Gaat Bitcoin stijgen in 2024?

Crypto is al jarenlang enorm populair. Wil jij je er volgend jaar ook in verdiepen? Dan is het belangrijk om te weten wat je kunt verwachten. Het landschap van de cryptocurrency blijft zich evolueren en iedereen die geïnteresseerd is in crypto vraagt zich af: gaat Bitcoin stijgen in 2024?

In dit artikel gaan we dieper in op deze vraag. Om deze te beantwoorden zullen we het huidige jaar analyseren, om vervolgens een gegronde voorspelling te kunnen doen. Wat kunnen we verwachten? Gaat Bitcoin nog stijgen en moet je je voorbereiden op het maken van een account bij een crypto broker zoals Bitvavo of Finst

Een terugblik op 2023

Om een antwoord te geven op de vraag ‘Wat gaat Bitcoin doen?’, is het belangrijk om te weten wat Bitcoin de afgelopen maanden heeft gedaan. 2023 was een interessant jaar voor Bitcoin. De wereld heeft niet stilgestaan waardoor de cryptovaluta veel trends en ontwikkelingen heeft doorgemaakt. 

Institutionele adoptie

Een van de meest opvallende trends van het jaar was de toenemende institutionele adoptie. Grote financiële bedrijven, organisaties en instellingen zijn gebruik gaan maken van Bitcoin. Dit heeft enorm bijgedragen aan de geloofwaardigheid van de digitale valuta.

Regelgeving

Het afgelopen jaar heeft de regelgeving rondom Bitcoin in veel landen hoog op de agenda gestaan. Verschillende landen hebben regels geïmplementeerd om de handel van de valuta te reguleren. Dit heeft geleid tot meer duidelijkheid en zekerheid bij investeerders. 

Duurzaamheid

Ook was 2023 het jaar waarin de focus kwam te liggen op de duurzaamheid in de Bitcoin wereld. Verschillende initiatieven om het energieverbruik van Bitcoin-mining te verminderen kwamen op tafel te liggen. Dit heeft geleid tot een toename in het gebruik van hernieuwbare energiebronnen in de miming-industrie. Door deze duurzame en verantwoorde verschuiving is Bitcoin een aantrekkelijke investeringsoptie geworden. 

De invloed van macro-economische factoren

De Bitcoin verwachting voor 2024 is ook afhankelijk van de invloed van de macro-economische factoren, waar we in 2023 mee te maken hebben. Hierbij spelen inflatie en monetaire beleidsmaatregelen beide een grote rol.

Inflatie

De aanhoudende inflatie, veroorzaakt door de pandemische nasleep en de geopolitieke spanningen en oorlogen, versterkt de aantrekkingskracht van Bitcoin. Deze kan namelijk dienen als hedge tegen de waardevermindering van de ‘normale’ valuta’s. Zowel grote als kleine investeerders zochten naar alternatieve manieren om hun koopkracht te behouden. Bij velen heeft dit geresulteerd in een toenemende interesse in Bitcoin. 

Monetaire beleidsmaatregelen

De Bitcoin verwachting voor 2024 gaat hand in hand met de monetaire beleidsmaatregelen. Grote banken over de hele wereld reageerden op de toenemende inflatiedruk met het aanpassen van hun rentetarieven. Dit leidde tot veel veranderingen in de liquiditeit op de financiële markten. Dit heeft tot gevolg gehad dat Bitcoin belangrijk werd in een veel breder financieel landschap. Veel meer mensen zijn Bitcoin gaan overwegen. 

Bitcoin kun je kopen bij onderstaande crypto exchanges:

Meer informatieVoordelenRatingAantal cryptocurrenciesAanbieder
Bitvavo Bitvavo Open website Beste keuze in Nederland, Betalen met iDeal, Nederlands bedrijf9.5 207 Bitvavo Bitvavo
Finst Finst Open website De goedkoopste crypto exchange in Nederland in 20249.2 100+ Finst Finst
Crypto.com Crypto.com Open website Internationale Crypto exchange met 1.000+ cryptocurrencies8.9 1.000+ Crypto.com Crypto.com
Coinmerce Coinmerce Open website Gemakkelijk en veilig crypto kopen, Start & ontvang €10 aan Bitcoin!9.2 180 Coinmerce Coinmerce

2023: een jaar vol hindernissen en uitdagingen

In 2023 werd Bitcoin geconfronteerd met verschillende hobbels in de weg. Een van de grootste uitdagingen was de verhoogde druk op de regelgeving. Wereldwijd zijn er strenge regels geïntroduceerd voor de verschillende cryptocurrencies. Deze regels waren voornamelijk gericht op het aanpakken van zorgen over het witwassen van geld en belastingontduiking. Dit alles heeft een tijd lang gezorgd voor wisselvalligheid op de Bitcoin-markt.

Ondanks dat er dagelijks vooruitgang wordt geboekt in de blockchain-technologie, bleven problemen zoals te hoge transactiekosten en een beperkte verwerkingscapaciteit bestaan in 2023. Dit heeft geleid tot uitdagingen in de adoptie van Bitcoin voor alledaagse transacties.

Verwachtingen Bitcoin 2024

Naarmate 2024 steeds dichterbij komt, zijn veel mensen benieuwd naar wat de digitale valuta in petto heeft voor het nieuwe jaar. De verwachtingen over Bitcoin zijn erg gemengd. 

Een positieve trend?

De groeiende acceptatie van grote instituties en de technologische verbeteringen voorspellen een positieve koers van de munt. Factoren als verdere ontwikkelingen in de schaalbaarheid, bruikbaarheid en toegankelijkheid van de Bitcoin zou kunnen leiden tot een breder gebruik, zowel als beleggingsinstrument als als betaalmiddel. 

Twijfel?

Echter is niet iedereen positief. De voortdurende onzekerheid rondom strenge regelgeving en milieu-impact blijven belangrijke aandachtspunten. Daarnaast zullen de macro-economische factoren ook in 2024 een grote rol blijven spelen. Veranderingen in monetair beleid of een toenemende inflatie hebben grote invloed op de stabiliteit en de waarde van de Bitcoin. 


Dus, Bitcoin kopen of niet? Dit is afhankelijk van verschillende factoren die je constant in de gaten moet houden. Heb je er toch vertrouwen in, of ben je juist geïnteresseerd in een andere crypto eenheid? Leer dan meer via een crypto broker, zoals Coinmerce

Bitcoin kopen in 2024?

Bitcoin kun je kopen bij onderstaande crypto exchanges:

Meer informatieVoordelenRatingAantal cryptocurrenciesAanbieder
Bitvavo Bitvavo Open website Beste keuze in Nederland, Betalen met iDeal, Nederlands bedrijf9.5 207 Bitvavo Bitvavo
Finst Finst Open website De goedkoopste crypto exchange in Nederland in 20249.2 100+ Finst Finst
Crypto.com Crypto.com Open website Internationale Crypto exchange met 1.000+ cryptocurrencies8.9 1.000+ Crypto.com Crypto.com
Coinmerce Coinmerce Open website Gemakkelijk en veilig crypto kopen, Start & ontvang €10 aan Bitcoin!9.2 180 Coinmerce Coinmerce
Voordelig beleggen? Maak kennis met BITVAVO, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders