Coinbase haalt TikTok in en neemt #1 positie in Apple app store over

De mobiele app van de grote cryptocurrency exchange Coinbase staat nu bovenaan de hitlijsten van de Amerikaanse Apple App Store. Coinbase’s trading app kwam voor het eerst beschikbaar in de Apple App Store in 2014 en had in april dit jaar ongeveer 2 miljoen downloads volgens gegevens van analytische site SensorTower.

Volgens de Top Charts-lijst in de Apple App Store is Coinbase momenteel de populairste app in de Verenigde Staten, vóór TikTok, YouTube, Facebook, Instagram, en handelsapp Robinhood. Cash App, waarmee gebruikers geld kunnen sturen en Bitcoin (BTC) kunnen kopen, zit op het moment van publicatie op de #12 positie, terwijl de apps van Binance en Trust respectievelijk op positie 16 en 17 staan. 

Robinhood

Coinbase’s app heeft de afgelopen maand meermaals in de buurt van de top van Apple’s App Store gestaan, vaak achter Robinhood op de nummer één positie. Sinds het bedrijf in april begon met het verhandelen van zijn aandelen op de Nasdaq, lijkt de aandacht van het publiek echter te zijn toegenomen, wat mogelijk leidt tot een toename van het aantal desktop- en mobiele gebruikers. 

Daarentegen hebben Amerikaanse wetgevers mogelijk nog steeds hun ogen gericht op Robinhood na beschuldigingen van marktmanipulatie door de handelsapp en door grote hedgefondsen in reactie op de ‘short squeeze’ van Redditors op GameStop-aandelen en andere eerder dit jaar.