OpenSea NFT marketplace

OpenSea

Voor de mensen die nog niet heel bekend zijn met de NFT markt. OpenSea is een van de grootste marketplaces wanneer het aankomt op het handelen van NFT. Het platform telt op het moment van schrijven van dit artikel meer dan 1,8 miljard gebruikers. 

OpenSea is een gedecentraliseerd platform waar je kunt handelen in digitale handelswaar zoals: kunst, muziek, en virtuele ruilkaarten. Het is een van de grootste marketplaces in de wereld waar mensen hun NFT kunnen minten, en royalties kunnen verdienen over de waarde van hun NFT.  Het platform probeert voor alle gebruikers een veilige en makkelijke omgeving te creëren voor iedereen die zich wilt bezig houden met de handel in NFT collectibles.

De oprichters van OpenSea zijn bescheiden, maar ambitieus. Finzer groeide op in San Francisco, en werd afgewezen voor Harvard. Uiteindelijk kreeg hij een baan aangeboden als software engineer voor Pinterest. Na een jaar te hebben gewerkt voor pinterest, werd hij de medeoprichter van Claimdog. Finzer heeft een achtergrond in diverse sectoren. Hij is afgestudeerd in medicijnen, software-engineering, en entrepreneurschap. Deze ervaring heeft hem geholpen met het oprichten van OpenSea.

Wat is OpenSea?

OpenSea is een marketplace dat non-fungible tokens verkoopt. Je kunt gebruik maken van Ethereum wallet om verschillende NFT’s te kopen en verkopen. Ook kun je op het platform je eigen NFT’s minten, en te verkopen. Veel verzamelaars kopen graag hun NFT’s via het OpenSea platorm omdat ze vaak lagere fees bieden dan de concurrentie.

OpenSea maakt het mogelijk om makkelijk en snel non-fungible tokens te kopen. De NFT-exchange is opgericht in 2017 als een marktplaats om CryptoKitties te verkopen. Sinds die tijd is het platform flink gegroeid, en bieden nu nog veel meer digitale eigendommen aan. De NFT-exchange is een marketplace dat een veel variatie biedt in het aanbod van NFT’s zoals, digitale kunst, domein namen, en game-items.

OpenSea maakt gebruik van de Ethereum blockchain. Om NFT’s te kunnen kopen en verkopen via OpenSea, heb je een Ethereum account nodig. OpenSea maakt gebruik meerdere blockchains, zoals Polygon, en Klatyn. Er zijn 241 opties om betalingen te maken op het platform, ook stablecoins vallen hier onder. Dit zorgt er voor dat het voor iedereen mogelijk is om NFT’s te kopen, en verkopen op het platform.

Hoe werkt de OpenSea exchange?

Opensea is een gedecentraliseerde marketplace. Dit zorgt ervoor dat je de NFT’s die je verkoopt niet hoeft over te vanuit je wallet totdat er transacties worden gemaakt.

Gebruikers van OpenSea hebben volledige eigenschap over de items die ze kopen. NFT’s kunnen gekocht worden met ETH, en andere cryptocurrencies die worden gesupport door het platform. Je kunt zoeken naar NFT’s op de webpagina van de marketplace.

Je kunt zoeken in de “search bar” voor specifieke NFT waar je naar op zoek bent. Ook kun je filteren per categorie, en collectie.

OpenSea werd eerder alleen ondersteunt door Ethereum smart contracts, maar heeft hier nu ook de Katlyn Chain aan toegevoegd.

Wanneer je een account hebt aangemaakt op OpenSea, kun je automatisch je account aanpassen, en NFT’s te koop aanbieden op het platform. Ook kun je na het registreren de marketplace onderzoeken en NFT’s kopen. Ook kun je bieden op bepaalde NFT’s. Na het maken van een transactie kan de verkoper kiezen om het bod te accepteren en af te wijzen.

Hoe gebruik ik OpenSea?OpenSea NFT verkopen

  1. Bezoek de website van OpenSea
  2. Klik op de “Create” knop rechts boven in het scherm om in te loggen, of een nieuw account aan te maken.
  3. Je kunt ETH toevoegen aan elke crypto wallet naar keuze.
  4. Klik op de afbeelding van de NFT die je wenst te kopen, en klik daarna op de naam hiervan
  5. Voordat je klikt op “Buy and Pay”, moet je eerst de aankoop verifiëren. Dit is hoef je maar eennmalig te doen. Hierna, zal de pagina je terugsturen naar de pagina op OpenSea.
  6. Er zal gevraagd worden om je betaalgegevens in te vullen. Let goed op dat er hier soms extra kosten bij komen kijken.
  7. Vul nu je wachtwoord in om je transactie te verifiëren. Klik hierna op “Submit”.
  8. OpenSea zul je nu jouw gekochte NFT laten zien in jouw persoonlijke dashboard.

Om een NFT op OpenSea aan te bieden, moet je jezelf eerst aanmelden als een member. Wanneer je bent ingelogd, kun je jouw account aanpassen met persoonlijke gegevens. Naast de mogelijkheid om een profielfoto te uploaden. Ook kun je een beschrijving toevoegen en een e-mailadres instellen.

Veelgestelde vragen

Is OpenSea veilig te gebruiken?

OpenSea, is een gedecentraliseerde marketplace, en is vrij veilig te gebruiken. Het is mogelijk om verschillende crypto wallets aan elkaar te koppelen en de gekochte items zullen volledig jouw eigendom worden. Er bestaat een theorie dat gedecentraliseerde platforms veiliger zijn de gecentraliseerde, ook beheren ze niet de fondsen van de gebruikers. Ook is er geen gevaar voor DDOS aanvallen. Wat wel het geval is bij een gecentraliseerd platform.

Is het het waard om gebruik te maken van OpenSea?

OpenSea is de grootste gedecentraliseerde NFT-marketplace. Iedereen die het platform wilt gebruiken om NFT-tokens te kopen kan dat hier gemakkelijk doen. Om te voorkomen dat je wordt opgelicht, is het een goed idee om eerst goed onderzoek te doen naar de NFT markt voordat je hier daadwerkelijk in gaat investeren.

Wat is de waarde van OpenSea?

OpenSea, een online marketplace voor NFT is op het moment van schrijven van dit artikel 13,3 miljard dollar waard nadat ze investeringen hebben gedaan van 300 miljoen dollar. Het platform biedt de mogelijkheid om NFT’s (non-fungible tokens), en andere unieke items te kunnen kopen.

Kan ik investeren in OpenSea?

OpenSea maakt het voor iedereen mogelijk om items te kopen, en verkopen via een smart contract. OpenSea ontvangt maandelijks ongeveer een half miljoen dollar voor alle deals die op de marktplaats worden gemaakt.

Kun je alleen Ethereum gebruiken voor transacties op OpenSea?

Nee, de meest gebruikte crypto op het OpenSea platform zijn Ethereum, USDC, en DAI. Daarnaast zijn er nog ongeveer 150 andere tokens beschikbaar om te gebruiken op het platform. Maar het is hier niet mogelijk om betalingen te doen met euro of USD.

Is OpenSea een betrouwbare exchange?

OpenSea is een van de betrouwbaarste NFT-marketplaces van het moment. Het is populair onder zowel ervaren handelaren, en makers van NFT’s. Het handelen in NFT’s op het platform is simpel, maar er komen altijd risico’s kijken bij het handelen in NFT’s en andere soorten cryptocurrency.

Daarom is het belangrijk altijd zelf goed onderzoek te doen naar de projecten waar je graag in wilt investeren, en de mogelijkheid tot een verlies niet te veel risico’s met zich meebrengt.

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *