Telegraaf: “43% verwacht leeglopen goudbubbel”

De 38% die denkt dat de goudprijs vanaf nu weer zal gaan stijgen wijst op de aanhoudend grote vraag naar fysiek goud in China en India en op het feit dat de prijsdaling van kort geleden door veel koopjesjagers aangegrepen zal worden als een mooi moment om in te stappen. Het is opvallend dat er nog zoveel respondenten zijn die denken dat goud een bubbel is, terwijl slechts weinig mensen het fysiek in bezit hebben en veel fondsbeheerders ook geen of weinig interesse in hebben om permanent een positie aan te houden in fysiek goud.

ABN: Daling zet voort

Maandag raadpleegde de Financiƫle Telegraaf de analisten van ABN Amro. Zij verwachten dat de goudprijs in een neergaande trend zal blijven en richting de $1.300 per troy ounce zal gaan. De krant schrijft dat goud na de enorme rally van de afgelopen jaren de status van veilige haven langzaam aan het kwijtraken is.

Volgens analisten van ABN Amro zijn de vooruitzichten voor de Amerikaanse economie aan het verbeteren en is er speculatie dat de Federal Reserve haar omvangrijke stimuleringsprogramma gaat afbouwen. De verwachten een verdere terugval van de goudprijs en hanteren een korte termijn koersdoel van $1.350 per troy ounce. Eind dit jaar zal de prijs $1.300 per troy ounce zijn. Eerder schreven we op Marketupdate al over het negatieve koersdoel van de staatsbank voor goud. In april liet de bank via een trading update weten dat ze rekening houdt met een goudprijs van $875 per troy ounce in 2015.

‘Goud blijft dof’, aldus de Telegraaf

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.