Poll: Schuldenplafond VS als afleidingsmanoeuvre

Afgelopen week vroegen we onze lezers naar hun mening over het Amerikaanse schuldenplafond. Hoe serieus is de dreiging? Kan het schuldenplafond werkelijk de aanzet zijn voor een dollarcrisis of niet? En kan de VS opnieuw een afwaardering tegemoet zien als er niet snel een akkoord bereikt wordt over de verhoging van de schuldenlimiet?

Uit de peiling blijkt dat de meeste lezers het schuldenplafond zien als een afleidingsmanoeuvre, al is iets meer dan 30% nog steeds niet veel. Slechts een kleine 15% van de respondenten ziet in het schuldenplafond een chantagemiddel voor de oppositie. Maar weinig Marketupdate lezers zien in het schuldenplafond een bedreiging voor de kredietstatus van de Verenigde Staten, slechts 10,5% denkt dat het zover zal komen. Het is dan wel weer opvallend om te zien dat 22,6% van de respondenten in het schuldenplafond wél een aanleiding ziet voor een dollarcrisis.

We kijken uit naar suggesties voor de nieuwe poll die we morgen online zetten. U kunt deze doorsturen naar [email protected].

poll-schuldenplafond

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo