Goede bitcoin walletCryptocurrencyportefeuilles bieden gebruikers een digitale oplossing voor het veilig opslaan en beheren van blockchain-activa en cryptocurrencies. Met deze portefeuilles kunnen gebruikers cryptocurrencies uitgeven, ontvangen en verhandelen. Hoewel sommige cryptocurrencyportefeuilles slechts ondersteuning bieden voor een enkele cryptocurrency, zijn vele oplossingen voor meerdere activa, waardoor gebruikers meerdere cryptocurrencies kunnen aanhouden, waaronder Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum en Litecoin, en vele andere. Deze oplossingen zorgen ervoor dat de eigenaar van de cryptocurrencies en blockchain-activa de enige entiteit is die toegang heeft tot de fondsen door uitgebreide wachtwoorden en andere beveiligingsmaatregelen te eisen. Gebruikers kunnen cryptocurrencyportefeuilles bekijken of openen vanaf smartphones en computers. 

Cryptocurrencyportefeuilles slaan de blockchain-activa niet fysiek op; in plaats daarvan slaan de portefeuilles openbare en privésleutels op. Openbare sleutels zijn segmenten van digitale code die zijn gekoppeld aan een gedecentraliseerde blockchain, bijna als een bankrekeningnummer. Privésleutels zijn ook stukjes digitale code, maar zijn uniek voor de cryptocurrencywallet van een persoon, vergelijkbaar met een pincode van een geldautomaat. Privésleutels komen overeen en bewijzen het eigendom van openbare sleutels. Eigenaren gebruiken hun privésleutels om alle transacties uit te voeren met de cryptocurrency die ze bezitten. 

Wat is een crypto wallet

Een cryptocurrencywallet – ook bekend als een Bitcoin-wallet of multi crypto wallet – functioneert als een traditionele wallet, maar in plaats van papiergeld bevat het een bewijs van je digitale contanten. 

Een cryptocurrencywallet slaat de openbare en privésleutels op die nodig zijn om Bitcoin of andere cryptocurrencies te kopen, en biedt digitale handtekeningen die elke transactie autoriseren. Deze digitale wallets kunnen een apparaat zijn, een programma op een app of online website, of een dienst die wordt aangeboden door crypto uitwisselingen. 

Je moet je privésleutel veilig bewaren waarmee je je online crypto wallet kunt ontgrendelen om je cryptocurrency te verhandelen of uit te geven. 

Hardware wallet of software wallet?

Hardware 

De veiligste optie voor opslag, zijn koude wallets. De eenvoudigste beschrijving van een koude wallet is een wallet die niet is verbonden met internet en daarom een ​​​​veel kleiner risico loopt om gecompromitteerd te worden. Deze wallets kunnen ook offline wallets of hardware wallets worden genoemd. 

Deze portefeuilles slaan het adres en de privésleutel van een gebruiker op op iets dat niet is verbonden met internet en worden meestal geleverd met software die parallel werkt, zodat de gebruiker zijn portfolio kan bekijken zonder zijn privésleutel in gevaar te brengen. 

Misschien wel de veiligste manier om cryptocurrency offline op te slaan is via een papieren wallet. Een papieren wallet is een koude wallet die je op bepaalde websites kunt genereren. Het produceert vervolgens zowel openbare als privésleutels die je op een stuk papier afdrukt. De mogelijkheid om toegang te krijgen tot cryptocurrency in deze adressen is alleen mogelijk als je dat stuk papier hebt. Veel mensen lamineren deze papieren wallets en bewaren ze in kluisjes bij hun bank of zelfs in een kluis in hun huis. Papieren wallets hebben geen andere gebruikersinterface dan een stuk papier en de blockchain zelf. 

Een hardware crypto wallet is meestal een USB-stick die de persoonlijke sleutels van een gebruiker veilig opslaat. Dit heeft serieuze voordelen ten opzichte van hot wallets omdat het niet wordt aangetast door virussen die zich op de computer kunnen bevinden, omdat privésleutels nooit in contact komen met je op het netwerk aangesloten computer of potentieel kwetsbare software. Deze apparaten zijn meestal ook open-source, waardoor de gemeenschap de veiligheid ervan kan bepalen in plaats van dat een bedrijf verklaart dat het veilig is om te gebruiken. 

Cold wallets zijn de veiligste manier om je Bitcoin of andere cryptocurrencies op te slaan. Voor het grootste deel hebben ze echter wat meer kennis nodig om op te zetten. Het is essentieel voor iedereen die geïnteresseerd is in het bezitten van cryptocurrency om te leren over veilige opslag en de concepten van zowel warme als koude portefeuilles. 

Software 

Webgebaseerde portefeuilles, mobiele portefeuilles en desktopportefeuilles zijn allemaal typisch populaire portefeuilles. Onder hen zijn webportefeuilles het minst veilig, hoewel alle crypto hot wallets kwetsbaar zijn voor online aanvallen. 

Een voordeel van hot wallets is het gebruiksgemak. Omdat ze altijd online zijn, is het niet nodig om over te schakelen tussen offline en online om een ​​cryptocurrencytransactie uit te voeren. Veel mensen gebruiken bijvoorbeeld mobiele hot wallets om te handelen of aankopen te doen met cryptocurrency. Om dit te doen met een koude wallet zou onhandig zijn. Je moet een apparaat (meestal een computer) vinden om je koude wallet in te pluggen, vervolgens de vereiste hoeveelheid cryptocurrency naar een warme wallet verplaatsen en vervolgens je aankoop doen. 

Gebruikers die grote hoeveelheden cryptocurrency hebben, zullen doorgaans geen significante hoeveelheden crypto in hot wallets bewaren. Hoewel een hete mobiele wallet niet hetzelfde is als een traditionele analoge wallet, geldt één overeenkomst: het is over het algemeen een slecht idee om veel geld op je persoon te hebben. Net zoals je geld kunt opnemen bij een geldautomaat, kun je meer crypto naar je multi crypto wallet sturen als het saldo laag wordt. 

De meeste gerespecteerde beurzen slaan het grootste deel van het geld van hun klanten offline op in een matrix van koude portefeuilles en houden vervolgens een bepaald bedrag dat nodig is voor opnames in warme portefeuilles. Als je aanzienlijke hoeveelheden cryptocurrency online opslaat, moet je de reputatie van de exchange die je gebruikt onderzoeken. 

Welke wallet moet ik gebruiken – Beste bitcoin wallet 

Binance wallet 

Binance.US gebruikt dezelfde technologie als het wereldwijde platform en biedt drie verschillende handelsplatforms: Basic, Advanced en OTC voor peer-to-peer trading. Deze binance wallet stelt voor dat nieuwe gebruikers beginnen op het basis handelsplatform, dat ervaren handelaren nog steeds de informatie zal geven die ze nodig hebben, zoals spotprijs, 24-uurs prijsprestaties en handelsvolume. 

Voor de nieuw nieuwsgierige cryptovaluta kan zelfs het basisplatform te veel vuurkracht zijn. Als je gewoon wat bitcoins wilt kopen, kunt je de uitwisseling omzeilen en rechtstreeks van de site kopen. Zodra je account is geverifieerd, kunt je eenvoudig het aantal bitcoins of Amerikaanse dollars invoeren dat je wilt uitgeven. De beurs heeft een handelsminimum van $ 10. 

Bitvavo wallet 

Bitvavo richt zich niet alleen op ervaren handelaren maar ook op beginners door een zeer gebruiksvriendelijke multi crypto wallet aan te bieden. Een groot voordeel van Bitvavo wallet is dat het de goedkoopste broker op de Nederlandse markt is. Om deze reden is mijn mening over Bitvavo vrij positief. 

Momenteel heeft Bitvavo meer dan 52 verschillende cryptocurrencies die je op hun handelsplatform kunt kopen en verkopen. Natuurlijk kun je kiezen uit de bekendste zoals Bitcoin en Ripple, maar je kunt ook investeren in verschillende kleinere altcoins. 

Ledger Nano X wallet 

De Ledger Nano X is naar onze mening ongetwijfeld de beste crypto wallet op deze lijst, met hoogwaardige beveiligingsfuncties en ondersteunt meer cryptomunten dan je je ooit zou kunnen voorstellen. De Ledger Nano X is een hardware-wallet (ook bekend als “cold wallet” voor offline opslag) die via een USB-poort of Bluetooth-verbinding op je apparaat wordt aangesloten, waardoor je meerdere opties hebt. 

De meest populaire crypto wallet die je zult vinden, de Nano X slaat je privésleutels lokaal op, waardoor de toegang tot je crypto activa stevig offline blijft. Het apparaat wordt geleverd met een groot scherm en kan tot 100 applicaties opslaan, dus het is geweldig voor gevorderde bitcoin- en crypto enthousiastelingen die een cryptocurrencywallet nodig hebben die veel processen kan uitvoeren. 

De Nano X kan veel aan. 

Om ervoor te zorgen dat een dief je bitcoins van dit apparaat kan stelen, moeten ze het fysiek in hun handen hebben EN vervolgens je pincode raden. Met andere woorden, het is zeer onwaarschijnlijk dat je wordt beroofd met de Ledger Nano S. Hoewel er beperkte wallet-opslag is en de Bluetooth-modus zo-zo is, is dit nog steeds de beste hardware-wallet voor bitcoins. 

Trezor wallet 

Een van de gemakkelijkste hardware wallets om te gebruiken als je een beginner bent, de Trezor Model T is de perfecte cold wallet voor beginners die bitcoin willen kopen in grotere hoeveelheden die behoorlijke beveiliging vereisen. Deze wallet voor koude opslag is heel eenvoudig in te stellen, het duurt in totaal ongeveer 10-15 minuten om het proces te voltooien. 

De Trezor Model T is ook open source, wat betekent dat de code waarop het apparaat wordt uitgevoerd regelmatig kan worden gecontroleerd door externe gebruikers, waardoor het voor de crypto gemeenschap gemakkelijker wordt om bugs en fouten te vinden die snel kunnen worden verholpen. 

Deze koude wallet wordt ook geleverd met een groot touchscreen, wat er geweldig uitziet! 

Cryptocurrencyuitwisselingsplatform Kraken slaagde erin een fout in de beveiliging van Model T te vinden, maar het vereiste nog steeds dat het apparaat fysiek in bezit was en vervolgens veel gespecialiseerde tools gebruikte om toegang te krijgen tot de gegevens. Dus hoewel het niet onfeilbaar is, zou het heel, heel moeilijk zijn om je bitcoin uit de Trezor Model T te krijgen. 

Blockchain wallet 

Blockchain-wallet is intuïtief en gemakkelijk te gebruiken. Het bedrijf slaat je wallet op hun servers op, wat risico’s van derden met zich meebrengt. Al met al rijk aan functies en eenvoud tegelijkertijd, en het bedrijf heeft een solide reputatie op het gebied van beveiliging. 

Het bedrijf heeft hun wallet begin 2016 bijgewerkt met verbeterde beveiligingsfuncties door de wallet hiërarchisch deterministisch te maken, wat extra beveiliging toevoegt door adressen niet tweemaal te gebruiken. 

Blockchain voegt handelsfuncties toe aan hun portefeuilles en heeft onlangs de mogelijkheid geïntegreerd om BTC te kopen op Android-portefeuilles, en ondersteunt momenteel enkele van de meest gebruikte fiat-valuta’s, van de dollar, tot het pond en tot de euro en we hebben onlangs ondersteuning gelanceerd voor de Turkse lira. 

Exodus wallet 

Een solide aanbeveling voor mensen die nieuw zijn in bitcoin en crypto in het algemeen, Exodus is een van de vele online softwareportefeuilles die je kunt proberen. Exodus is 100% gratis en niet-bewarend, waardoor je snel, gemakkelijk en onderweg toegang hebt tot bitcoin wallet. 

Het is perfect voor dagelijkse bitcoin-uitgaven. 

Exodus wordt geleverd met een ingebouwde cryptocurrencyuitwisseling, zodat gebruikers binnen de software zelf kunnen handelen en bitcoin-transacties kunnen doen. Meer dan 100 munten worden ondersteund, inclusief alle grote namen zoals bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en meer. 

Een van de weinige crypto wallets met 24/7 live chat-klantenondersteuning, dit ding is echt een goed idee voor nieuwkomers op het gebied van cryptocurrency die hun draai willen vinden. Hoewel Exodus kwetsbaar is voor malware (zoals alle hot wallets), is het nog steeds een van de beste cryptocurrencyoplossingen voor beginners. 

Bitcoin paper wallet 

Voor het eerst geïntroduceerd en gepopulariseerd in 2011, bieden papieren portefeuilles offline (ook wel ‘koude’) opslag van je munten. Samen met het privé- en openbare sleutelpaar zijn QR-codes gekoppeld. In gedrukte vorm maken deze het ontvangen of uitgeven van bitcoin handiger. 

Terwijl de beste bitcoin wallet een extra beveiligingsniveau tegen sommige bedreigingen introduceerden, bleken ze kwetsbaarder voor andere. 

Zonder een volledig begrip van de opslagmethode en risico’s van een papieren wallet (en hoe je deze risico’s kunt compenseren), is de kans groot dat je je geld verliest. 

Veiligheid crypto wallet

Een crypto wallet is zo veilig als je het zelf maakt. Elk vorm heeft zijn voor- en nadelen. Hier zetten we op een rijtje wat je zelf kunt doen om het zo veilig als mogelijk te maken. 

Back-up 

Maak vroeg en vaak een back-up van je hele bitcoin-wallet. In het geval van een computerstoring kan een geschiedenis van regelmatige back-ups de enige manier zijn om de valuta in de digitale wallet te herstellen. Zorg ervoor dat je een back-up maakt van alle wallet.dat-bestanden en bewaar de back-up vervolgens op meerdere veilige locaties (zoals op een USB, op de harde schijf en op cd’s). Niet alleen dit, stel een sterk wachtwoord in op de back-up. 

Software updates 

Houd je software up-to-date. Een wallet die draait op niet-bijgewerkte bitcoin-software kan een zacht doelwit zijn voor hackers. De nieuwste versie van wallet-software heeft een beter beveiligingssysteem, waardoor de veiligheid van je bitcoins wordt verhoogd. Als je software is bijgewerkt met de nieuwste beveiligingsoplossingen en -protocol, kunt je een grote crisis ontwijken vanwege de verbeterde beveiliging van de wallet. Werk de besturingssystemen en software van je mobiele apparaat of computer consequent bij om je bitcoins veiliger te maken. 

Meerdere handtekeningen 

Het concept van een multi-signature heeft wat aan populariteit gewonnen; het gaat om een ​​goedkeuring van een aantal mensen (zeg 3 tot 5) om een ​​transactie te laten plaatsvinden. Dit beperkt dus de dreiging van diefstal omdat een enkele controller of server de transacties niet kan uitvoeren (d.w.z. bitcoins naar een adres sturen of bitcoins opnemen). De mensen die transacties kunnen uitvoeren, worden in het begin bepaald en wanneer een van hen bitcoins wil uitgeven of verzenden, vragen ze anderen in de groep om de transactie goed te keuren. 

Conclusie 

Voor cryptocurrencyhandelaren die veel cryptocurrencyactiva hebben, wordt een combinatie van hot wallets voor snelle handel of aankopen en cold wallets om het grootste deel van hun cryptocurrencybronnen te beveiligen aanbevolen. 

Hoe dan ook, activa zoals Bitcoin worden als extreem volatiel beschouwd. Een goede vuistregel is om nooit meer te handelen of te bezitten dan je zich kunt veroorloven te verliezen.