Bitvavo logo

Bitvavo Review

bitvavo

Bitvavo Exchange Review

Bitvavo is al jaren een van de meest gebruikte cryptocurrency-exchanges in Nederland, maar de populariteit is zo toegenomen dat tegenwoordig nieuwe individuen uit alle landen geïnteresseerd zijn om dit platform te gaan gebruiken. Voordat je een beslissing neemt, is het erg belangrijk om de meningen van Bitvavo te kennen, welke opmerkingen gebruikers hebben die het hebben geprobeerd, hoe het werkt en welke Bitvavo transactiekosten deze exchange in rekening brengt.

Net als Binance of Coinbase is Bitvavo een exchangesalternatief voor het kopen en verkopen van cryptocurrencies. De werking is heel eenvoudig: je stort het geld, kiest de cryptocurrency die je wilt kopen (van Bitcoin (BTC) tot Ethereum (ETH), met in totaal 50 cryptocurrencies beschikbaar) en begint met handelen. Eenvoudig, snel en met een zeer eenvoudige interface om te gebruiken.

Het is mogelijk om te zeggen dat Bitvavo net als elke andere cryptocurrency-exchange is, maar deze verschilt door enkele kenmerken te hebben die het de favoriete optie van veel beginners maken, dus we zullen je in deze Bitvavo review meer details vertellen.

Wat is Bitvavo?

Wat is Bitvavo, het is een cryptocurrency exchange die op grote schaal in Nederland wordt gebruikt. Dat verschillende Europese landen hun eigen exchangeshuis hebben, is iets heel gebruikelijks, en in veel gevallen zijn dit platforms die na een tijdje een internationaal alternatief worden dat net zo populair is als elke exchange die in de Verenigde Staten is ontstaan.

Vanuit Bitvavo proclameren ze zichzelf als de meest competitieve crypto-exchange op de markt en een van de grootste in Europa, aangezien ze verschillende basis- en geavanceerde functies bieden. Zoals ze zelf op hun website aangeven is het een ruilhuis “voor zowel beginners als ervaren gebruikers”.

Bij Bitvavo kun je cryptocurrencies kopen, verkopen of gewoon opslaan. Naast een redelijk intuïtieve interface, is het ook belangrijk om erop te wijzen dat ze vanaf het platform garanderen dat de tokens van hun klanten worden opgeslagen in koude portefeuilles (of in ieder geval de meeste), en deze portefeuilles, zoals meer geavanceerde gebruikers zullen al weten, hebben een hoger beveiligingsniveau dan het eenvoudigweg opslaan van de tokens op een toegankelijk medium op elk moment.

Opgemerkt moet worden dat in Bitvavo de bediening vrij eenvoudig is, maar je kunt ook verschillende opties vinden die zijn ontworpen voor ervaren gebruikers in cryptohandel of gewoon voor degenen die geavanceerde functies willen, zoals staking . Ja, Bitvavo biedt ook cryptocurrency staking aan.

Het is ongetwijfeld een vrij complete beurs met een laag commissietarief en stelt gebruikers ook in staat om met een paar klikken restituties aan te vragen, iets dat essentieel is om het geld te hebben wanneer het nodig is.

Een ander aspect om te benadrukken is dat het vanuit Bitvavo mogelijk is om cryptocurrency-exchanges met groot gemak uit te voeren. Ze hebben een exchangessysteem waarmee je binnen enkele seconden de ene cryptocurrency voor de andere kunt omwisselen; kenmerk dat door beleggers zeer wordt gewaardeerd bij het kiezen van een beurs. Om te kunnen ruilen is het natuurlijk noodzakelijk om een ​​minimaal saldo van € 50 te hebben.

Hoe werkt de Bitvavo exchange?

De Bitvavo website, biedt je niet alleen de mogelijkheid om te handelen met de belangrijkste, bekende en stabiele cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ripple, Ethereum, Litecoin, maar ook de minder bekende of nieuwe. Onder deze zien we Neo, Qtum, Aeternity, Iota en Lisk. Hier zien we hoe werkt Bitvavo.

Commissies en betalingswijze

Het is bekend dat bij het omwisselen van cryptocurrencies en het uitvoeren van commerciële transacties, beurzen je een percentage als commissie in rekening brengen. Daarom is het bij het kiezen van een platform ook goed dat je je laat informeren over het geld dat je aan commissies betaalt.

Dit bedrijf brengt je geen Bitvavo fees in rekening voor het overmaken van echt geld voor de aankoop van digitale valuta, via iDeal of bankoverschrijving. Maar als je via MyBank of Bancontact koopt, bedraagt ​​de taks 1,5%, wat oploopt tot 2,25% voor de SOFORT-methode.

Aankoop van cryptocurrencies

Om cryptocurrencies in deze broker te kopen, moet je eerst een account registreren en gewoon op ‘Start’ klikken en er wordt een formulier geopend waarin je alleen de vereiste gegevens hoeft in te voeren. Je persoonlijke gegevens zijn vereist, zoals naam, achternaam, e-mailadres en wachtwoord.

Door enkele eenvoudige instructies te volgen, kunt je je Bitvavo account aanmaken en zal de procedure voor het kopen van je cryptocurrencies dienovereenkomstig verlopen. Bij het overboeken van geld naar dit platform vanaf je bankrekening, wordt deze laatste automatisch geverifieerd.

Verkoop van cryptocurrencies

Handelen betekent natuurlijk niet alleen digitale valuta kopen, maar ze ook op het juiste moment verkopen om zoveel mogelijk te verdienen. In tegenstelling tot kopen is het bij Bitvavo ook nodig om je telefoonnummer en identiteit te verifiëren.

Zodra je cryptocurrencies op het saldo van deze website zijn gestort, kunt je ze omwisselen in fiat-valuta (euro) en ze dus overboeken naar je bankrekening. Ook de verkoop van digitale valuta wordt direct met commissies verwerkt.

Cryptocurrencies verzenden

Ook de operatie die het versturen van cryptocurrencies naar een andere exchange of naar een wallet brengt, is in Bitvavo heel eenvoudig. Nadat je zich hebt aangemeld, klikt je eenvoudig op het tabblad “Storten en opnemen” en vervolgens op de knop “Bitvavo digitale valuta opnemen”.

Op dit punt hoeft je alleen maar de cryptocurrency te selecteren die je wilt verzenden en vervolgens het adres van de exchange of de portemonnee in te voeren waarnaar je wilt verzenden. En tot slot hoeft je alleen nog maar te bevestigen.

Inloggen op Bitvavo – bitvavo.nl inloggen

Inloggen Bitvavo doe je door simpelweg op de inlogknop te drukken. Zodra je ingelogd bent heb je de mogelijkheid uit verschillende beurzen om het overzichtelijk te houden. Bitvavo.nl inloggen doe je via de Bitvavo login.

Basis beurs

Hier is een korte uitleg over hoe je zonder veel moeite digitale vormen van geld kunt kopen via de basis beurs:

 • Stort tegoed op je record door op de winkel te tikken
 • Selecteer de ideale afbetalingstechniek
 • Klik op de ideale digitale valuta
 • Selecteer het tabblad Aankoop
 • Voer het bedrag in dat je moet kopen en tik op Kopen
 • Klik in het volgende scherm op Bevestigen om de aankoop te voltooien

Je tegoed in het dashboard is afgenomen en de gekozen cryptocurrency is toegevoegd aan je record. Deze cyclus is praktisch een moment. Je kunt je Bitvavo crypto opslaan in je Bitvavo-portemonnee of verzenden naar een portemonnee die je bezit. Het is denkbaar om alle munten uit het podium te halen.

Geavanceerde beurs

Voor de Bitvavo fee maakt het geen verschil of je de fundamentele interface of de handel op hoog niveau gebruikt. De fee Bitvavo zijn voor beide ruilvoorwaarden gelijk. Als je echt moet ruilen, raden we je aan gebruik te maken van de handel op hoog niveau.

Je hebt aanzienlijk meer hoogtepunten met de interface op hoog niveau. Je hebt een grafiek die kan worden gebruikt voor gespecialiseerd onderzoek, een verzoekboek en ingediende voortgangsverzoeken. Het is ook minder duur om de maker van de marker te zijn in plaats van een nemer.

Het overzicht en het verzoekboek

De omtrek wordt gegeven door TradingView en is een opmerkelijke leverancier van diagrammen waar verschillende markeringen kunnen worden gebruikt. Door gebruik te maken van de verschillende instrumenten en aanwijzingen kunt je gespecialiseerd onderzoek doen naar de verschillende grafieken en kosten. Talrijke deskundige examinatoren gebruiken de contouren van TradingView.

Je kunt zien welke bestellingen in het aanvraagboek zijn geplaatst en je kunt je aanvragen zien. Je hebt ook de mogelijkheid om te zien welke bestellingen zijn uitgevoerd.

Bitvavo reviews en recensies

Bitvavo is een Nederlandse intermediair en handelt in één en erkent iedere Europese financier. Ze openden hun ingangen tegen het einde van 2017 en hebben een behoorlijke reputatie in het lokale crypto Bitvavo gebied. Hun fundamentele centrum is rechtlijnigheid, en dat maakt het eenvoudig om cryptocurrency-geld te kopen, verkopen en om te wisselen.

Door een vertegenwoordiger en handel te consolideren, is het podium geschikt voor zowel beginnende als ervaren crypto-makelaars. 

De meeste financiers beginnen met een tussenpersoon. Ze schakelen echter snel over op handel. Een transactie is veel goedkoper (in het licht van het feit dat je per exchange betaalt) en heeft meer verzoekkeuzes. Met Bitvavo hoef je niet over te stappen omdat je alles op een vergelijkbaar podium kunt doen.

Het samenvoegen van de twee podia was een buitengewone zet, en dat zie je in de exchangesvolumes van Bitvavo. De site en de gateway zien er hedendaags uit en werken door de gebruiksvriendelijke interface effectief en natuurlijk. Wat dan ook de reden is voor deze review Bitvavo.

Is Bitvavo betrouwbaar?

Ja, Bitvavo is heel betrouwbaar. Het heeft niet alleen de juiste versleutelingen, maar staat ook onder toezicht van de EU en Nederlandse wetten wat betreft het privacybeleid. Dit zorgt ervoor dat het een van de meest veilige cryptocurrency wallets is die je kunt vinden. 

Natuurlijk zijn er altijd betere mogelijkheden, maar op het gebied van online wallets is dit misschien wel de veiligste wallet Bitvavo die je kunt vinden. Op de vraag is Bitvavo veilig, kunnen we dus stelling antwoorden dat Bitvavo wallet veillig is. Ook dat Bitvavo betrouwbaar is.

Bitvavo contact

Je kunt bij Bitvavo contact opnemen via de livechat tijdens kantooruren. Zeker als je op dat moment tijd hebt, raden wij dit aan. Dit is namelijk de snelste manier om ook daadwerkelijk hulp te krijgen. Mocht het niet noodzakelijk zijn om snelle reactie te krijgen, of is het simpelweg onmogelijk om tijdens kantooruren contact te zoeken. Dan kan je ook nog een e-mail sturen. Dit is wel een stuk langzamer en kan enkele dagen duren voordat je problemen daadwerkelijk zijn opgelost.

Bitvavo bellen – Is dit mogelijk?

Momenteel heeft Bitvavo niet de mogelijkheid om via de telefoon contact op te nemen voor problemen. Hierdoor kun je dus niet met Bitvavo bellen.

Contact opnemen met Bitvavo tijdens een storing

Indien je een Bitvavo storing hebt of andere problemen. Dan raadt Bitvavo je aan om eerst de veelgestelde vragen door te nemen. Wij raden dit je ook aan, aangezien de meeste problemen ook daadwerkelijk opgelost zijn met deze vragen. Mocht dit toch niet genoeg zijn, dan kan je altijd nog contact Bitvavo opnemen met de livechat of via een e-mail. Zij zullen je dan helpen met je storing Bitvavo.

Geld storten via iDEAL naar Bitvavo

Het is heel eenvoudig om de storting te doen, je hoeft alleen de stappen te volgen die je op het platform zult zien. Hetzelfde geldt voor het opnemen van het geld zodra je het terug op je bankrekening wilt hebben, met 1-2 werkdagen om het te ontvangen.

Met de geverifieerde bankrekening en het saldo op je mijn Bitvavo account, kunt je nu beginnen met werken met de meer dan 40 cryptocurrencies die ze beschikbaar hebben, en zoveel dat je niet op andere platforms kunt vinden. Naast commissies variërend van 0% tot 0,25%.

Bitvavo kosten en fees

De Bitvavo transaction fee zijn verschillend afhankelijk van de groote van het bedrag dat je verhandeld. Dit kan oplopen tot 0,25% en is daarmee eigenlijk altijd wel vrij weinig. Mocht je met miljoenen handelen dan kan het teruglopen tot 0% commissie.

Aangezien het percentage niet omlaag gaat voor de €100.000 zal het voor de meeste mensen een commissie zijn van 0,25%. Wat toch een redelijk lage Bitvavo withdrawal fee is.

Bitvavo geld opnemen

In tegenstelling tot de meeste dealers heeft Bitvavo geld opnemen een breed scala aan verschillende digitale vormen van geld die toch nieuwe taken toevoegen. Bovendien wordt het podium routinematig opgefrist met nieuwe hoogtepunten om het je aanzienlijk eenvoudiger te maken. Met Bitvavo kunt je tot 10,50% premie krijgen op je crypto, je inherente portemonnees zijn gegarandeerd en ze zijn geregistreerd bij De Nederlandsche Bank.

Bitvavo opnemen biedt momenteel de mogelijkheid om moeiteloos meer dan 58 verschillende digitale vormen van geld te kopen met deze afbetalingstechnieken:

 • iDEAL (gratis)
 • Giropay (1,75%)
 • EPS berweisung (1,75%)
 • Bancontact (gratis)
 • Bankoverschrijving (gratis, toegankelijk in heel Europa)
 • SOFORT (2,25%)
 • MijnBank (1,5%)

Visa-betalingen met VISA en Mastercard zullen in de niet zo verre toekomst worden opgenomen. Waardoor je via Bitvavo uitbetalen kunt via Bitvavo naar bankrekening. Je kunt dus van Bitvavo uitbetalen naar bank. 

Het kopen van cryptocurrency-geld zou effectief mogelijk moeten zijn door tegoed op te slaan in je record. Dit moet mogelijk zijn door Euro’s, Bitcoin of Litecoin naar Bitvavo te verplaatsen. Je kunt euro’s opslaan door gebruik te maken van een strategie voor onmiddellijke afbetaling of door een bankoverschrijving te doen (1 werkdag). Er zijn geen omruil Bitvavo kosten voor de bekende afbetalingstechnieken en je kunt al bijdragen vanaf slechts € 1. Via al deze manieren kan je ook je Bitvavo geld opnemen.

Bitvavo wallet – Conclusie

bitvavo app

Een van de aspecten die haar klanten het meest opvallen, is dat Bitvavo heeft bewezen een veilig platform te zijn dankzij de verschillende beveiligingsmethoden die het heeft. Daarnaast zijn de klachten die worden gevonden met betrekking tot het web tot nu toe vrijwel nihil, aangezien ze in alle opzichten transparant zijn; zelfs bij het weergeven van transactie kosten Bitvavo.

Deze details maken de verschillende gebruikers veilig met betrekking tot het platform. Hoewel een ander aspect om te overwegen is dat de populariteit de laatste tijd in verschillende Europese landen is gegroeid, met als meest prominente Nederland.

De waarheid is dat het een solide en snelgroeiende exchange is die veel geeft om over te praten op internet; En dat is om vele redenen ideaal voor degenen die net de wereld van cryptocurrencies zijn binnengekomen.

Veelgestelde vragen

 • Binance of Bitvavo?

Het verschil tussen Bitvavo en Binance is vooral de bekendheid. Ze doen niet heel veel voor elkaar onder. Dat gezegd hebbende, Binance is een stuk internationaler bekend. Hierdoor hebben ze ook meer mogelijkheden die internationaal nodig kunnen zijn. Als Nederlander die in Nederland woont zul je echter niet heel veel verschil merken en is het een kwestie van voorkeur.

 • Is Bitvavo wallet veilig?

Ja, Bitvavo is veilig. Natuurlijk is het wel iets dat online staat en er zal altijd een deel risico zijn. Maar het is op dit moment een van de veiligste online wallets die je kunt vinden.

 • Wat zijn de Bitvavo transactiekosten en fees?

Dit verschilt per manier van betalen en per bedrag dat je verhandelt. De commissies liggen tussen de 0% en 0,25%.

 • Hoe maak ik een Bitvavo account?

Dit doe je door naar de website van Bitvavo te gaan en op registratie knop te drukken. Vervolgens vul je al de gegevens in die nodig zijn en je kunt dezelfde dag nog beginnen met handelen.

 • Kan ik crypto sturen van Binance naar Bitvavo?

Bitvavo ondersteund het overzetten van andere wallets naar Bitvavo. Het is dus zeker mogelijk om van Binance naar Bitvavo te gaan.

 • Kan ik bij Bitvavo geld opnemen naar iDEAL?

Uiteraard kun je alles wat je hebt op je account ter alle tijden weer laten overzetten op je eigen rekening. Indien je een Nederlands rekeningnummer hebt, kun je het rechtstreeks op je bankrekening via Bitvavo storten zonder extra kosten. Dit duurt meestal 1-2 werkdagen.

 • Wat zijn de Bitvavo ervaringen?

Deze zijn over het algemeen erg positief. We konden wel hier en daar een aantal negatieve Bitvavo ervaringen vinden. Alhoewel de meeste van deze Bitavo recensies meer negatief waren over de crypto koersen en niet zo zeer gericht waren op Bitvavo zelf. Dit geeft dan ook aan dat over het algemeen iedereen erg blij is met Bitvavo.

 • Heeft Bitvavo iDeal?

Ja, bij Bitvavo kun je met iDeal betalen. Dit scheelt een hoop tijd en zeker voor de gemiddelde Nederlander is dit de beste en meest gebruikelijke manier om online dingen aan te schaffen. Hierdoor hoef je dus geen extra accounts aan te maken of moeilijk te doen bij het geld overmaken.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders