2 BESTE crypto creditcards [2024]

Creditcards zijn een handige en lonende manier om te winkelen. En zolang je geen saldo hebt, hoef je geen rente te betalen. Maar hoe zit het met een crypto credit card?

De eerste crypto cards worden dit jaar in Nederland gelanceerd. Een groot voordeel van deze cards is dat ze cryptocurrency enthousiastelingen in staat stellen hun crypto uit te geven. Als je cryptocurrency bezit en regelmatig koopt, kan een crypto card gunstig zijn voor jou. 

In dit artikel leggen we uit wat een crypto card is, hoe je aan een crypto creditcard komt, en wat voor voordelen hierbij kunnen komen kijken. We bespreken hieronder de Coinbase card en de Crypto.com card en vertellen je wat volgens ons de beste crypto creditcards zijn.

Wat is een crypto card?

Crypto cards hebben dezelfde functies als traditionele kredietkaarten. Het grootste verschil is dat een crypto creditcard is gekoppeld aan een crypto wallet, en dus niet aan je bankrekening. Cryptocurrency cards komen in zoal fysieke als digitale vorm.

Het is belangrijk op te merken dat je bij het kopen van goederen of diensten niet rechtstreeks met bitcoin of andere cryptocurrency betaalt. In plaats daarvan worden je crypto’s eerst omgezet in fiat valuta en naar de handelaar verzonden. Crypto card wordt ondersteund door MasterCard en Visa, 2 van ’s werelds grootste financiële netwerken. Dit maakt het mogelijk om je omgezette fiat valuta op te nemen bij MasterCard of Visa geldautomaten.

Crypto creditcards werken hetzelfde als je gewone creditcard, behalve dat je in plaats van alleen fiat valuta te gebruiken, crypto activa kunt gebruiken om goederen en diensten te betalen aan verkopers die ze accepteren. De manier waarop een crypto card werkt, is afhankelijk van je provider.

2 crypto kaarten voor dagelijks gebruik

Om te zeggen wat de beste crypto creditcard van Nederland is, is lastig. Dit heeft vooral te maken met welke exchange je gebruikt, welke crypto je bezit en welke voordelen je wilt hebben. We hebben de populairste crypto cards in 2024 voor je op een rijtje gezet:

#1. Crypto.com card

#2. Coinbase card

#1 Crypto.com card

De Crypto com card is een geweldige optie voor gebruikers die beloningen willen maximaliseren. De Midnight Blue visacard op instapniveau is gratis en je hoeft geen CRO in te zetten. De Midnight Blue card levert gebruikers 1% terug in CRO op bij alle aankopen.

Hoewel de Midnight Blue crypto.com card geweldig is om gebruikers in het systeem te krijgen, begint het echte plezier wanneer je CRO begint uit te zetten. Door $ 400 in CRO in te zetten, ontgrendel je de Ruby Steel card die je CRO-beloningen tot 2% en 100% terug op Spotify verhoogt.

Wanneer je $ 4.000 of meer aan CRO coins bezit, ontgrendel je het Royal Indigo & Jade Green niveau. Op dit niveau verdien je een CRO-beloning van 3%, 100% terug op Spotify en Netflix en toegang tot de luchthaven lounge.

Met een inzet van $ 40.000 verhoog je je beloningen tot 5%, en ontgrendelt je 100% terug op Amazon Prime en 10% op Expedia. Je krijgt ook toegang tot Crypto.com Private, verdient een bonus beloning en een exclusief welkomstpakket met merchandise.

Voor de grootste spelers is er de Obsidian crypto.com Card. Met een CRO-aandeel van $ 400.000 krijg je alle voordelen van de vorige pakketten, 10% terug op Airbnb en een partnerschap met een privéjet.

#2 Coinbase card

Gefinancierd door je Coinbase saldo, kun je met de Coinbase card je crypto overal ter wereld uitgeven. De Coinbase credit card is klaar voor gebruik op miljoenen locaties over de hele wereld en stelt je in staat om met PIN, contactloos of contant geld op te nemen bij elke geldautomaat. De kaart biedt ook beveiliging door een twee-staps-verificatie.

Wanneer iemand jouw account binnen probeert te komen, zonder in het bezit te zijn van jouw mobiele telefoon dan worden fondsen in het account direct bevroren.

De Coinbase debit card wordt ondersteund door een robuuste mobiele app, waarmee je direct tussen munten kunt schakelen. De crypto app helpt ook bij het beheren van je uitgaven door transactiebewijzen, uitgavenoverzichten en directe transactiemeldingen te verstrekken.

Crypto card opwaarderen

In de kern stuurt je je digitale activa naar een speciale crypto portemonnee (meestal op het platform van de aanbieder) en laad je ze op je creditcard. Sommige bitcoin creditcard oplossingen vereisen mogelijk dat je je digitale activa omzet in fiat valuta om zo je crypto kaart op te waarderen. Niet alle serviceproviders vereisen dat je je crypto activa opslaat in specifieke wallets.

Zodra de crypto’s op je card zijn geladen, bent je klaar om digitale activa betalingen te doen. Je crypto card werkt nu net zoals je traditionele betaalkaart. Behalve dat je eerst crypto om moet zetten naar bijvoorbeeld euro’s, en je kaart op moet waarderen

Net als bij normale creditcards kan een bitcoin card ook verschillende periodieke limieten hebben, zoals dagelijkse opnamelimiet, dagelijkse aankooplimiet of een maandelijks opwaardeerlimiet. Sommige crypto cards stellen algemene limieten voor alle klanten, terwijl andere een gelaagd systeem gebruiken waarbij je toegang krijgt tot hogere limieten en premium functies (zoals toegang tot speciale luchthaven lounges).

Beloningen

Net als bij traditionele creditcards, hebben cryptocards ook beloningen, afhankelijk van hoe je ze gebruikt. Sommige crypto kaarten bieden kortingen in fiat valuta of je favoriete crypto activa voor elke aankoop die je doet. Andere crypto creditcard aanbieders zien af van je maandelijkse onderhoudskosten voor het voldoen aan het vereiste maandelijkse op te waarderen bedrag

Variabelen

Hoewel crypto creditcards veel kansen bieden in de financiële wereld, zoals snelle, efficiënte en traceerbare transacties, hebben ze ook hun nadelen. Om te beginnen zijn illegale activiteiten met digitale activa geen nieuw fenomeen. Bitcoin is gebruikt voor het witwassen van geld, belastingontduiking, smokkeltransacties, afpersing en diefstal van bitcoins.

Cryptocurrencies zijn voor veel mensen nog moeilijk te begrijpen. Bitcoin is vluchtig van aard, wat het voor velen een uitdaging maakt om met bitcoin credit card te werken.

Kies de juiste crypto creditcard

Wanneer je ervoor kiest om gebruik te maken van een crypto creditcard. Dan is het belangrijk om te weten of daar eventuele kosten bij komen kijken. Ook is het goed om te weten wat voor beloningen je kunt ontvangen voor de crypto die je in bezit hebt. Wanneer je gebruik kunt maken van deze beloningen is het zeker een goed idee om een eigen crypto kredietkaart aan te vragen.

Vragen en antwoorden

Je kunt je crypto card bij elke aanvaardbare handelaar wereldwijd en bij elke compatibele geldautomaat gebruiken.

Hoewel de opkomst van crypto creditcards nieuwe zorgen en onbekenden heeft geïntroduceerd, wordt het crypto-ecosysteem grotendeels als veilig beschouwd. Blockchain technologie is goed te controleren, zelfregulerend en gedecentraliseerd, wat betekent dat gegevens niet gemakkelijk te manipuleren zijn. Dus ja, crypto creditcards zijn veilig te gebruiken.

Wil jij je crypto gebruiken voor dagelijks betalingen zoals boodschappen of online- aankopen? Dan is het zeker de moeite waard! Wil je alleen je crypto’s bewaren en niet gebruiken? Dan heb je er niet zo veel aan.

Dit ligt aan welke crypto kaart. Over het algemeen is het gratis, maar er kunnen bepaalde kosten aan verbonden zijn.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo