum is de grootste altcoin op de cryptocurrency markt. Hoewel dit zou kunnen betekenen dat ETH net als BTC geen groot groeipotentieel meer heeft, is het interessant om te begrijpen waar de waarde van ETH vandaan komt.

Ethereum is een platform waarop allerlei ander crypto’s gebouwd worden. Je kan het vergelijken met de TCP/IP laag van het internet dat we allemaal kennen. In het geval van het “gewone” internet gaat echter alle waarde naar de toepassingen op het netwerk zoals Facebook en Google die beschikken over alle data en daar enorme winst mee maken. Het onderliggende netwerk zelf profiteert niet zo sterk van het internetverhaal als deze bedrijven.

Bij Ethereum is dit andersom. Omdat alle crypto projecten open source zijn en alle data voor iedereen beschikbaar is, verschuift deze machtspositie. De waarde van Ethereum is evenredig met de stijging van dApps. En de waarde is zelfs exponentieel evenredig met de stijging van het aantal gebruikers. En alles lijkt er op dat deze stijging van het aantal dApps en gebruikers niet meer tegen te houden is:

 • Defi: Gedecentraliseerde financiële platformen zijn een van de grootste drijfkrachten voor het Ethereum netwerk. En de stijging van Defi is enorm.
 • Stable coin demands:  Ethereum is de onderliggende laag die voor de meeste stablecoins wordt gekozen, denk maar aan Theter, USDC en Gemini dollar. Stablecoins zijn ook sterk aan in opmars. VISA zou ook USDC gaan integereren en heeft hiervoor Ethereum gekozen. Al deze transacties hebben gas fees nodig. Deze integratie zorgt voor een enorm netwerk van gebruikers.
 • NFT (non fungeabel tokens): Deze unieke tokens hebben allerlei toepassingen zoals blockchain domeinen, digitale kunst en muziek. De meerderheid van NFT’s gebruikt het Ethereum netwerk.
 • Deze grote expansie zou wel voor een probleem kunnen zorgen: een overlading van verkeer op het netwerk. Gelukkig heeft Ethereum meerdere oplossingen voor dit schalingsprobleem.
 • Optimism: Deze toepassing komt waarschijnlijk in juli 2021
 • Polygon: Deze sidechain zorgt voor veiligheid en robuustheid van het systeem.
 • ETH 2.0: De nieuwe versie van Ethereum zal gebruik maken van Proof-of-Stake in plaats van Proof-of-Work. Deze technisch moeilijke overgang kan dit jaar nog plaatsvinden en kan de schaalbaarheid enorm doen toenemen.

Ethereum verwachtingen

De vraag naar Ethereum blijft stijgen. Het aantal toepassingen op het Ethereum netwerk blijft namelijk elke dag toenemen. Veel grote investeerders verdelen hun portfolio over Bitcoin en Ethereum. Het aanbod daarentegen lijkt te dalen omdat veel ETH vanuit de exchanges doorvloeit naar smart contracts waar het wordt vastgezet. Bovendien zal ook een deel van de Ethereum fees “geburned” worden. Wie goed kan rekenen weet dat een grotere vraag en een kleiner aanbod slechts 1 ding kan betekenen: een sterke koersstijging. Een verdubbeling van de prijs lijkt volgens veel experts dit jaar nog mogelijk.