Bitvavo Review [2024]

Bitvavo is al jaren een van de meest gebruikte crypto exchanges in Nederland, maar de populariteit is zo toegenomen dat tegenwoordig nieuwe individuen uit alle landen geïnteresseerd zijn om dit platform te gaan gebruiken.

Het is mogelijk om te zeggen dat Bitvavo net als iedere andere exchange is, maar dit is niet helemaal waar. Bitvavo onderscheidt zich met enkele kenmerken en hun gebruiksvriendelijkheid. We zullen je in deze Bitvavo review meer details vertellen.

Bitvavo daytraden

Over de Bitvavo exchange

Wat is Bitvavo? Het is een cryptocurrency exchange die op grote schaal in Nederland wordt gebruikt. Dat verschillende Europese landen hun eigen exchangeshuis hebben, is iets heel gebruikelijks, en in veel gevallen zijn dit platforms die na een tijdje een internationaal alternatief worden dat net zo populair is als elke exchange die in de Verenigde Staten is ontstaan.

Vanuit Bitvavo proclameren ze zichzelf als de meest competitieve crypto-exchange op de markt en een van de grootste in Europa, aangezien ze verschillende basis- en geavanceerde functies bieden. Zoals ze zelf op hun website aangeven is het een ruilhuis “voor zowel beginners als ervaren gebruikers”.

Veiligheid

Bij Bitvavo kun je cryptocurrencies kopen, verkopen of gewoon opslaan. Naast een redelijk intuïtieve interface, is het ook belangrijk om erop te wijzen dat ze vanaf het platform garanderen dat de tokens van hun klanten worden opgeslagen in koude portefeuilles (of in ieder geval de meeste), en deze portefeuilles, zoals meer geavanceerde gebruikers zullen al weten, hebben een hoger beveiligingsniveau dan het eenvoudigweg opslaan van de tokens op een toegankelijk medium op elk moment.

Gebruik

Opgemerkt moet worden dat in Bitvavo de bediening vrij eenvoudig is, maar je kunt ook verschillende opties vinden die zijn ontworpen voor ervaren gebruikers in cryptohandel of gewoon voor degenen die geavanceerde functies willen, zoals staking. Ja, Bitvavo biedt ook cryptocurrency staking aan. 

Een ander aspect om te benadrukken is dat het vanuit Bitvavo mogelijk is om cryptocurrency-exchanges met groot gemak uit te voeren. Ze hebben een exchangessysteem waarmee je binnen enkele seconden de ene cryptocurrency voor de andere kunt omwisselen; kenmerk dat door beleggers zeer wordt gewaardeerd bij het kiezen van een beurs. Om te kunnen ruilen is het natuurlijk noodzakelijk om een minimaal saldo van € 50 te hebben.

Lage commissies

Het is ongetwijfeld een vrij complete beurs met een laag commissietarief en stelt gebruikers ook in staat om met een paar klikken restituties aan te vragen, iets wat essentieel is om het geld te hebben wanneer het nodig is. 

Hoe werkt Bitvavo?

De Bitvavo website, biedt je niet alleen de mogelijkheid om te handelen met de belangrijkste, bekende en stabiele cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ripple, Ethereum, Litecoin, maar ook de minder bekende of nieuwe coins.

Commissies

Het is bekend dat bij het omwisselen van cryptocurrencies en het uitvoeren van commerciële transacties, beurzen je een percentage als commissie in rekening brengen. Daarom is het bij het kiezen van een platform ook goed dat je je laat informeren over het geld dat je aan commissies betaalt. Dit bedrijf brengt je geen Bitvavo fees in rekening voor het overmaken van echt geld voor de aankoop van digitale valuta, via iDeal of bankoverschrijving. Maar als je via MyBank of Bancontact koopt, bedraagt de taks 1,5%, wat oploopt tot 2,25% voor de SOFORT-methode.

Aankoop en verkoop

Om cryptocurrencies in deze broker te kopen, moet je eerst een account registreren en gewoon op ‘Start’ klikken en er wordt een formulier geopend waarin je alleen de vereiste gegevens hoeft in te voeren. Je persoonlijke gegevens zijn vereist, zoals naam, achternaam, e-mailadres en wachtwoord. Door enkele eenvoudige instructies te volgen, kunt je je Bitvavo account aanmaken en zal de procedure voor het kopen van je cryptocurrencies dienovereenkomstig verlopen. Bij het overboeken van geld naar dit platform vanaf je bankrekening, wordt deze laatste automatisch geverifieerd.

Handelen betekent natuurlijk niet alleen digitale valuta kopen, maar ze ook op het juiste moment verkopen om zoveel mogelijk te verdienen. In tegenstelling tot kopen is het bij Bitvavo ook nodig om je telefoonnummer en identiteit te verifiëren. Zodra je cryptocurrencies op het saldo van deze website zijn gestort, kunt je ze omwisselen in fiat-valuta (euro) en ze dus overboeken naar je bankrekening. Ook de verkoop van digitale valuta wordt direct met commissies verwerkt.

Crypto versturen

Ook de operatie die het versturen van cryptocurrencies naar een andere exchange of naar een wallet brengt, is in Bitvavo heel eenvoudig. Nadat je zich hebt aangemeld, klikt je eenvoudig op het tabblad “Storten en opnemen” en vervolgens op de knop “Bitvavo digitale valuta opnemen”.

Op dit punt hoeft je alleen maar de cryptocurrency te selecteren die je wilt verzenden en vervolgens het adres van de exchange of de portemonnee in te voeren waarnaar je wilt verzenden. En tot slot hoeft je alleen nog maar te bevestigen.

Bitvavo wallet

Bitvavo app 2022 newCrypto beleggers op Bitvavo krijgen automatisch te maken met de Bitvavo wallet. Aangekochte crypto wordt automatisch hierheen gestuurd en opgeslagen. De wallet werkt als een hosted wallet, wat inhoudt dat je verschillende soorten crypto coins kunt bewaren in een wallet. Bij veel crypto wallets krijg je namelijk voor elke crypto coin een private key, een uniek adres. Dit zorgt ervoor dat je alle coins bij elkaar houd en snel kunt verhandelen.

Aanmaken

Zodra je een account aanmaakt bij Bitvavo wordt er automatisch een hosted wallet aangemaakt voor jouw crypto. Zelf een Bitvavo wallet aanmaken hoeft dus niet. Hier kun je elke crypto coin welke je tegenkomt op Bitvavo in op slaan. Een van de grote voordelen van een hosted wallet is dat je geen software hoeft te downloaden en bij Bitvavo is het gebruik van de Bitvavo geheel gratis.

Veiligheid 

Je vraagt je waarschijnlijk af, is Bitvavo wallet veilig?

Het lijkt misschien aantrekkelijk om al jouw crypto op te slaan binnen in een exchange platform, maar het is veiliger dit niet te doen. Het is namelijk veiliger om een externe wallet te hebben, waar je jouw crypto ook offline kunt bewaren. Bitvavo maakt gebruik van offline wallets waardoor het in dit geval een stuk veiliger is.

Bitvavo staking

Met crypto staken kun je als belegger een rendement verdienen op crypto coins die je voor een periode vast wilt houden. Bitvavo biedt off-chain en on-chain stakingsdiensten aan, die we samen de stakingsdiensten noemen. De off-chain staking-services bieden een belegger de mogelijkheid om rendementen te verdienen op beschikbare en inactieve rekeningsaldi die je in jouw Bitvavo wallet bijhoudt. 

De on-chain staking-services geven je de mogelijkheid dat de digitale activa actief deelnemen aan het transactie validatie proces (vergelijkbaar met mining) op een proof-of-stake blockchain. Op deze blockchains kan iedereen met een minimaal vereist saldo van een specifiek digitaal blockchain  transacties valideren en stakingsbeloningen verdienen.

Rendement

Gemiddeld genomen zijn de Bitvavo staking rendementen 6 % per jaar. Dit lijkt misschien niet veel maar is toch altijd meer dan niets. Je kunt de crypto in jouw Bitvavo wallet laten zitten zonder rendement. En wanneer je toch van plan bent om een altcoin voor langere tijd vast te houden dan is het mooi meegenomen om er een rendement te behalen. Het klopt inderdaad dat Bitcoin gekozen kan worden bij Bitvavo staking, terwijl Bitcoin geen altcoin is. Dit doen ze bij Bitvavo voor extra liquiditeit. 

Wanneer een nieuwe altcoin veel in het nieuws komt en een verwachting heeft van een koersstijging houden veel beleggers de crypto coins vast. Door te kiezen voor Bitvavo staking kun je deze crypto coin vast houden, en er een extra rendement van 0.49 % op verdienen.

Bitvavo recensies

Bitvavo logoBitvavo is een Nederlandse intermediair en handelt in één en erkent iedere Europese financier. Ze openden hun ingangen tegen het einde van 2017 en hebben een behoorlijke reputatie in het lokale crypto Bitvavo gebied. Hun fundamentele centrum is rechtlijnigheid, en dat maakt het eenvoudig om cryptocurrency-geld te kopen, verkopen en om te wisselen.

Door een vertegenwoordiger en handel te consolideren, is het podium geschikt voor zowel beginnende als ervaren crypto-makelaars. De meeste financiers beginnen met een tussenpersoon. Ze schakelen echter snel over op handel. Een transactie is veel goedkoper (in het licht van het feit dat je per exchange betaalt) en heeft meer verzoekkeuzes. Met Bitvavo hoef je niet over te stappen omdat je alles op een vergelijkbaar podium kunt doen.

Het samenvoegen van de twee podia was een buitengewone zet, en dat zie je in de exchangesvolumes van Bitvavo. De site en de gateway zien er hedendaags uit en werken door de gebruiksvriendelijke interface effectief en natuurlijk. Wat dan ook de reden is voor deze review Bitvavo.

Is Bitvavo betrouwbaar?

Ja, Bitvavo is heel betrouwbaar. Het heeft niet alleen de juiste versleutelingen, maar staat ook onder toezicht van de EU en Nederlandse wetten wat betreft het privacybeleid. Dit zorgt ervoor dat het een van de meest veilige cryptocurrency wallets is die je kunt vinden. 

Natuurlijk zijn er altijd betere mogelijkheden, maar op het gebied van online wallets is dit misschien wel de veiligste wallet Bitvavo die je kunt vinden. Op de vraag is Bitvavo veilig, kunnen we dus stelling antwoorden dat Bitvavo wallet veillig is. Ook dat Bitvavo betrouwbaar is.

Contact

Je kunt bij Bitvavo contact opnemen via de livechat tijdens kantooruren. Zeker als je op dat moment tijd hebt, raden wij dit aan. Dit is namelijk de snelste manier om ook daadwerkelijk hulp te krijgen. Mocht het niet noodzakelijk zijn om snelle reactie te krijgen, of is het simpelweg onmogelijk om tijdens kantooruren contact te zoeken. Dan kan je ook nog een e-mail sturen. Dit is wel een stuk langzamer en kan enkele dagen duren voordat je problemen daadwerkelijk zijn opgelost.

Bitvavo bellen?

Momenteel heeft Bitvavo niet de mogelijkheid om via de telefoon contact op te nemen voor problemen. Hierdoor kun je dus niet met Bitvavo bellen.

Storing Bitvavo

Indien je een Bitvavo storing hebt of andere problemen. Dan raadt Bitvavo je aan om eerst de veelgestelde vragen door te nemen. Wij raden dit je ook aan, aangezien de meeste problemen ook daadwerkelijk opgelost zijn met deze vragen. Mocht dit toch niet genoeg zijn, dan kan je altijd nog contact opnemen met de livechat of via een e-mail. Zij zullen je dan helpen tijdens de storing.

Bitvavo app storing

Is er een storing en werkt de Bitvavo app niet helemaal goed? Neem dan ook contact op met de livechat of stuur een e-mail. 

Geld storten via iDEAL naar Bitvavo

Het is heel eenvoudig om de storting te doen, je hoeft alleen de stappen te volgen die je op het platform zult zien. Hetzelfde geldt voor het opnemen van het geld zodra je het terug op je bankrekening wilt hebben, met 1-2 werkdagen om het te ontvangen.

Met de geverifieerde bankrekening en het saldo op je mijn Bitvavo account, kunt je nu beginnen met werken met de meer dan 40 cryptocurrencies die ze beschikbaar hebben, en zoveel dat je niet op andere platforms kunt vinden. Naast commissies variërend van 0% tot 0,25%.

Kosten en fees

De Bitvavo transaction fee zijn verschillend afhankelijk van de groote van het bedrag dat je verhandeld. Dit kan oplopen tot 0,25% en is daarmee eigenlijk altijd wel vrij weinig. Mocht je met miljoenen handelen dan kan het teruglopen tot 0% commissie.

Aangezien het percentage niet omlaag gaat voor de €100.000 zal het voor de meeste mensen een commissie zijn van 0,25%. Wat toch een redelijk lage Bitvavo withdrawal fee is.

Geld opnemen

In tegenstelling tot de meeste dealers heeft Bitvavo een breed scala aan verschillende digitale vormen van geld die toch nieuwe taken toevoegen. Bovendien wordt het podium routinematig opgefrist met nieuwe hoogtepunten om het je aanzienlijk eenvoudiger te maken. Met Bitvavo kunt je tot 10,50% premie krijgen op je crypto, je inherente portemonnees zijn gegarandeerd en ze zijn geregistreerd bij De Nederlandsche Bank.

Bitvavo opnemen biedt momenteel de mogelijkheid om moeiteloos meer dan 58 verschillende digitale vormen van geld te kopen met deze afbetalingstechnieken:

  1. iDEAL (gratis)
  2. Giropay (1,75%)
  3. EPS berweisung (1,75%)
  4. Bancontact (gratis)
  5. Bankoverschrijving (gratis, toegankelijk in heel Europa)
  6. SOFORT (2,25%)
  7. MijnBank (1,5%)

Vragen over de exchange

Het verschil tussen Bitvavo en Binance is vooral de bekendheid. Ze doen niet heel veel voor elkaar onder. Dat gezegd hebbende, Binance is een stuk internationaler bekend. Hierdoor hebben ze ook meer mogelijkheden die internationaal nodig kunnen zijn. Als Nederlander die in Nederland woont zul je echter niet heel veel verschil merken en is het een kwestie van voorkeur.

Bitvavo ondersteund het overzetten van andere wallets naar Bitvavo. Het is dus zeker mogelijk om van Binance naar Bitvavo te gaan.

 

Ja, bij Bitvavo kun je met iDeal betalen. Dit scheelt een hoop tijd en zeker voor de gemiddelde Nederlander is dit de beste en meest gebruikelijke manier om online dingen aan te schaffen. Hierdoor hoef je dus geen extra accounts aan te maken of moeilijk te doen bij het geld overmaken.

 
 

Uiteraard kun je alles wat je hebt op je account ter alle tijden weer laten overzetten op je eigen rekening. Indien je een Nederlands rekeningnummer hebt, kun je het rechtstreeks op je bankrekening via Bitvavo storten zonder extra kosten. Dit duurt meestal 1-2 werkdagen.

Deze zijn over het algemeen erg positief. We konden wel hier en daar een aantal negatieve Bitvavo ervaringen vinden. Alhoewel de meeste van deze Bitavo recensies meer negatief waren over de crypto koersen en niet zo zeer gericht waren op Bitvavo zelf. Dit geeft dan ook aan dat over het algemeen iedereen erg blij is met Bitvavo.