Coinbase

Coinbase Review

Coinbase

Coinbase Exchange Review

In onze moderne wereld hechten mensen veel waarde aan multifunctionaliteit en betrouwbaarheid. Vandaag zullen we het hebben over de Coinbase-service, die niet alleen bekend staat om een breed scala aan functies, maar ook om zijn betrouwbaarheid en hoge beveiligingsniveau. Is Coinbase veilig om daar geld op te slaan? Is het een scam of een betrouwbare service? Al deze vragen zullen we in dit Coinbase review bespreken. 

Wat is Coinbase?

Coinbase is een toonaangevend digitaal valutaplatform en portemonnee waar verkopers en kopers transacties kunnen uitvoeren met nieuwe soorten digitale valuta zoals Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Bitcoin Cash. De exchange werd in 2012 opgericht door Brian Armstrong en Fred Ehrsam en is gevestigd in San Francisco, Californië. Ze richten zich op de Amerikaanse markt, maar het bedrijf is momenteel actief in 31 landen en biedt opslag van bitcoins in 190 landen over de hele wereld. 

In 2014 creëerde het bedrijf de Global Digital Asset Exchange (GDAX), een platform voor het verhandelen van een breed scala aan digitale activa en het rechtstreeks omwisselen van Bitcoin en Ether voor fiat-valuta. GDAX is vooral bedoeld voor professionele handelaren die met grote volumes werken. Vervolgens werd het handelsplatform van GDAX hernoemd naar Coinbase Pro. 

Hoe werkt de Coinbase exchange?

Afgezien van een cryptocurrency-exchange, biedt Coinbase cryptocurrency-portefeuilles van hetzelfde merk. Coinbase wallet wordt beschouwd als een van de veiligste hot wallets. Gebruikers kunnen hun accounts beveiligen via 2-factor authenticatie. Deze beveiligingsmaatregel is een van de beste manieren om het Coinbase account te beschermen tegen indringers. Naast 2-factor authenticatie zijn er features als multi-signature (het zorgt ervoor dat de transactie zonder de validatie van meerdere actoren niet doorgaat) en bevestigingsverzoeken.  

Er zijn in jaren geen inbreuken op de beveiliging van Coinbase-wallets gemeld. Hot wallets zijn echter online wallets, ze zijn op afstand toegankelijk, terwijl cold wallets dat niet zijn. Als je op zoek bent naar het hoogst mogelijke beschermingsniveau, is een Coinbase-portemonnee niet wat je nodig hebt. Er zijn veiligere portefeuilles die je aanbieden om je munten lokaal op je apparaat op te slaan. Privésleutels zijn niet beschikbaar voor gebruikers van Coinbase-portemonnee. Veel leden van de cryptogemeenschap geven er de voorkeur aan om portefeuilles te gebruiken waarmee gebruikers zelf privésleutels kunnen opslaan. 

Inloggen op Coinbase – Coinbase.nl inloggen 

Om met het platform te gaan werken, zoals bij elke andere service, moet je het registratieproces doorlopen. Om je te registreren, moet je op de knop “Aan de slag” in de rechterbovenhoek drukken. 

In het gegeven formulier moet je je voornaam, achternaam, e-mailadres en wachtwoord opgeven. Na voltooiing bevestigt je dat je 18 jaar of ouder bent en akkoord gaat met de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid. Druk op de knop “Account maken”. 

Coinbase laat je weten dat de service AVG ondersteunt. Om de meest vertrouwde plek te zijn om cryptocurrency te kopen en verkopen, beschermt Coinbase je persoonlijke gegevens en voldoet het aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van de EU. Druk op “Volgende” om door te gaan met het registratieproces. 

Om naar de volgende stap te gaan, moet je het privacybeleid bekijken. Hieronder ziet je een korte samenvatting van hoe Coinbase je persoonsgegevens verwerkt. Lees het volledige privacybeleid van Coinbase voor meer gedetailleerde informatie. Druk op “Ik bevestig” om naar de volgende stap te gaan. 

Kies of je gepersonaliseerde e-mailupdates wilt ontvangen over producten, diensten en speciale aanbiedingen op basis van interesses en gebruik. Druk op “Ja” of “Nee” om door te gaan. 

Het bevestigingsbericht van Coinbase is verzonden naar het opgegeven e-mailadres. Controleer je mailbox en open het bericht om je account te verifiëren (als het niet is aangekomen, controleer dan de map Spam). 

Zodra het bericht is geopend, drukt je op de knop “E-mailadres verifiëren” en je e-mailadres wordt automatisch geverifieerd. 

Beveiliging is van cruciaal belang bij Coinbase. Om je mijn Coinbase account veilig te houden, stuurt Coinbase je een verificatiecode wanneer je inlogt op een nieuw apparaat. Om tweestapsverificatie in te stellen, geeft je je mobiele nummer op en drukt je op ‘Code verzenden’. 

Coinbase stuurt je een sms met een authenticatiecode naar je nummer. Om naar de volgende stap te gaan, moet je de zevencijferige code in het venster invoeren en op “Verzenden” drukken. 

Daarna kan je met deze gegeven je Coinbase inlog gebruiken, door te inloggen Coinbase. 

Reviews en ervaringen Coinbase.com

Voor gebruikers is er een apart platform voor het verhandelen van digitale activa Coinbase Pro. Elke gebruiker die al op de site is geregistreerd, kan deelnemen aan deze functionaliteit door zijn account te verbeteren. Op het platform biedt het de volgende functionaliteit: 

 • Een opdracht om cryptocurrency te kopen en verkopen; 
 • Een orderboek; 
 • Een koersgrafiek met informatie over het geselecteerde handelspaar; 
 • Handelsgeschiedenis 
 • Handel 

Het platform is geschikt voor zowel ervaren handelaren als beginners. Het voordeel is dat voor onervaren cliënten diverse trainingsmaterialen worden verstrekt. 

Is Coinbase betrouwbaar? 

Coinbase is waarschijnlijk een van de veiligste Coinbase crypto exchanges op de markt. Het platform streeft ernaar om aan de wet- en regelgeving te voldoen. Er is geen kans dat Coinbase oplichterij kan zijn. Het feit dat het in april 2021 naar de beurs ging en op Nasdaq werd genoteerd, zegt dat het platform legitiem is en te vertrouwen is. Jarenlang waren er geen gevallen van hacking op Coinbase. Over het algemeen is dit bedrijf zonder twijfel te vertrouwen. En is Coinbase betrouwbaar. De vraag is Coinbase veilig is dan ook haast een overbodige vraag. 

Het bedrijf controleert grondig de criminele achtergrond van de sollicitanten. Het werk in de bedrijfskantoren is zo georganiseerd dat medewerkers geen toegang hebben tot elkaars werkende apparaten en zich niet kunnen bemoeien met de processen waar ze niet bij betrokken zijn. 

Coinbase contact 

Coinbase heeft een goed ontwikkeld Helpcentrum waar gebruikers alle informatie met betrekking tot het aangegeven trefwoord kunnen vinden, wat een hoop storing Coinbase oplost. Als je Coinbase contact moet  Coinbase opnemen met de manager, kunt je een verzoek indienen en de gedetailleerde informatie van je vraag in het formulier verstrekken. Helaas is Coinbase bellen niet mogelijk. 

De exchange is behoorlijk populair bij gebruikers die veel positieve Coinbase recensies over zijn werk schrijven: het is handig, heeft regelgeving, een betrouwbare mate van beveiliging, het heeft een eigen mobiele applicatie. Bijna alle kasreserves worden overgebracht naar gesloten opslag in offline toegang, dit zorgt voor hun veiligheid. Dit geeft dan ook goede Coinbase ervaringen. 

Coinbase crypto app

Coinbase opnemen – Hoe werkt dit 

Om geld van het platform op te nemen, selecteert je het gedeelte ‘Accounts’ in het dashboardmenu en kiest je ‘Verzenden’. Daar moet je de valuta kiezen die je wilt Coinbase geld opnemen en de benodigde informatie voor de transactie specificeren (bedrag, adres, enz.), deze controleren en het verzenden van geld bevestigen. Meestal is de Coinbase uitbetalen tijd afhankelijk van het bedrag en de valuta die je verzendt. Maar normaal gesproken overschrijdt het de limiet van enkele uren niet. Echter kan dit langer duren met Coinbase uitbetalen naar bank, aangezien het dan rechtstreeks van Coinbase naar bankrekening gaat en dat kan soms enkele werkdagen duren. 

Coinbase kosten – Waarom zijn de extra fees zo hoog? 

In overeenstemming met de Coinbase-website berekent de service een spread van ongeveer de helft van een procent (0,50%) voor cryptocurrency-aankopen en cryptocurrency-verkopen. De werkelijke spread kan echter hoger of lager zijn als gevolg van marktschommelingen in de prijs van cryptocurrency op Coinbase Pro tussen het moment dat we een prijs opgeven en het moment waarop de bestelling wordt uitgevoerd. 

Coinbase brengt ook een vergoeding in rekening (naast de spread), die het hoogste is van (a) een vast bedrag of (b) een variabel percentage dat wordt bepaald door regio, productkenmerk en betalingstype. De vaste vergoedingen worden hieronder uiteengezet: 

Als het totale transactiebedrag kleiner is dan of gelijk is aan $ 10, is de vergoeding $ 0,99 | €0,99 | £0,99 

 • Als het totale transactiebedrag meer is dan $ 10 maar minder dan of gelijk aan $ 25, is de vergoeding $ 1,49 | €1,49 | £1,49 
 • Als het totale transactiebedrag meer dan $ 25 is, maar minder dan of gelijk aan $ 50, bedragen de Coinbase kosten $ 1,99 | €1,99 | £1,99 
 • Als het totale transactiebedrag meer dan $ 50 is, maar minder dan of gelijk aan $ 200, bedragen de kosten Coinbase $ 2,99 | €2,99 | £2,99 

Geld storten via iDEAL naar Coinbase 

Als je het saldo op hun persoonlijke portemonnee moet aanvullen, moet je in het menu “Kopen/Verkopen” selecteren. Om te storten, kunt je elk van de beschikbare betalingsmethoden gebruiken: bankoverschrijvingen, Coinbase transactiekosten via Singapore Bank Payments en het gebruik van crypto Coinbase wallet. Kies de cryptocurrency die je wilt kopen, betaalmethode en geef het bedrag aan. Druk na voltooiing op “Kopen”. 

Als je je Coinbase-portemonnee wilt opwaarderen via een andere service, drukt je op “Accounts”, kiest je “Ontvangen” in het cryptocurrency-menu dat je wilt aanvullen, kopieert je het portemonnee-adres en stuurt je het geld naar het opgegeven adres. 

Coinbase wallet – Is de Coinbase wallet veilig?

Coinbase-exchange is behoorlijk populair onder handelaren, het biedt een breed scala aan diensten, snelle opnames, betrouwbare opslag van munten in portefeuilles en mogelijkheden voor winstgevende investeringen. Het heeft weinig Coinbase storing. Vermeldenswaard is de beschikbaarheid van licenties, wat de samenwerking met de exchange betrouwbaarder maakt. Dit platform is meer geschikt voor meer ervaren handelaren die niet echt om hun anonimiteit geven, maar zelfs nieuwkomers kunnen begrijpen hoe ze de service kunnen verhandelen en gebruiken met de Coinbase-handleidingen en trainingsmateriaal. 

Veelgestelde vragen

 • Is Coinbase veilig? 

Ja, Coinbase is misschien wel een van de veiligste online cryptohandelaren. Een Coinbase wallet is dan ook heel erg veilig. 

 • Hoe kan ik bij coinbase.com inloggen? 

Dit doe je door naar de website te gaan en op de inlogknop te drukken kan je bij Coinbase inloggen. Nadat je dit hebt gedaan log je in met de gegevens die jezelf hebt gekozen tijdens het registratieproces. 

 • Wat zijn de Coinbase fees? 

Ze hebben een lage Coinbase withdrawal fee, dit tot maximaal 0,26% op kan lopen. Ditzelfde geldt voor de Coinbase transaction fee. 

 • Gebruikt Coinbase iDeal? 

Nee, via iDeal Coinbase bekostigen is op dit moment niet mogelijk, net zoals dit bij Binance nog niet mogelijk is. Het is ook niet bekend of dit uberhaupt gaat gebeuren. Bij Bitvavo kun je bijvoorbeeld wel met iDEAL geld storten.

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

3 gedachten over “Coinbase Review

 • Wat een zeer frustrerende exchange is Coinbase. Een tijdje nu gehad, maar vrijwel niks functioneerd zo als het zou moeten. Ik stap in ieder geval over naar Bitvavo en ik hoop dat de ervaring hier beter zou zijn!

  Beantwoorden
 • Helaas werkt Coinbase in bijna niks zo als het hoort te werken. Best frustrerend, ik hoop echt dat Coinbase zich gaat verbeteren in de toekomst. In the meantime gebruik ik andere exchanges, ik zelf zie ook niet in dat ik ooit weer overstap naar Coinbase.

  Beantwoorden
 • Op dit moment ervaar ik veel moeite met het gebruiken van Coinbase. Het is nog alles behalve gebruikersvriendelijk. Maar goed, dat is de hele crypto industry eerlijk gezegd.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *