7 BESTE crypto wallets [2023]

Crypto wallets bieden gebruikers een digitale oplossing voor het veilig opslaan en beheren van blockchain-activa en cryptocurrencies. Met deze wallets kunnen gebruikers cryptocurrencies uitgeven, ontvangen en verhandelen.

Hoewel sommige crypto wallets slechts ondersteuning bieden voor een enkele cryptocurrency, zijn vele oplossingen voor meerdere activa, waardoor gebruikers meerdere cryptocurrencies kunnen aanhouden.

Deze oplossingen zorgen ervoor dat de eigenaar van de cryptocurrencies en blockchain-activa de enige entiteit is die toegang heeft tot de fondsen door uitgebreide wachtwoorden en andere beveiligingsmaatregelen te eisen. Gebruikers kunnen crypto wallets bekijken of openen vanaf smartphones en computers. 

Crypto wallet uitgelegd

Een crypto wallet ook bekend als een Bitcoin-wallet of multi crypto wallet – functioneert als een traditionele portemonnee, maar in plaats van papiergeld bevat het een bewijs van je digitale contanten.

Een crypto wallet slaat de openbare en privésleutels op die nodig zijn om Bitcoin of andere cryptocurrencies te kopen, en biedt digitale handtekeningen die elke transactie autoriseren. Deze digitale wallets kunnen een apparaat zijn, een programma op een app of Online-website, of een dienst die wordt aangeboden door crypto uitwisselingen. Je moet je privésleutel veilig bewaren waarmee je je online crypto wallet kunt ontgrendelen om je cryptocurrency te verhandelen of uit te geven.

Crypto wallets slaan de blockchain-activa niet fysiek op; in plaats daarvan slaan de portefeuilles openbare en privésleutels op. Openbare sleutels zijn segmenten van digitale code die zijn gekoppeld aan een gedecentraliseerde blockchain, bijna als een bankrekeningnummer. Privésleutels zijn ook stukjes digitale code, maar zijn uniek voor de cryptocurrency wallet van een persoon, vergelijkbaar met een pincode van een geldautomaat. Privésleutels komen overeen en bewijzen het eigendom van openbare sleutels. Eigenaren gebruiken hun privésleutels om alle transacties uit te voeren met de cryptocurrency die ze bezitten.

Hardware of software wallet?

Hardware (offline) wallet

De veiligste optie voor opslag, zijn koude wallets. De eenvoudigste beschrijving van een koude wallet is een wallet die niet is verbonden met internet en daarom een veel kleiner risico loopt om gecompromitteerd te worden. Deze wallets kunnen ook offline wallets of hardware wallets worden genoemd. Deze portefeuilles slaan het adres en de privésleutel van een gebruiker op iets dat niet is verbonden met internet en worden meestal geleverd met software die parallel werkt, zodat de gebruiker zijn portfolio kan bekijken zonder zijn privésleutel in gevaar te brengen.

Misschien wel de veiligste manier om cryptocurrency offline op te slaan is via een papieren wallet. Een papieren wallet is een koude wallet die je op bepaalde websites kunt genereren. Het produceert vervolgens zowel openbare als privésleutels die je op een stuk papier afdrukt. De mogelijkheid om toegang te krijgen tot cryptocurrency in deze adressen is alleen mogelijk als je dat stuk papier hebt. Veel mensen lamineren deze papieren wallets en bewaren ze in kluisjes bij hun bank of zelfs in een kluis in hun huis. Papieren wallets hebben geen andere gebruikersinterface dan een stuk papier en de blockchain zelf.

Een hardware crypto wallet is meestal een USB-stick die de persoonlijke sleutels van een gebruiker veilig opslaat. Dit heeft serieuze voordelen ten opzichte van hot wallets omdat het niet wordt aangetast door virussen die zich op de computer kunnen bevinden, omdat privésleutels nooit in contact komen met je op het netwerk aangesloten computer of potentieel kwetsbare software. Deze apparaten zijn meestal ook open-source, waardoor de gemeenschap de veiligheid ervan kan bepalen in plaats van dat een bedrijf verklaart dat het veilig is om te gebruiken.

Cold wallets zijn de veiligste manier om je Bitcoin of andere cryptocurrencies op te slaan. Voor het grootste deel hebben ze echter wat meer kennis nodig om op te zetten. Het is essentieel voor iedereen die geïnteresseerd is in het bezitten van cryptocurrency om te leren over veilige opslag en de concepten van zowel warme als koude portefeuilles.

Software (online) wallet

Webgebaseerde portefeuilles, mobiele portefeuilles en desktopportefeuilles zijn allemaal online crypto wallets. Onder hen zijn webportefeuilles het minst veilig, hoewel alle crypto hot wallets kwetsbaar zijn voor online aanvallen.

Een voordeel van hot wallets is het gebruiksgemak. Omdat ze altijd online zijn, is het niet nodig om over te schakelen tussen offline en online om een cryptocurrencytransactie uit te voeren. Veel mensen gebruiken bijvoorbeeld mobiele online crypto wallets om te handelen of aankopen te doen met cryptocurrency. Om dit te doen met een koude wallet zou onhandig zijn. Je moet een apparaat (meestal een computer) vinden om je koude wallet in te pluggen, vervolgens de vereiste hoeveelheid cryptocurrency naar een warme wallet verplaatsen en vervolgens je aankoop doen.

Gebruikers die grote hoeveelheden cryptocurrency hebben, zullen doorgaans geen significante hoeveelheden crypto in hot wallets bewaren. Hoewel een hete mobiele wallet niet hetzelfde is als een traditionele analoge wallet, geldt één overeenkomst: het is over het algemeen een slecht idee om veel geld op je persoon te hebben. Net zoals je geld kunt opnemen bij een geldautomaat, kun je meer crypto naar je multi crypto wallet sturen als het saldo laag wordt.

De meeste gerespecteerde beurzen slaan het grootste deel van het geld van hun klanten offline op in een matrix van koude portefeuilles en houden vervolgens een bepaald bedrag dat nodig is voor opnames in warme portefeuilles. Als je aanzienlijke hoeveelheden cryptocurrency online opslaat, moet je de reputatie van de exchange die je gebruikt onderzoeken.

Bekijk hier verschillende online crypto wallets waar je goede deals kunt vinden voor het kopen van crypto.

Meer informatieVoordelenRatingAantal cryptocurrenciesAanbieder
Bitvavo Bitvavo Open website Beste keuze in Nederland, Betalen met iDeal, Nederlands bedrijf9.5 247 Bitvavo Bitvavo
Finst Finst Open website De goedkoopste crypto exchange in Nederland in 20249.2 100+ Finst Finst
Coinbase Coinbase Open website De meest vertrouwde plek voor mensen en bedrijven om crypto te kopen8.9 200+ Coinbase Coinbase
Kraken Kraken Open website Een van de grootste internationale crypto exchanges8.6 200+ Kraken Kraken
Crypto.com Crypto.com Open website Internationale Crypto exchange met 1.000+ cryptocurrencies8.9 1.000+ Crypto.com Crypto.com

Top 7 crypto wallets van 2023

Op zoek naar een geschikte crypto wallet? Bekijk hier de lijst van de 7 beste crypto wallets van 2023!

#1 Bitamp wallet

Bitamp is uw go-to online Bitcoin-portemonnee en biedt veiligheid en eenvoud in één platform. Met een sterke nadruk op privacy en gebruiksvriendelijkheid biedt Bitamp een uitgebreide oplossing voor het beheren van uw Bitcoin-activa.

Geniet van het direct aanmaken van een portemonnee zonder dat persoonlijke gegevens nodig zijn, zodat uw privacy altijd gewaarborgd blijft. De gebruiksvriendelijke interface is geschikt voor zowel beginnende als ervaren gebruikers, waardoor Bitcoin-transacties moeiteloos verlopen.

Uw privésleutels worden lokaal gegenereerd en nooit gedeeld met externe servers. U hebt vanaf elk apparaat toegang tot uw portemonnee dankzij de compatibiliteit met desktops, tablets en mobiele telefoons.

Profiteer van offline transacties en kostenbeheer, aangepast aan uw voorkeuren. Bitamp onderscheidt zich met meertalige ondersteuning, zodat een wereldwijde gebruikersgroep gemakkelijk door het platform kan navigeren.

Voordelen
➢ Er worden geen gegevens over transacties opgeslagen.
➢ Vereist geen gebruik of installatie van hardware.
➢ Open-source, cliënt-zijde Bitcoin Wallet
➢ Er is geen e-mailadres of persoonlijke informatie nodig

#2 Bitvavo wallet

Bitvavo richt zich niet alleen op ervaren handelaren, maar ook op beginners door een zeer gebruiksvriendelijke online crypto wallet aan te bieden. Een groot voordeel van Bitvavo wallet is dat het de goedkoopste broker op de Nederlandse markt is. Om deze reden is mijn mening over Bitvavo vrij positief.

Momenteel heeft Bitvavo meer dan 52 verschillende cryptocurrencies die je op hun handelsplatform kunt kopen en verkopen. Natuurlijk kun je kiezen uit de bekendste zoals Bitcoin en Ripple, maar je kunt ook investeren in verschillende kleinere altcoins.

#3 Finst wallet

Finst Crypto Wallet is een geavanceerde digitale portemonnee die speciaal is ontworpen voor veilige opslag en beheer van cryptocurrencies. Met een intuïtieve interface stelt de Finst Crypto Wallet gebruikers in staat om eenvoudig hun digitale activa te beheren, transacties uit te voeren en hun portfolio te volgen. De wallet biedt een hoge mate van beveiliging door middel van encryptie en tweefactorauthenticatie, waardoor gebruikers de controle hebben over hun privésleutels en fondsen. 

Met ondersteuning voor een breed scala aan cryptocurrencies en integratie met populaire beurzen, biedt de Finst Crypto Wallet een alles-in-één oplossing voor het veilig bewaren en gebruiken van digitale valuta. Het stelt gebruikers in staat om met vertrouwen en gemak te profiteren van de groeiende wereld van cryptocurrencies.

 

#4 Ledger Nano X wallet

De Ledger Nano X is naar onze mening ongetwijfeld de beste offline crypto wallet op deze lijst, met hoogwaardige beveiligingsfuncties en ondersteunt meer cryptomunten dan je je ooit zou kunnen voorstellen. De Ledger Nano X is een hardware-wallet (ook bekend als “cold wallet” voor offline opslag) die via een USB-poort of Bluetooth-verbinding op je apparaat wordt aangesloten, waardoor je meerdere opties hebt.

De meest populaire crypto wallet die je zult vinden, de Nano X slaat je privésleutels lokaal op, waardoor de toegang tot je crypto activa stevig offline blijft. Het apparaat wordt geleverd met een groot scherm en kan tot 100 applicaties opslaan, dus het is geweldig voor gevorderde bitcoin- en crypto enthousiastelingen die een cryptocurrencywallet nodig hebben die veel processen kan uitvoeren.

Om ervoor te zorgen dat een dief je bitcoins van dit apparaat kan stelen, moeten ze het fysiek in hun handen hebben EN vervolgens je pincode raden. Met andere woorden, het is zeer onwaarschijnlijk dat je wordt beroofd met de Ledger Nano S. Hoewel er beperkte wallet-opslag is en de Bluetooth-modus zo-zo is, is dit nog steeds de beste hardware-wallet voor bitcoins.

#5 Trezor wallet

Een van de gemakkelijkste hardware wallets om te gebruiken als je een beginner bent, de Trezor Model T is de perfecte cold wallet voor beginners die bitcoin willen kopen in grotere hoeveelheden die behoorlijke beveiliging vereisen. Deze wallet voor koude opslag is heel eenvoudig in te stellen, het duurt in totaal ongeveer 10-15 minuten om het proces te voltooien.

De Trezor Model T is ook open source, wat betekent dat de code waarop het apparaat wordt uitgevoerd regelmatig kan worden gecontroleerd door externe gebruikers, waardoor het voor de crypto gemeenschap gemakkelijker wordt om bugs en fouten te vinden die snel kunnen worden verholpen.

Deze koude wallet wordt ook geleverd met een groot touchscreen, wat er geweldig uitziet!

Het crypto platform Kraken slaagde erin een fout in de beveiliging van Model T te vinden, maar het vereiste nog steeds dat het apparaat fysiek in bezit was en vervolgens veel gespecialiseerde tools gebruikte om toegang te krijgen tot de gegevens. Dus hoewel het niet onfeilbaar is, zou het heel, heel moeilijk zijn om je bitcoin uit de Trezor Model T te krijgen.

#6 Blockchain wallet

Blockchain-wallet is intuïtief en gemakkelijk te gebruiken. Het bedrijf slaat je wallet op hun servers op, wat risico’s van derden met zich meebrengt. Al met al rijk aan functies en eenvoud tegelijkertijd, en het bedrijf heeft een solide reputatie op het gebied van beveiliging.

Het bedrijf heeft hun wallet begin 2016 bijgewerkt met verbeterde beveiligingsfuncties door de wallet hiërarchisch deterministisch te maken, wat extra beveiliging toevoegt door adressen niet tweemaal te gebruiken.

Blockchain voegt handelsfuncties toe aan hun portefeuilles en heeft onlangs de mogelijkheid geïntegreerd om BTC te kopen op Android-portefeuilles, en ondersteunt momenteel enkele van de meest gebruikte fiat-valuta’s, van de dollar, tot het pond en tot de euro en we hebben onlangs ondersteuning gelanceerd voor de Turkse lira.

#7 Exodus wallet

Een solide aanbeveling voor mensen die nieuw zijn in bitcoin en crypto in het algemeen, Exodus is een van de vele online softwareportefeuilles die je kunt proberen. Exodus is 100% gratis en niet-bewarend, waardoor je snel, gemakkelijk en onderweg toegang hebt tot bitcoin wallet.

Het is perfect voor dagelijkse bitcoin-uitgaven.

Exodus wordt geleverd met een ingebouwde cryptocurrencyuitwisseling, zodat gebruikers binnen de software zelf kunnen handelen en bitcoin-transacties kunnen doen. Meer dan 100 munten worden ondersteund, inclusief alle grote namen zoals bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en meer.

Een van de weinige crypto wallets met 24/7 live chat-klantenondersteuning, dit ding is echt een goed idee voor nieuwkomers op het gebied van cryptocurrency die hun draai willen vinden. Hoewel Exodus kwetsbaar is voor malware (zoals alle hot wallets), is het nog steeds een van de beste cryptocurrencyoplossingen voor beginners.

#8 Bitcoin Paper wallet

Voor het eerst geïntroduceerd en gepopulariseerd in 2011, bieden papieren portefeuilles offline (ook wel ‘koude’) opslag van je munten. Samen met het privé- en openbare sleutelpaar zijn QR-codes gekoppeld. In gedrukte vorm maken deze het ontvangen of uitgeven van bitcoin handiger.

Terwijl de beste bitcoin wallet een extra beveiligingsniveau tegen sommige bedreigingen introduceerden, bleken ze kwetsbaarder voor andere. Zonder een volledig begrip van de opslagmethode en risico’s van een papieren wallet (en hoe je deze risico’s kunt compenseren), is de kans groot dat je je geld verliest.

Veiligheid van crypto wallets

Een crypto wallet is zo veilig als je het zelf maakt. Elk vorm heeft zijn voor- en nadelen. Hier zetten we op een rijtje wat je zelf kunt doen om het zo veilig als mogelijk te maken.

Back-up

Maak vroeg en vaak een back-up van je hele bitcoin-wallet. In het geval van een computerstoring kan een geschiedenis van regelmatige back-ups de enige manier zijn om de valuta in de digitale wallet te herstellen. Zorg ervoor dat je een back-up maakt van alle wallet.dat-bestanden en bewaar de back-up vervolgens op meerdere veilige locaties (zoals op een USB, op de harde schijf en op cd’s). Niet alleen dit, stel een sterk wachtwoord in op de back-up.

Software-updates

Houd je software up-to-date. Een wallet die draait op niet-bijgewerkte bitcoin-software kan een zacht doelwit zijn voor hackers. De nieuwste versie van wallet-software heeft een beter beveiligingssysteem, waardoor de veiligheid van je bitcoins wordt verhoogd. Als je software is bijgewerkt met de nieuwste beveiligingsoplossingen en -protocol, kunt je een grote crisis ontwijken vanwege de verbeterde beveiliging van de wallet. Werk de besturingssystemen en software van je mobiele apparaat of computer consequent bij om je bitcoins veiliger te maken.

Meerdere handtekeningen

Het concept van een multi-signature heeft wat aan populariteit gewonnen; het gaat om een goedkeuring van een aantal mensen (zeg 3 tot 5) om een transactie te laten plaatsvinden. Dit beperkt dus de dreiging van diefstal omdat een enkele controller of server de transacties niet kan uitvoeren (d.w.z. bitcoins naar een adres sturen of bitcoins opnemen). De mensen die transacties kunnen uitvoeren, worden in het begin bepaald en wanneer een van hen bitcoins wil uitgeven of verzenden, vragen ze anderen in de groep om de transactie goed te keuren.

Vragen en antwoorden

Het gebruik van crypto wallets is persoonlijk. Wat de beste crypto wallet is, is dus voor iedereen anders. 

Je kunt meerdere crypto wallets gebruiken. Zowel een of meerdere offline wallets als enkele online crypto wallets. Dit omdat je op deze manier je crypto’s goed gescheiden kunt houden, kunt bepalen welke je voor de langere termijn bewaart en welke je actief wilt gaan verhandelen.

Ook bespaar je op de transactiekosten door je digitale valuta op verschillende crypto exchanges te bewaren. 

Het gebruik van een hardware crypto wallet wordt over het algemeen gezien als zeer veilig. Je hebt namelijk je private keys in eigen handen en de crypto is daadwerkelijk van jou. Jouw crypto staat dan dus niet onder jouw naam op een website/online waarvan de eigenaren de private key hebben.

Een crypto wallet is een speciaal software programma (of hardware device) waarmee je als crypto trader crypto kunt opslaan. Een crypto exchange is een website of service waar iemand crypto kan kopen of verkopen. Wel hebben deze crypto exchanges meestal ingebouwde verzend- en ontvangstadressen voor de gebruiker die als crypto wallet gebruikt kunnen worden.

Tot slot

Voor crypto traders die veel crypto valuta hebben, wordt een combinatie van hot crypto wallets voor snelle handel of aankopen en cold crypto wallets om het grootste deel van hun crypto bronnen te beveiligen aanbevolen.

Hoe dan ook, activa zoals Bitcoin worden als extreem volatiel beschouwd. Een goede vuistregel is om nooit meer te handelen of te bezitten dan je zich kunt veroorloven te verliezen.

Verder lezen? Bekijk hier de beste crypto apps!

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo