5 BESTE crypto apps [2024]

Crypto apps gebruik je voor het kopen, verkopen van cryptomunten en beheren van je online crypto wallet. Met een cryptocurrency app kun je dus gemakkelijk je crypto’s inzien en bepalen wat je ermee wilt doen. Er zijn tegenwoordig vele soorten apps waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. In dit artikel bespreken we de 5 beste crypto apps in Nederland van dit moment en vergelijken wij deze met elkaar. Lees snel verder!

Cryptocurrency app gebruiken

Dus je wilt wat cryptomunten kopen? De op blockchain gebaseerde digitale munt heeft sinds de explosief stijgende prijsgekte van vorig jaar een paar gekke ups en downs gekend, dus als je zo lang gewacht hebt om in te kopen, kun je nu wat munten op de kop tikken voor veel minder dan op het hoogtepunt van de Bitcoin gekte. 

Nu is dan natuurlijk de vraag welke app heb ik nodig voor crypto en hoe kun je er aan komen? Je zult een exchange zoals bijvoorbeedl Bitvavo moeten gebruiken om de cryptocurrency te kopen en verkopen, en een wallet app om ze veilig op te slaan. Als je de beste crypto app in Nederland wilt vinden en snel wat Bitcoin, Ether of Litecoin wilt kopen, ben je aan het juiste adres. 

Hier hebben we voor jullie de vijf beste crypto apps op een rijtje gezet. 

1. Bitvavo [Beste Nederlandse app]

Bitvavo werd opgericht in mei 2017 en lanceerde zijn makelaarsactiviteiten voor de Europese markt vanuit Amsterdam in 2018. Hun doel is de kloof tussen normale valuta en cryptocurrencies te dichten met een ‘one stop shop’ formaat met toegankelijke en transparante prijzen, lage marges en een vrij uitgebreide variëteit aan crypto op dat moment.

In maart 2019 breidde Bitvavo zijn diensten uit van een makelaar tot een beurs, waardoor het direct één van de goedkoopste aanbieders is met hun aangeboden crypto. De makelaarsfunctionaliteit en het gebruiksvriendelijke dashboard zijn nog steeds aanwezig voor de minder serieuze handelaars.

Om de concurrentie voor te blijven, lanceerde Bitvavo begin juli 2020 zijn iOS en Android app. De app ziet er goed uit, is eenvoudig, snel, gemakkelijk te gebruiken en wat we waarderen is dat de app donkere modus ondersteunt. Ook de gebruikerstoegang met pincode login is erg efficiënt, vergeleken met sommige concurrenten die nog steeds met een e-mail login werken.

Waarom Bitvavo?

Bitvavo voordelen

Betalen via IDEAL: Als echte Nederlandse Crypto Bitvavo is betalen via IDEAL beschikbaar. Dit is ideaal omdat het vaak een hoop gedoe scheelt met betalen via PayPal, of het helemaal in moeten vullen van bankgegevens. 

App in het Nederlands: voor velen van ons is Engels geen probleem, maar voor de mensen die net niet voldoende Engels kunnen om de termen op de cryptomarkt te begrijpen kan dit een groot voordeel zijn.  

Goedkoop: Bitvavo is de beste crypto app van Nederland om crypto mee te kopen omdat de toeslagen minimaal zijn. Vaak betaal je redelijk wat transactiekosten, maar het percentage van 0.2 maakt Bitvavo de beste app voor crypto in Nederland.  

Bitvavo nadelen

Beginnend: Bitvavo is uiteindelijk nog niet zo’n heel groot bedrijf, ze zijn op het moment nog steeds uit aan het breiden. De kans dat er iets misgaat bij zo’n uitbreiding van de crypto app is aanwezig.  

Niet telefonisch bereikbaar: Bitvavo heeft nog een klein nadeel. De klantenservice is niet telefonisch bereikbaar. Ze zijn echter zeer responsief via live chat en e-mail. 

2. Finst [Nieuwste Nederlandse app]

De Finst app is een krachtige en gebruiksvriendelijke tool voor het beheren van cryptocurrencies. Met de Finst-app kunnen gebruikers gemakkelijk hun digitale activa volgen, handelen en beheren, allemaal vanuit één handige interface. 

De app biedt real-time prijsinformatie, grafieken en marktgegevens om gebruikers te helpen bij het nemen van geïnformeerde handelsbeslissingen. Bovendien ondersteunt de Finst-app een breed scala aan cryptocurrencies en biedt het naadloze integratie met externe beurzen voor het uitvoeren van transacties. 

Met geavanceerde beveiligingsfuncties, zoals biometrische authenticatie en encryptie, zorgt de Finst-app ervoor dat gebruikers hun digitale activa veilig kunnen bewaren. Of je nu een beginnende crypto-investeerder bent of een ervaren handelaar, de Finst-app is de ideale metgezel voor het navigeren door de spannende wereld van cryptocurrencies.

Waarom Finst?

Finst voordelen

Prachtig ontwerp: De Finst-app heeft een fraai ontwerp dat overzichtelijk is. Alle benodigde informatie wordt duidelijk gepresenteerd, met prijzen aan de linkerkant, grafieken in het midden, samen met koop- en verkoopopties, en de handelsgeschiedenis aan de rechterkant. Dit stelt gebruikers in staat om snel de recente handelsprijzen te bekijken.

Goede selectie aan crypto’s: Finst biedt een diversiteit aan ondersteunde munten. Gebruikers kunnen het platform gebruiken voor verschillende digitale valuta’s, zoals Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple en meer.

Snelle toevoeging van nieuwe crypto’s: Finst voegt snel nieuwe munten en tokens toe na hun initiële muntaanbieding (ICO). Dit betekent dat gebruikers ze vaak tegen lagere prijzen kunnen kopen, waardoor er mogelijk meer winst op lange termijn behaald kan worden.

Finst nadelen

Beperkt aanbod van crypto’s: Finst heeft mogelijk niet alle beschikbare cryptovaluta’s. Sommige minder bekende of nieuwe munten kunnen ontbreken in hun aanbod. Het is belangrijk om dit te overwegen als je specifieke munten wilt verhandelen die mogelijk niet beschikbaar zijn op het platform.

3. Bitpanda [Beste Bitcoin app]

Bitpanda is een cryptocurrency broker die gespecialiseerd is in het kopen en verkopen van Bitcoins binnen de Eurozone.

Het bedrijf werd eind 2014 opgericht en is sindsdien uitgegroeid tot een van de populairdere opties om Bitcoins te kopen in heel Europa. Het is één van de goedkoopste manieren om Bitcoin te kopen met een creditcard.

Waarom Bitpanda?

Bitpanda voordelen

Bitpanda Metals: Dit stelt je in staat om niet alleen in crypto te handelen, maar ook je portefeuille te diversifiëren met fysiek gedekte en 100% verzekerde edelmetalen. Je kunt ook goud en zilver ruilen met elke andere Crypto op Bitpanda.

Reviews: Bitpanda staat ook in de app voor welke app je nodig hebt voor crypto omdat het hele goede reviews heeft. Veel gebruikers zijn tevreden met de werking van de cryptocurrency app, ook de service wordt vaak geprezen.

Eigen Wallet: Binnen de app heb je gelijk een eigen portemonnee die je kunt gebruiken voor je crypto’s. Je hebt alleen net als bij andere Exchanges niet zelf de volledige portemonnee in handen, dus als je extra beveiliging wilt, zul je een speciale wallet app moeten gebruiken.

Bitpanda nadelen

Vergoedingen: Bitpanda’s vergoedingen zijn over het algemeen aan de lage kant voor eenvoudig te gebruiken makelaarsdiensten, maar hoger dan op beurzen voor professionele handelaren. Koop je via het Bitpanda Platform, dan betaal je gewoonlijk 1.49% handelskosten, plus extra betalingskosten als je via een andere betaalmethode dan bankoverschrijving wilt betalen.

Niet heel geavanceerd: vergeleken met andere apps is de hoeveelheid keuzes die je hebt voor het krijgen van informatie, maar beperkt. Er zijn genoeg apps die je een stuk meer informatie kunnen geven over je crypto.

4. Coinbase [Bekende internationale app]

Als de toonaangevende mainstream crypto beurs in de Verenigde Staten is Coinbase een standaard Bitcoin app geworden voor nieuwe crypto beleggers. Coinbase biedt een grote verscheidenheid aan producten, waaronder crypto beleggen, een geavanceerd handelsplatform, bewaarrekeningen voor instellingen, een portemonnee voor particuliere beleggers, en zijn eigen Amerikaanse dollar stable-coin.

Coinbase werd opgericht in 2012 en is een volledig gereguleerde en crypto exchange die alle Amerikaanse staten behalve Hawaï ondersteunt. Coinbase begon als pure Bitcoin app maar begon al snel crypto’s toe te voegen die aan zijn criteria voldeden. Tot op heden is Coinbase een van de beste crypto apps in Nederland.

De lijst met beschikbare crypto breidde zich uit tot Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash, XRP, en vele andere, met de belofte van meer zolang aan de eisen van Coinbase wordt voldaan.

Waarom Coinbase?

Coinbase voordelen

Stevige verscheidenheid aan altcoin keuzes: Coinbase biedt meer dan 25 crypto’s om te beleggen, te verhandelen, en ook te stallen.

Een eenvoudige gebruikersinterface: Coinbase is misschien wel een van de gemakkelijkste. Het is gemakkelijk om je aan te melden en binnen enkele minuten crypto’s te kopen. Het heeft ook een leerprogramma dat gebruikers betaalt om meer te leren over hoe crypto werkt.

Coinbase nadelen

Hoge vergoedingen als je Coinbase Pro niet gebruikt: Coinbase heeft hoge vergoedingen in vergelijking met enkele van zijn grootste concurrenten. Veel nieuwkomers die het standaard Coinbase platform gebruiken zullen aan deze vergoedingen onderhevig zijn, tenzij ze Coinbase Pro gebruiken – gratis om naar over te schakelen en met lagere vergoedingen – dat meer functies heeft die voor nieuwe crypto handelaars overweldigend kunnen zijn.

Gebruikers hebben geen controle over hun eigen portemonnee-sleutels: Dit komt overeen met veel gecentraliseerde beurzen, maar het blijft toch een minpunt voor al die beurzen. Wanneer een gebruiker crypto koopt op een ruilbeurs, wordt die opgeslagen in een portemonnee waarover Coinbase controle heeft. Dit betekent dat de gebruiker geen volledige controle heeft over zijn bezit, wat ingaat tegen de basisbeginselen van gedecentraliseerde valuta of financiën. Dit kan vermeden worden als de belegger zijn valuta opneemt in zijn eigen persoonlijke portemonnee.

Crypto app niet beschikbaar in het Nederlands: helaas is de crypto app Coinbase niet beschikbaar in het Nederlands. Voor veel van ons zal dit geen probleem zijn, maar het had sommige dingen wel een stuk gemakkelijker gemaakt.

5. Coinmerce [Veilig kopen & verkopen]

Coinmerce is een toonaangevende crypto-app die het mogelijk maakt om eenvoudig en veilig cryptocurrencies te kopen, verkopen en op te slaan. Met deze gebruiksvriendelijke app kunnen gebruikers moeiteloos de wereld van digitale valuta betreden. Met Coinmerce hebben gebruikers toegang tot een breed scala aan cryptocurrencies, waaronder Bitcoin, Ethereum, Litecoin en vele anderen.

De app biedt een intuïtieve interface en een naadloze gebruikerservaring, waardoor het eenvoudig is om transacties uit te voeren en de marktprestaties te volgen. Bovendien biedt Coinmerce geavanceerde beveiligingsfuncties, zoals tweefactorauthenticatie en cold storage, om de veiligheid van gebruikersactiva te waarborgen.

Met Coinmerce kunnen gebruikers ook eenvoudig hun cryptoportefeuille volgen en beheren, evenals realtime prijsgrafieken en marktanalyses bekijken. Of je nu een beginnende of ervaren crypto-investeerder bent, Coinmerce biedt een betrouwbare en gebruiksvriendelijke app om aan je digitale valuta behoeften te voldoen.

Waarom Coinmerce?

Coinmerce voordelen

Gemakkelijk en Veilig Handelen: Met de Coinmerce app wordt het kopen, verkopen en opslaan van cryptocurrencies een eenvoudige en veilige ervaring. De app biedt een intuïtieve interface waarmee gebruikers moeiteloos transacties kunnen uitvoeren en de marktprestaties kunnen volgen. Of je nu nieuw bent in de wereld van cryptocurrencies of een ervaren investeerder, Coinmerce maakt het gemakkelijk om in te stappen en te handelen.

Een Breed Aanbod aan Cryptocurrencies: Coinmerce biedt gebruikers toegang tot een uitgebreid scala aan cryptocurrencies, waaronder Bitcoin, Ethereum, Litecoin en vele anderen. Met een breed aanbod kunnen gebruikers diversifiëren en investeren in verschillende digitale valuta’s, waardoor ze kunnen profiteren van de groeiende markt.

Geavanceerde Beveiligingsfuncties: Veiligheid is een topprioriteit bij Coinmerce. De app biedt geavanceerde beveiligingsfuncties, waaronder tweefactorauthenticatie en cold storage, om de activa van gebruikers te beschermen tegen mogelijke bedreigingen. Met Coinmerce kun je met een gerust hart handelen, wetende dat je cryptoportefeuille veilig is.

Realtime Prijsgrafieken en Marktanalyses: Coinmerce voorziet gebruikers van realtime prijsgrafieken en marktanalyses. Hierdoor kunnen gebruikers trends en patronen in de cryptocurrency-markt volgen en weloverwogen investeringsbeslissingen nemen.

Coinmerce nadelen

Een nadeel van de Coinmerce app is dat het geen candlestick-grafieken biedt. Candlestick-grafieken worden vaak gebruikt in de wereld van technische analyse om prijspatronen en trendomkeringen te identificeren. Het ontbreken van deze functie kan het moeilijker maken voor gebruikers om gedetailleerde technische analyses uit te voeren en strategische beslissingen te nemen op basis van prijsbewegingen. Hierdoor kan het voor sommige ervaren handelaren beperkend zijn bij het uitvoeren van geavanceerdere handelsstrategieën op het platform.

Bitcoins kopen met app?

Bitcoins kun je gemakkelijk kopen via een van de bovengenoemde cryptocurrency apps. Als je een account hebt aangemaakt, en dus een wallet bezit bij één van de crypto apps, kun je al bitcoins kopen. Dit doe je zo:

Als eerste moet je geld storten op je wallet. Bij Bitvavo kan dit gemakkelijk met iDEAL en kun je dit dus allemaal op je mobiel regelen via de app. Nadat je geld gestort hebt op je crypto wallet app, kun je dit tegoed gebruiken voor aankoop van bitcoin of andere crypto. Dit gehele proces kun je dus via de apps op je mobiel regelen en hiervoor hoef je niet naar een winkel.

Welke crypto app is het beste?

Als je wilt beginnen met het handelen in crypto is Bitvavo een van de beste opties. Zij hebben de meeste opties voor beginnende gebruikers en de app is zeer eenvoudig te gebruiken. Voor een wat gevorderde handelaar is Finst een goede optie, zij hebben een lagere toeslag op het handelen van crypto, maar de app is wel wat moeilijker te gebruiken.

Bekijk hieronder nog eens de beste crypto exchanges op een rijtje:

Meer informatieVoordelenRatingAantal cryptocurrenciesAanbieder
Bitvavo Bitvavo Open website Beste keuze in Nederland, Betalen met iDeal, Nederlands bedrijf9.5 277 Bitvavo Bitvavo
Finst Finst Open website De goedkoopste crypto exchange in Nederland in 20249.2 100+ Finst Finst
Crypto.com Crypto.com Open website Internationale Crypto exchange met 1.000+ cryptocurrencies8.9 1.000+ Crypto.com Crypto.com