5 BESTE crypto apps [2023]

Crypto apps gebruik je voor het kopen, verkopen van cryptomunten en beheren van je online crypto wallet. Met een cryptocurrency app kun je dus gemakkelijk je crypto’s inzien en bepalen wat je ermee wilt doen. Er zijn tegenwoordig vele soorten apps waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. In dit artikel bespreken we de 5 beste crypto apps in Nederland van dit moment en vergelijken wij deze met elkaar. Lees snel verder!

Cryptocurrency app gebruiken

Dus je wilt wat cryptomunten kopen? De op blockchain gebaseerde digitale munt heeft sinds de explosief stijgende prijsgekte van vorig jaar een paar gekke ups en downs gekend, dus als je zo lang gewacht hebt om in te kopen, kun je nu wat munten op de kop tikken voor veel minder dan op het hoogtepunt van de Bitcoin gekte. 

Nu is dan natuurlijk de vraag welke app heb ik nodig voor crypto en hoe kun je er aan komen? Je zult een exchange moeten gebruiken om de cryptocurrency te kopen en verkopen, en een wallet app om ze veilig op te slaan. Als je de beste crypto app in Nederland wilt vinden en snel wat Bitcoin, Ether of Litecoin wilt kopen, ben je aan het juiste adres. 

Hier hebben we voor jullie de vijf beste crypto apps op een rijtje gezet. 

1. Bitvavo [Beste Nederlandse app]

Bitvavo werd opgericht in mei 2017 en lanceerde zijn makelaarsactiviteiten voor de Europese markt vanuit Amsterdam in 2018. Hun doel is de kloof tussen normale valuta en cryptocurrencies te dichten met een ‘one stop shop’ formaat met toegankelijke en transparante prijzen, lage marges en een vrij uitgebreide variëteit aan crypto op dat moment.

In maart 2019 breidde Bitvavo zijn diensten uit van een makelaar tot een beurs, waardoor het direct één van de goedkoopste aanbieders is met hun aangeboden crypto. De makelaarsfunctionaliteit en het gebruiksvriendelijke dashboard zijn nog steeds aanwezig voor de minder serieuze handelaars.

Om de concurrentie voor te blijven, lanceerde Bitvavo begin juli 2020 zijn iOS en Android app. De app ziet er goed uit, is eenvoudig, snel, gemakkelijk te gebruiken en wat we waarderen is dat de app donkere modus ondersteunt. Ook de gebruikerstoegang met pincode login is erg efficiënt, vergeleken met sommige concurrenten die nog steeds met een e-mail login werken.

Waarom Bitvavo?

Voordelen

Betalen via IDEAL: Als echte Nederlandse Crypto Bitvavo is betalen via IDEAL beschikbaar. Dit is ideaal omdat het vaak een hoop gedoe scheelt met betalen via PayPal, of het helemaal in moeten vullen van bankgegevens. 

App in het Nederlands: voor velen van ons is Engels geen probleem, maar voor de mensen die net niet voldoende Engels kunnen om de termen op de cryptomarkt te begrijpen kan dit een groot voordeel zijn.  

Goedkoop: Bitvavo is de beste crypto app van Nederland om crypto mee te kopen omdat de toeslagen minimaal zijn. Vaak betaal je redelijk wat transactiekosten, maar het percentage van 0.2 maakt Bitvavo de beste app voor crypto in Nederland.  

Nadelen

Beginnend: Bitvavo is uiteindelijk nog niet zo’n heel groot bedrijf, ze zijn op het moment nog steeds uit aan het breiden. De kans dat er iets misgaat bij zo’n uitbreiding van de crypto app is aanwezig.  

Niet telefonisch bereikbaar: Bitvavo heeft nog een klein nadeel. De klantenservice is niet telefonisch bereikbaar. Ze zijn echter zeer responsief via live chat en e-mail. 

2. Binance [Beste internationale app]

Binance is een populaire cryptocurrency ruilbeurs die in China begon, maar daarna zijn hoofdkwartier verplaatste naar het cryptovriendelijke eiland Malta in de EU. Binance is populair om zijn crypto naar crypto uitwisseldiensten.

Bovendien zijn ze ook actief op de Nederlandse markt en daardoor past het in onze lijst voor beste apps voor crypto. Ook staan ze bekend als een van de beste Bitcoin apps.

De app heeft twee verschillende versies, een basis en een geavanceerde variant. Het belangrijkste verschil tussen de basis en de geavanceerde versie is dat de geavanceerde een meer diepgaande technische analyse biedt van de waarde van digitale valuta over langere tijd.

Met de Binance app kun je ook de crypto card van Binance beheren.

Waarom Binance?

Voordelen

Mooi vormgegeven: De basisweergave is mooi vormgegeven en overzichtelijk, alle informatie die je nodig hebt, wordt duidelijk gepresenteerd met prijzen links, grafieken in het midden samen met de koop- en verkoopvakjes en de handelsgeschiedenis wordt rechts gepresenteerd zodat je snel kunt zien wat de laatste handelsprijzen waren.

Veel verschillende crypto’s: Binance wordt vaak geprezen om zijn grote verscheidenheid aan ondersteunende munten. Handelaren kunnen het platform gebruiken voor meerdere digitale munten, waaronder, maar niet beperkt tot Bitcoin, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold, Ethereum, Ethereum Classic, EOS, Dash, LiteCoin, NEO, Zcash, Ripple en meer.

Voegt snel nieuwe crypto’s toe: De als Bitcoin app begonnen Binance is momenteel erg snel met het toevoegen van nieuwe munten en tokens na hun ICO, wat meestal betekent dat je ze goedkoop kunt kopen, wat op de lange duur meer winst mogelijk maakt.

De Binance Munt: Iets anders om op te merken is de Binance munt, die tijdens hun eigen ICO werd uitgegeven. De Binance munt kan gebruikt worden om vergoedingen te betalen en hij zal ook een rol spelen in hun toekomstige plannen. Het kopen van de Binance munt zelf lijkt een goede investering voor de toekomst, want de beurs is van plan hun winst te gebruiken om elk kwartaal een deel van de munten terug te kopen en ze te vernietigen.

Nadelen

Niet heel gemakkelijk: Zowel de basis als de geavanceerde versies zijn niet gemakkelijk te gebruiken voor volledige beginners. Maar iedereen met een achtergrond in digitale valuta en met een beetje kennis over hoe beurzen werken zou het platform en zijn verschillende diensten moeten kunnen gebruiken.

3. Bitpanda [Beste Bitcoin app]

Bitpanda is een cryptocurrency broker die gespecialiseerd is in het kopen en verkopen van Bitcoins binnen de Eurozone.

Het bedrijf werd eind 2014 opgericht en is sindsdien uitgegroeid tot een van de populairdere opties om Bitcoins te kopen in heel Europa. Het is één van de goedkoopste manieren om Bitcoin te kopen met een creditcard.

Waarom Bitpanda?

Voordelen

Bitpanda Metals: Dit stelt je in staat om niet alleen in crypto te handelen, maar ook je portefeuille te diversifiëren met fysiek gedekte en 100% verzekerde edelmetalen. Je kunt ook goud en zilver ruilen met elke andere Crypto op Bitpanda.

Reviews: Bitpanda staat ook in de app voor welke app je nodig hebt voor crypto omdat het hele goede reviews heeft. Veel gebruikers zijn tevreden met de werking van de cryptocurrency app, ook de service wordt vaak geprezen.

Eigen Wallet: Binnen de app heb je gelijk een eigen portemonnee die je kunt gebruiken voor je crypto’s. Je hebt alleen net als bij andere Exchanges niet zelf de volledige portemonnee in handen, dus als je extra beveiliging wilt, zul je een speciale wallet app moeten gebruiken.

Nadelen

Vergoedingen: Bitpanda’s vergoedingen zijn over het algemeen aan de lage kant voor eenvoudig te gebruiken makelaarsdiensten, maar hoger dan op beurzen voor professionele handelaren. Koop je via het Bitpanda Platform, dan betaal je gewoonlijk 1.49% handelskosten, plus extra betalingskosten als je via een andere betaalmethode dan bankoverschrijving wilt betalen.

Niet heel geavanceerd: vergeleken met andere apps is de hoeveelheid keuzes die je hebt voor het krijgen van informatie, maar beperkt. Er zijn genoeg apps die je een stuk meer informatie kunnen geven over je crypto.

4. Litebit [Eerste Nederlandse exchange]

LiteBit, gelanceerd in 2013, is een Nederlandse crypto app. De beurs biedt een grote verscheidenheid aan cryptocurrencies om uit te handelen. Voorlopig is de beurs alleen beschikbaar voor burgers en inwoners van Europese landen. Maar als Nederlandse crypto app is het wel gemakkelijk om te gebruiken, daarom staat het hier op onze lijst van welke app je moet hebben voor crypto.

Voor de veiligheid gebruikt de beurs een twee-factor authenticatiesysteem (2FA). De beurs biedt gebruikers ook een in het systeem geïntegreerde e-wallet, en ondersteunt externe e-wallets.

Waarom Litebit?

Voordelen

Nederlands: De app is volledig in het Nederlands beschikbaar, dit maakt het gebruik ervan voor velen van ons een stuk gemakkelijker.

Gemakkelijk betalen: De app heeft de meest gebruikte betaalwijzen uit Europa. Het is mogelijk te betalen met creditcard, GiroPay, iDEA, een bankoverschrijving en nog veel meer. Na betaling wordt je bestelling onmiddellijk verwerkt en je ziet je munten binnen enkele minuten in je portemonnee verschijnen. De website houdt bij in welke stap van het verzendt/ontvangst proces je bent.

Gemakkelijk gebruik: Er is geen technische kennis nodig om te kopen of te verkopen, er is een portemonnee beschikbaar voor elke munt en je kunt alles via de app beheren.

Nadelen

Hackers: Het platform is al eens aangevallen door hackers in 2017. Hoewel de fondsen van gebruikers niet in gevaar kwamen, kregen de hackers wel toegang tot enkele kritieke persoonlijke gegevens van de gebruikers, zoals adressen, bankrekeninggegevens enz.

Vergoedingen: Apps zoals Litebit rekenen servicekosten voor het kopen of verkopen van cryptocurrency. De vergoeding die Litebit haar klanten aanrekent, is gemiddeld ongeveer 2%. Daardoor maak je meteen een verlies van 2% als je crypto koopt of verkoopt.

5. Coinbase [Bekende internationale app]

Als de toonaangevende mainstream crypto beurs in de Verenigde Staten is Coinbase een standaard Bitcoin app geworden voor nieuwe crypto beleggers. Coinbase biedt een grote verscheidenheid aan producten, waaronder crypto beleggen, een geavanceerd handelsplatform, bewaarrekeningen voor instellingen, een portemonnee voor particuliere beleggers, en zijn eigen Amerikaanse dollar stable-coin.

Coinbase werd opgericht in 2012 en is een volledig gereguleerde en crypto exchange die alle Amerikaanse staten behalve Hawaï ondersteunt. Coinbase begon als pure Bitcoin app maar begon al snel crypto’s toe te voegen die aan zijn criteria voldeden. Tot op heden is Coinbase een van de beste crypto apps in Nederland.

De lijst met beschikbare crypto breidde zich uit tot Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash, XRP, en vele andere, met de belofte van meer zolang aan de eisen van Coinbase wordt voldaan.

Waarom Coinbase?

Voordelen

Stevige verscheidenheid aan altcoin keuzes: Coinbase biedt meer dan 25 crypto’s om te beleggen, te verhandelen, en ook te stallen.

Een eenvoudige gebruikersinterface: Coinbase is misschien wel een van de gemakkelijkste. Het is gemakkelijk om je aan te melden en binnen enkele minuten crypto’s te kopen. Het heeft ook een leerprogramma dat gebruikers betaalt om meer te leren over hoe crypto werkt.

Nadelen

Hoge vergoedingen als je Coinbase Pro niet gebruikt: Coinbase heeft hoge vergoedingen in vergelijking met enkele van zijn grootste concurrenten. Veel nieuwkomers die het standaard Coinbase platform gebruiken zullen aan deze vergoedingen onderhevig zijn, tenzij ze Coinbase Pro gebruiken – gratis om naar over te schakelen en met lagere vergoedingen – dat meer functies heeft die voor nieuwe crypto handelaars overweldigend kunnen zijn.

Gebruikers hebben geen controle over hun eigen portemonnee-sleutels: Dit komt overeen met veel gecentraliseerde beurzen, maar het blijft toch een minpunt voor al die beurzen. Wanneer een gebruiker crypto koopt op een ruilbeurs, wordt die opgeslagen in een portemonnee waarover Coinbase controle heeft. Dit betekent dat de gebruiker geen volledige controle heeft over zijn bezit, wat ingaat tegen de basisbeginselen van gedecentraliseerde valuta of financiën. Dit kan vermeden worden als de belegger zijn valuta opneemt in zijn eigen persoonlijke portemonnee.

Crypto app niet beschikbaar in het Nederlands: helaas is de crypto app Coinbase niet beschikbaar in het Nederlands. Voor veel van ons zal dit geen probleem zijn, maar het had sommige dingen wel een stuk gemakkelijker gemaakt.

Bitcoins kopen met app?

Bitcoins kun je gemakkelijk kopen via een van de bovengenoemde cryptocurrency apps. Als je een account hebt aangemaakt, en dus een wallet bezit bij één van de crypto apps, kun je al bitcoins kopen. Dit doe je zo:

Als eerste moet je geld storten op je wallet. Bij Bitvavo kan dit gemakkelijk met iDEAL en kun je dit dus allemaal op je mobiel regelen via de app. Nadat je geld gestort hebt op je crypto wallet app, kun je dit tegoed gebruiken voor aankoop van bitcoin of andere crypto. Dit gehele proces kun je dus via de apps op je mobiel regelen en hiervoor hoef je niet naar een winkel.

Welke crypto app is het beste?

Als je wilt beginnen met het handelen in crypto is Bitvavo een van de beste opties. Zij hebben de meeste opties voor beginnende gebruikers en de app is zeer eenvoudig te gebruiken. Voor een wat gevorderde handelaar is Binance een goede optie, zij hebben een lagere toeslag op het handelen van crypto, maar de app is wel wat moeilijker te gebruiken.

Bekijk hieronder nog eens de beste crypto exchanges op een rijtje:

Meer informatieVoordelenRatingAantal cryptocurrenciesAanbieder
Bitvavo Bitvavo Open website Beste keuze in Nederland, Betalen met iDeal, Nederlands bedrijf9.5 172 Bitvavo Bitvavo
Finst Finst Open website De goedkoopste crypto exchange in Nederland in 2023.9.2 43 Finst Finst
eToro eToro Open website Platform om crypto te kopen & verkopen en andere crypto trade strategieën te volgen.9.5 50 eToro eToro
Coinmerce Coinmerce Open website Gemakkelijk en veilig crypto kopen, Start & ontvang €10 aan Bitcoin!9.2 180 Coinmerce Coinmerce
Bitcoinmeester Bitcoinmeester Open website Van Nederlandse bodem, groot aanbod cryptocurrency8.7 182 Bitcoinmeester Bitcoinmeester
Voordelig beleggen? Maak kennis met FINST, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders