Er zijn een handvol crypto apps die het leven van een crypto handelaar of belegger kunnen vereenvoudigen. De belangrijkste crypto apps die we in deze gids zullen behandelen zijn beurzen, portemonnees en portefeuille trackers.  

Waar is een crypto app voor nodig?  

Dus je wilt wat cryptomunten kopen? De op blockchain gebaseerde digitale munt heeft sinds de explosief stijgende prijsgekte van vorig jaar een paar gekke ups en downs gekend, dus als je zo lang gewacht hebt om in te kopen, kun je nu wat munten op de kop tikken voor veel minder dan op het hoogtepunt van de Bitcoin gekte. 

Nu is dan natuurlijk de vraag welke app heb ik nodig voor crypto en hoe kun je er aan komen? Je zult een exchange moeten gebruiken om de cryptocurrency te kopen en verkopen, en een wallet app om ze veilig op te slaan. Als je de beste crypto app in Nederland wilt vinden en snel wat Bitcoin, Ether of Litecoin wilt kopen, ben je aan het juiste adres. Wij hebben hier de beste crypto apps gegroepeerd. 

Hier hebben we voor jullie de vijf beste crypto apps op een rijtje gezet. 

Bitvavo – De beste Nederlandse crypto app

Bitvavo app crypto
Bekijk De Bitvavo App

Bitvavo werd opgericht in mei 2017 en lanceerde zijn makelaarsactiviteiten voor de Europese markt vanuit Amsterdam in 2018. Hun doel is de kloof tussen normale valuta en cryptocurrencies te dichten met een ‘one stop shop’ formaat met toegankelijke en transparante prijzen, lage marges en een vrij uitgebreide variëteit aan crypto op dat moment. 

 In maart 2019 breidde Bitvavo zijn diensten uit van een makelaar tot een beurs, waardoor het direct één van de goedkoopste aanbieders is met hun aangeboden crypto. De makelaarsfunctionaliteit en het gebruiksvriendelijke dashboard zijn nog steeds aanwezig voor de minder serieuze handelaars.  

Om de concurrentie voor te blijven, lanceerde Bitvavo begin juli 2020 zijn iOS en Android app. De app ziet er goed uit, is eenvoudig, snel, gemakkelijk te gebruiken en wat we waarderen is dat de app donkere modus ondersteunt. Ook de gebruikerstoegang met pincode login is erg efficiënt, vergeleken met sommige concurrenten die nog steeds met een e-mail login werken.  

Voordelen van Bitvavo 

Betalen via IDEAL: Als echte Nederlandse Crypto Bitvavo is betalen via IDEAL beschikbaar. Dit is ideaal omdat het vaak een hoop gedoe scheelt met betalen via PayPal, of het helemaal in moeten vullen van bankgegevens. 

App in het Nederlands: voor velen van ons is Engels geen probleem, maar voor de mensen die net niet voldoende Engels kunnen om de termen op de cryptomarkt te begrijpen kan dit een groot voordeel zijn.  

Goedkoop: Bitvavo is de beste crypto app van Nederland om crypto mee te kopen omdat de toeslagen minimaal zijn. Vaak betaal je redelijk wat transactiekosten maar het percentage van 0.2 maakt Bitvavo de beste app voor crypto in Nederland.  

Nadelen van Bitvavo 

Beginnend: Bitvavo is uiteindelijk nog niet zo’n heel groot bedrijf, ze zijn op het moment nog steeds uit aan het breiden. De kans dat er iets misgaat bij zo’n uitbreiding van de crypto app is aanwezig.  

Niet telefonisch bereikbaar: Bitvavo heeft nog een klein nadeel. De klantenservice is niet telefonisch bereikbaar. Ze zijn echter zeer responsief via live chat en e-mail. 

Meer informatie over de Bitvavo App

Binance – Beste Internationale crypto app

Binance cryptocurrency app
Bekijk De Binance App

Binance is een populaire cryptocurrency ruilbeurs die in China begon maar daarna zijn hoofdkwartier verplaatste naar het cryptovriendelijke eiland Malta in de EU. Binance is populair om zijn crypto naar crypto uitwisseldiensten.  

Bovendien zijn ze ook actief op de Nederlandse markt en daardoor past het in onze lijst voor beste apps voor crypto. Ook staan ze bekend als een van de beste Bitcoin apps.  

De app heeft twee verschillende versies, een basis en een geavanceerde variant. Het belangrijkste verschil tussen de basis en de geavanceerde versie is dat de geavanceerde een meer diepgaande technische analyse biedt van de waarde van digitale valuta over langere tijd. 

Voordelen van Binance 

Mooi vormgegeven: De basisweergave is mooi vormgegeven en overzichtelijk, alle informatie die je nodig hebt wordt duidelijk gepresenteerd met prijzen links, grafieken in het midden samen met de koop- en verkoopvakjes en de handelsgeschiedenis wordt rechts gepresenteerd zodat je snel kunt zien wat de laatste handelsprijzen waren. 

Veel verschillende crypto’s: Binance wordt vaak geprezen om zijn grote verscheidenheid aan ondersteunende munten. Handelaren kunnen het platform gebruiken voor meerdere digitale munten, waaronder, maar niet beperkt tot Bitcoin, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold, Ethereum, Ethereum Classic, EOS, Dash, LiteCoin, NEO, Zcash, Ripple en meer. 

Voegt snel nieuwe crypto’s toe: De als Bitcoin app begonnen Binance is momenteel erg snel met het toevoegen van nieuwe munten en tokens na hun ICO, wat meestal betekent dat je ze goedkoop kunt kopen, wat op de lange duur meer winst mogelijk maakt. 

De Binance Munt: Iets anders om op te merken is de Binance munt, die tijdens hun eigen ICO werd uitgegeven. De Binance munt kan gebruikt worden om vergoedingen te betalen en hij zal ook een rol spelen in hun toekomstige plannen. Het kopen van de Binance munt zelf lijkt een goede investering voor de toekomst, want de beurs is van plan hun winst te gebruiken om elk kwartaal een deel van de munten terug te kopen en ze te vernietigen. 

Nadelen van Binance 

Niet heel gemakkelijk: Zowel de basis als de geavanceerde versies zijn niet gemakkelijk te gebruiken voor volledige beginners. Maar iedereen met een achtergrond in digitale valuta en met een beetje kennis over hoe beurzen werken zou het platform en zijn verschillende diensten moeten kunnen gebruiken.

Meer informatie over de Binance App  

Bitpanda – De beste Bitcoin app

Bitpanda cryptocurrency applicatie
Bekijk De Bitpanda App

Bitpanda is een cryptocurrency broker die gespecialiseerd is in het kopen en verkopen van Bitcoins binnen de Eurozone. Het bedrijf werd eind 2014 opgericht en is sindsdien uitgegroeid tot een van de populairdere opties om Bitcoins te kopen in heel Europa. Het is één van de goedkoopste manieren om Bitcoin te kopen met een creditcard. 

Voordelen van Bitpanda: 

Bitpanda Metals: Dit stelt je in staat om niet alleen in crypto te handelen maar ook je portefeuille te diversifiëren met fysiek gedekte en 100% verzekerde edelmetalen. Je kunt ook goud en zilver ruilen met elke andere Crypto op Bitpanda. 

Reviews: Bitpanda staat ook in de app voor welke app je nodig hebt voor crypto omdat het hele goede reviews heeft. Veel gebruikers zijn tevreden met de werking van de crypto app, ook de service wordt vaak geprezen. 

Eigen Wallet: Binnen de app heb je gelijk een eigen portemonnee die je kunt gebruiken voor je crypto’s. Je hebt alleen net als bij andere Exchanges niet zelf de volledige portemonnee in handen, dus als je extra beveiliging wilt zul je een speciale wallet app moeten gebruiken.  

Nadelen van Bitpanda: 

Vergoedingen: Bitpanda’s vergoedingen zijn over het algemeen aan de lage kant voor eenvoudig te gebruiken makelaarsdiensten, maar hoger dan op beurzen voor professionele handelaren. Koop je via het Bitpanda Platform, dan betaal je gewoonlijk 1.49% handelskosten, plus extra betalingskosten als je via een andere betaalmethode dan bankoverschrijving wilt betalen.  

Niet heel geavanceerd: vergeleken met andere apps is de hoeveelheid keuzes die je hebt voor het krijgen van informatie maar beperkt. Er zijn genoeg apps die je een stuk meer informatie kunnen geven over je crypto. 

Meer informatie over de Bitpanda App

Litebit – Eén van de goede crypto apps uit Nederland

Litebit crypto app
Bekijk De Litebit App

LiteBit, gelanceerd in 2013, is een Nederlandse crypto app. De beurs biedt een grote verscheidenheid aan cryptocurrencies om uit te handelen. Voorlopig is de beurs alleen beschikbaar voor burgers en inwoners van Europese landen. Maar als Nederlandse crypto app is het wel gemakkelijk om te gebruiken, daarom staat het hier op onze lijst van welke app je moet hebben voor crypto. 

Voor de veiligheid gebruikt de beurs een twee-factor authenticatiesysteem (2FA). De beurs biedt gebruikers ook een in het systeem geïntegreerde e-wallet, en ondersteunt externe e-wallets.  

Voordelen van Litebit 

Nederlands: De app is volledig in het Nederlands beschikbaar, dit maakt het gebruik ervan voor velen van ons een stuk gemakkelijker.  

Gemakkelijk betalen: De app heeft de meest gebruikte betaalwijzen uit Europa. Het is mogelijk te betalen met creditcard, GiroPay, iDEA, een bankoverschrijving en nog veel meer. Na betaling wordt je bestelling onmiddellijk verwerkt en je ziet je munten binnen enkele minuten in je portemonnee verschijnen. De website houdt bij in welke stap van het verzendt/ontvangst proces je bent.  

Gemakkelijk gebruik: Er is geen technische kennis nodig om te kopen of te verkopen, er is een portemonnee beschikbaar voor elke munt en je kunt alles via de app beheren. 

Nadelen van Litebit 

Hackers: Het platform is al eens aangevallen door hackers in 2017. Hoewel de fondsen van gebruikers niet in gevaar kwamen, kregen de hackers wel toegang tot enkele kritieke persoonlijke gegevens van de gebruikers, zoals adressen, bankrekeninggegevens enz.  

Vergoedingen: Apps zoals Litebit rekenen servicekosten voor het kopen of verkopen van cryptocurrency. De vergoeding die Litebit haar klanten aanrekent is gemiddeld ongeveer 2%. Daardoor maak je meteen een verlies van 2% als je crypto koopt of verkoopt. 

Meer informatie over de Litebit App

Coinbase

Coinbase app cryptocurrency
Bekijk De Coinbase App

Als de toonaangevende mainstream crypto beurs in de Verenigde Staten is Coinbase een standaard Bitcoin app geworden voor nieuwe crypto beleggers. Coinbase biedt een grote verscheidenheid aan producten, waaronder crypto beleggen, een geavanceerd handelsplatform, bewaarrekeningen voor instellingen, een portemonnee voor particuliere beleggers, en zijn eigen Amerikaanse dollar stable-coin. 

Coinbase werd opgericht in 2012 en is een volledig gereguleerde en crypto exchange die alle Amerikaanse staten behalve Hawaï ondersteunt. Coinbase begon als pure Bitcoin app maar begon al snel crypto’s toe te voegen die aan zijn criteria voldeden. Tot op heden is Coinbase een van de beste crypto apps in Nederland. 

De lijst met beschikbare crypto breidde zich uit tot Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash, XRP, en vele andere, met de belofte van meer zolang aan de eisen van Coinbase wordt voldaan. 

De voordelen van Coinbase: 

Stevige verscheidenheid aan altcoin keuzes: Coinbase biedt meer dan 25 crypto’s om te beleggen, te verhandelen, en ook te stallen. 

Een eenvoudige gebruikersinterface: Coinbase is misschien wel een van de gemakkelijkste. Het is gemakkelijk om je aan te melden en binnen enkele minuten crypto’s te kopen. Het heeft ook een leerprogramma dat gebruikers betaalt om meer te leren over hoe crypto werkt. 

De nadelen van Coinbase: 

Hoge vergoedingen als je Coinbase Pro niet gebruikt: Coinbase heeft hoge vergoedingen in vergelijking met enkele van zijn grootste concurrenten. Veel nieuwkomers die het standaard Coinbase platform gebruiken zullen aan deze vergoedingen onderhevig zijn, tenzij ze Coinbase Pro gebruiken – gratis om naar over te schakelen en met lagere vergoedingen – dat meer functies heeft die voor nieuwe crypto handelaars overweldigend kunnen zijn. 

Gebruikers hebben geen controle over hun eigen portemonnee-sleutels: Dit komt overeen met veel gecentraliseerde beurzen, maar het blijft toch een minpunt voor al die beurzen. Wanneer een gebruiker crypto koopt op een ruilbeurs, wordt die opgeslagen in een portemonnee waarover Coinbase controle heeft. Dit betekent dat de gebruiker geen volledige controle heeft over zijn bezit, wat ingaat tegen de basisbeginselen van gedecentraliseerde valuta of financiën. Dit kan vermeden worden als de belegger zijn valuta opneemt in zijn eigen persoonlijke portemonnee. 

Crypto app niet beschikbaar in het Nederlands: helaas is de crypto app Coinbase niet beschikbaar in het Nederlands. Voor veel van ons zal dit geen probleem zijn maar het had sommige dingen wel een stuk gemakkelijker gemaakt. 

Meer informatie over de Coinbase App

Conclusie – Wat is de beste app voor crypto? 

Als je wilt beginnen met het handelen in crypto is Coinbase een van de beste opties. Zij hebben de meeste opties voor beginnende gebruikers en de app is zeer eenvoudig te gebruiken. Voor een wat gevorderde handelaar is Binance een goede optie, zij hebben een lagere toeslag op het handelen van crypto, maar de app is wel wat moeilijker te gebruiken.