Ripple koers verwachting

Het concept achter het Ripple-betalingsnetwerk werd voor het eerst in 2004 door Ryan Fugger geuit. Echter, pas toen Jed McCaleb en Chris Larson het project overnamen in 2012, werd gewerkt aan het maken van Ripple. Het wordt net als Ethereum, veel gebruikt om zowel het betalingsnetwerk als de eigen valuta te beschrijven. Van belang is om het verschil tussen XRP, Ripple en RippleNet te begrijpen.

Het netwerk wordt eigenlijk RippleNet genoemd, terwijl de cryptovaluta Ripple XRP is. RippleNet is de naam van een digitaal betalingsplatform waarop de valuta XRP wordt uitgevoerd. RippleNet staat bovenop een distributed ledger database genaamd XRP Ledger. En Ripple is de naam van het bedrijf dat RippleNet runt. XRP Ledger is open-source en niet gebaseerd op blockchain, maar op de distributed ledger database.

Het doel van RippleNet is om wereldwijde directe geldtransacties mogelijk te maken met een real time gross settlement (RTGS). Het mooie hiervan is dat je met elke valuta, transacties op het platform kunt uitvoeren. Hoewel de XRP Ledger zijn eigen cryptovaluta heeft. Ripple heeft XRP gemaakt om een snel, goedkoper en beter schaalbaar alternatief te zijn voor zowel andere digitale activa als bestaande monetaire betalingsplatforms zoals SWIFT.

Ripple verwachting 2021

Ripple staat vooral bekend om zijn RippleNet-technologie. Deze is een bank-naar-bank-overboekingsmechanisme waarmee grensoverschrijdende overboekingen direct uitgevoerd kunnen worden. Vergeleken met het voorgaande jaar heeft Ripple veel bereikt. In 2021 zal naar verwachting Ripple worden uitgebreid naar meer landen.

Het ligt in de planning de instroom van bedrijven te verdubbelen in vergelijking met $ 2 miljoen in 2020. Dit is al gestart. XRP zou volgens experts een bescheiden $ 1.50 kunnen bereiken aan het einde van 2021. En misschien zelfs $ 2.00.

Koers Ripple

In januari 2020 kostte XRP ongeveer $ 0.20 per coin. Daarna duwde een snelle bull-rush de prijs naar $ 0.30. Tot het midden van maart consolideerde de prijs zich verder tussen $ 0.15 en $ 0.32. De cryptomarkt crashte waarbij veel van de altcoins hun waarde verloren en ook XRP in waarde begon te dalen. Vervolgens begon het token gestaag te herstellen. XRP handelde in het begin van het vierde kwartaal van 2020 tegen $ 0.24.

De altcoin begon later te groeien en bereikte eind november $ 0,63 door de uitbreiding van de bredere cryptocurrency-rally onder leiding van Bitcoin. Vervolgens begon XRP te dalen met zelfs een crash eind december naar $ 0.25. Doordat de gemeenschap te maken kreeg met juridische problemen met de SEC (Securities and Exchange Commission) die beweerde dat Ripple een onwettige uitgifte van effecten had uitgevoerd. XRP handelde eind 2020 op $ 0.28.

Verwachting Ripple

Korte termijn prognose Ripple

De Ripple-prijs lijkt op een ongekende manier te stijgen. De XRP-prijs steeg in het weekend van 9 april 2021 naar $ 1,5135. Dit is sinds januari 2018 het hoogste niveau. Dat wil zeggen dat deze valuta met meer dan 700% is gestegen vanaf het laagste niveau in 2021. Bovendien heeft het dit jaar ook beter dan de Bitcoin- en Ethereum–prijzen gepresteerd.

Analisten geven aan dat uit de dagelijkse grafieken te zien is dat de XRP-prijs de laatste tijd een sterke rally heeft doorgemaakt. Op 5 april 2021 bewoog het boven het belangrijke weerstandsniveau van $ 0,7535. De prijs vormde eerder een stijgend driehoekig patroon. Echter,XRP is al met 11% gedaald nadat het de belangrijke weerstand bereikte van $ 1.50. Dit is het punt is waarop de meeste handelaren hun take-winsten hadden gelokaliseerd.

De daling wordt dus normaal verwacht en dat suggereert dat de prijs verder zal dalen door deze winstneming. Daarna zal het de opwaartse trend hervatten, omdat de bulls zich richten op de volgende belangrijke weerstand van $ 2.00 de komende maanden.

Ripple koers verwachting 2021

In 2021 schoot de prijs van XRP omhoog, hoewel er een juridische strijd heerst tussen de SEC en de CEO van Ripple. Toch bleek er goed nieuws te zijn voor XRP HODLers, omdat de geruchten waren dat de zaak tegen XRP niet sterk is. XRP heeft intussen opvallende winsten geboekt en blijft bullish. Dit komt overeen met de sentimenten van investeerders.

Analisten verwachten, volgens de XRP-prijspatronen, dat samenwerking met financiële instellingen de XRP-prijs verder kan opdrijven. Verwacht wordt dat aan het einde van 2021 de XRP-prijs $ 2.00 zou kunnen bereiken.

Ripple verwachting lange termijn

Ripple koers verwachting 2025

Wat gaat XRP doen over vier jaren? Voor het komend jaar 2022, verwachten experts dat XRP begin 2022 tegen $ 2.00 ongeveer zal worden verhandeld. In het midden van januari 2020 kan het oplopen tot $ 2.60. XRP zou aan het einde van 2022 worden verhandeld voor een prijs van circa $ 4.00. Naar verwachting zal Ripple ook samenwerken met meer Europese en Latijns-Amerikaanse banken die zowel XRP- als Ripple-betalingstechnologie zullen promoten.

Deze samenwerkingsverbanden kunnen leiden tot opvallende prijsveranderingen in de prijs van XRP. De voorspelling, XRP bekeken over vier jaren, suggereert dat de prijs van XRP dollar koers op ongeveer $ 7 in 2025 zal zitten. Dit op basis van de voorspelling en algoritmische beoordeling. Ripple heeft de potentie om veel industrieën te ontwrichten.

Bovendien heeft het de ondersteuning van een team van experts bij Ripple Labs en andere investeerders die hard werken om de acceptatie van het digitale activum te stimuleren. Echter, het staat nu voor de uitdagingen van tegenstand van de belangrijkste Amerikaanse toezichthouders. Analisten en experts verwachten op korte termijn prijzen van maar liefst $ 4.00 dollar. Analisten zien verder op middellange termijn dat XRP gemakkelijk prijzen bereikt tussen $ 22 en $ 100 en misschien meer.

Op langere termijn zetten prijsprojecties de XRP-prijs op pieken van meer dan $ 100-200. Toch laten analisten veel alternatieve scenario’s zien waarbij rond deze tijd een terugval optreedt. Nadat XRP eerst een nieuw record heeft gevestigd. Dit zijn trouwens gezonde correcties, geven de analisten aan, die traders extra kansen bieden om shortposities te openen nadat de rally’s zijn uitgeput.

Natuurlijk kunnen traders ook longposities openen wanneer XRP historische steun op lange termijn bereikt. Veel hangt nog af van de rechtszaak van de SEC tegen Ripple.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.