Kraken

Kraken Review

Kraken

Kraken Exchange Review

Ondanks het feit dat het gebied van cryptocurrencies vrij jong is, zijn er nu al veel platforms voor het inwisselen en verhandelen van munten. Het is vaak moeilijk voor beginnende handelaren om een site te kiezen voor werk dat bij hen past. In dez

e review Kraken zullen we kijken naar de populaire exchange, praten over de sterke en zwakke punten. Is Kraken veilig om te gebruiken? Moet je het echt gebruiken? Lees deze Kraken review en kom erachter.

Wat is Kraken?

Kraken is een redelijk populaire cryptocurrency-exchange die bekend is bij zowel ervaren handelaren als beginners op dit gebied. De Kraken-beurs laat al jaren goede resultaten zien en wordt een van de betrouwbare cryptocurrency-handelstools genoemd.

De afgelopen jaren heeft het bedrijf een aantal kleine projecten verworven die ruilen of ruildiensten aanbieden. Dit verhoogde de invloed van het bedrijf en de populariteit van de site in Europese landen aanzienlijk.

De functionaliteit van het platform is erg goed, er is ook een API. Versies worden zowel voor het verkrijgen van openbare informatie als voor het bieden ondersteund. De exchangesinterface is vertaald in 10 talen, waaronder Chinees en twee versies van het Engels. Ook is het mogelijk om vanaf een smartphone op Android en iOS te handelen via een speciale applicatie.

Hoe werkt de Kraken exchange?

Kraken staat bekend om zijn lage transactiekosten, een breed scala aan functies en een hoog beveiligingsniveau.

Bij Kraken kun je veel populaire cryptocurrencies kopen met fiat-valuta, waaronder dollars, euro’s en yen. Ervaren cryptohandelaren kunnen een winstgevend aanbod voor margehandel krijgen. Tegelijkertijd biedt de Kraken-interface veel opties, maar het is niet de meest begrijpelijke voor beginners.

Stortingen en opnames zijn beschikbaar via SEPA en SWIFT. Vaak duren operaties 1-5 werkdagen. Volgens gebruikerservaringen is de gemiddelde duur van een operatie 24 uur. Het is vermeldenswaard dat SEPA-stortingen gratis zijn, wat de Kraken een goede keuze maakt voor EU-ingezetenen. Bankoverschrijving kost $ 5-10.

Voor transacties met een hoog volume (meer dan $ 100K) biedt Kraken OTC-service (Over The Counter), ook frequente handelaren met een hoog volume kunnen een toegewijde accountmanager krijgen om hen te ondersteunen.

Kraken biedt ook een donkere pool voor zijn klanten. Het orderboek is alleen zichtbaar voor de handelaar die eigenaar is van dit boek en de bestellingen doet. Voor de rest van de markt is het onzichtbaar. De handelaren kunnen dus anoniem grote koop- of verkooporders plaatsen.

Inloggen op Kraken – Kraken.nl inloggen

Om op de beurs te handelen, moet je zich registreren en ten minste een minimale verificatie doorstaan. Het aanmaken van een Kraken account is eenvoudig en bestaat uit de gebruikelijke invoer van de gewenste gebruikersnaam, een wachtwoord van minimaal acht tekens en een e-mailadres.

Je account moet worden bevestigd met behulp van de link die je in het bericht ontvangt. Daarna heeft je toegang tot je persoonlijke account. Handelen zal echter nog steeds niet mogelijk zijn.

Zodra je de link hebt gebruikt, wordt je account automatisch aangemaakt. Om privileges te krijgen, moet je echter een volledige verificatie doorlopen.

Nadat je je registratie heeft voltooid, wordt je doorgestuurd naar de handelspagina waar Kraken je aanbiedt om het instellen van je account te voltooien. Allereerst moet je het verificatieproces voltooien, omdat alleen geverifieerde gebruikers alle functionaliteit van de Kraken-exchange kunnen gebruiken. Druk op “Verifiëren”.

In dit stadium wordt je gevraagd om het accounttype te kiezen. In overeenstemming met het verificatieniveau zal de handelslimiet hoger zijn. Kraken merkt op dat door ons wat basisinformatie te verstrekken, je kunt beginnen met handelen met cryptocurrency, of met meer informatie, je kunt worden geverifieerd om ook te Kraken storten, op te nemen of te handelen met fiat-valuta (USD, EUR, GBP, enz.)

Als je het “Starter”-account kiest, moet je je volledige naam, e-mailadres, primair adres en telefoonnummer opgeven. In het geval van “Gemiddeld”, moet je aanvullend beroep, burgerservicenummer, door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs, bewijs van verblijf en identiteitsbewijsfoto verstrekken.

Met de volledige verificatie of “Pro”-account, naast alle gegevens die al vereist waren in eerdere accounts, zal Kraken ons vragen om de AML (Kraken KYC)-verificatie te doorlopen en de financiële verklaring te verstrekken.

Het startersaccountformulier lijkt niet erg ingewikkeld om in te vullen. Alles wat nodig is, zijn je volledige naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum. Zodra het formulier is ingevuld, drukt je op “Verzenden”.

Je wordt teruggeleid naar de Verifiëren-pagina waar het pop-upbericht aangeeft dat de Kraken-verificatietijd tot 24 uur kan duren.

Om door het volgende verificatieniveau te gaan, moet je het beroep, het burgerservicenummer, het door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs, het bewijs van woonplaats en de identiteitsbevestigingsfoto verstrekken. Er is meer informatie over de vereisten met betrekking tot de foto.

Er is ook een gedetailleerde lijst van de documenten die in de zaak moeten worden verstrekt om het tweede verificatieniveau te krijgen.

Kraken reviews en ervaringen

Om te beginnen met handelen, gaat je naar het gedeelte ‘Handelen’ in je account (bovenste menu).

Kraken biedt handelaren veel verschillende valuta’s. Er zijn zowel populaire munten als niet al te bekende tokens. In totaal worden enkele tientallen handelsparen ondersteund.

Je kunt direct beginnen met handelen nadat je de verificatie van het eerste niveau heeft ontvangen. Handelen vindt plaats op de pagina ‘Handelen’.

De Kraken-handelsinterface is verdeeld in drie secties: eenvoudig, gemiddeld en geavanceerd. Deze secties zijn gericht op respectievelijk beginners, ervaren gebruikers en professionals. Een eenvoudige interface biedt beginners de mogelijkheid om digitale activa op een markt of limietorder te kopen of verkopen. Tussenliggende instellingen openen opties voor margehandel (met een maximale hefboomwerking van 5x), bieden aan om de tijd in te stellen voor het openen en annuleren van een order (als deze niet wordt uitgevoerd). Geavanceerde instellingen breiden de opties voor limietorders uit en stellen je in staat om de voorwaarden voor het sluiten van een order verder aan te passen.

Kraken is ongebruikelijk omdat de standaard handelsinterface geen bekende grafieken en andere marktstatistieken weergeeft. Om ze weer te geven, moet je op de Kraken “Pro”-knop klikken, die de handelsinterface opent, zeer vergelijkbaar met de interface van de Cryptowatch-service die Kraken in 2017 heeft verworven. Er is ook een TradingView-grafiek bij de knop van het handelspaar .

Is Kraken betrouwbaar?

Het is belangrijk om te zeggen dat Kraken de eerste Bitcoin-exchange is die een cryptografische audit heeft doorstaan, waaruit bleek dat het goed beschermd is en geschikt voor Kraken veilig gebruik. Kraken is een van de weinige grote beurzen met een onberispelijke reputatie op het gebied van beveiliging en is het eerste cryptocurrency-platform geworden dat een Proof-of-Reserves-systeem introduceert dat cryptografisch verifieert of de saldi van de gebruikers op de beurs overeenkomen met het geld op Kraken-wallets.

Om het hoogst mogelijke beveiligingsniveau te bereiken, slaat Kraken het grootste deel van zijn geld op in cold wallets die geografisch verspreid zijn over verschillende landen. Kraken-servers worden de klok rond gemonitord en worden beschermd door gewapende bewakers, en een team van cyberbeveiligingsexperts controleert regelmatig op mogelijke kwetsbaarheden.

De exchange voert regelmatig interne audits uit en probeert transparantie aan te tonen, zelfs in omstandigheden van oneerlijke concurrentie. Een groot aantal minder gerenommeerde beurzen houdt zich bijvoorbeeld bezig met wash-trading om hun handelsvolumes kunstmatig te vergroten. Een recent rapport van het Blockchain Transparency Institute toonde aan dat er geen tekenen van wash-trading werden gevonden op Kraken, en de exchange (samen met Coinbase) biedt de meest nauwkeurige handelsgegevens. Het betekent dus dat de activiteit van Kraken legitiem is.

Kraken – Contact opnemen tijdens storingen

De technische ondersteuningsdienst van het platform functioneert goed, maar in 2017 waren er wat problemen bij de afhandeling door de sterke toestroom van nieuwe gebruikers. Deze situatie deed zich op dat moment echter ook voor bij andere handelsplatformen. Als je problemen ondervindt of iets niet voor je werkt, dan kun je contact opnemen met de ondersteuning en zij zullen je antwoorden, ook als dit niet meteen gebeurt. Momenteel is het vanuit Nederland niet mogelijk om Kraken bellen.

Meer dan 8 jaar actief heeft de Kraken contact vertrouwen kunnen winnen in de crypto-industrie. Als het op beveiliging aankomt, kunnen maar weinigen concurreren met Kraken. Tegenwoordig is Kraken een van de weinige grote cryptocurrency-exchanges die nog nooit is gehackt.

Ondanks de hoge reputatie van Kraken, kun je op internet echter veel negatieve opmerkingen over het platform vinden. De meeste klachten noemen verificatieproblemen en trage ondersteuning. Ook in 2017 waren er op de beurs meer dan eens Kraken storing tegen de achtergrond van recordhandelsvolumes. Meer review Kraken vind je op Trustpilot. Maar houd er rekening mee dat zeker oudere Kraken ervaringen beinvloed kunnen worden door de storing Kraken.

Je kunt ook meer nieuws en updates vinden door Kraken Facebook en Twitter te volgen.

Het hoofd van de beurs, Jesse Powell, zegt dat hij en alle medewerkers van de beurs “chronische paranoïde mensen” zijn. De exchange besteedt bijzondere aandacht aan het personeel. Als iemand bij het bedrijf iets verdachts doet, bijvoorbeeld kijkt naar iemands account waarvoor geen overeenkomstig verzoek aan de ondersteuningsdienst is geweest, wordt een intern onderzoek gestart. Vanwege de moeilijkheden die gepaard gaan met het persoonlijke leven van werknemers, moedigt Kraken iedereen die in het bedrijf werkt aan om dit aan niemand te vertellen (vooral op sociale media).

kraken crypto exchange

Kraken geld opnemen – Hoe werkt dit

Om bij Kraken uitbetalen, ga je naar mijn Kraken en zoek je naar de knop opnemen. Vanuit hier kun je via Kraken geld opnemen. Dit is natuurlijk erg makkelijk en je moet dan ook goed opletten dat je het juiste bedrag invoert. Afhankelijk van de methode die je gebruikt kan het 1-5 werkdagen duren voordat je je geld van Kraken naar bankrekening hebt.

Wat erg handig is om te weten is dat het in Nederland momenteel onmogelijk is om rechtstreek van Kraken uitbetalen naar bank te regelen. Dit moet tot nu toe altijd via een tussenpartij.

Kraken kosten

De vergoeding die de beurs in rekening brengt voor haar diensten is een van de laagste in vergelijking met andere beurzen. Het bedrag dat je betaalt, hangt af van het niveau van je account: hoe hoger het niveau, hoe meer cryptocurrency je met je account kunt verhandelen. De stortingskosten van Kraken zijn dus volledig afhankelijk van het verificatieniveau. Maar hoe hoger het handelsvolume, hoe hoger de commissie. Bij elke transactie wordt de commissie van de koper en verkoper afgetrokken, maar de koper betaalt altijd meer. Commissie kan variëren van 0% tot 0,26%.

Kraken iDEAL – Geld storten via iDEAL mogelijk?

Kraken is in veel landen gedistribueerd omdat het het mogelijk maakt om te handelen met een groot aantal fiat-valuta’s, bijvoorbeeld Amerikaanse en Canadese dollars, euro’s, yens en ponden. Het saldo voor elke valuta is beschikbaar in het overeenkomstige gedeelte van je persoonlijke account.

Klik op het tabblad Financiering op “Storten” in het menu selecteer de valuta die je wilt Kraken geld storten. Klik op de knop “Ja, ik bevestig” (de beurs waarschuwt dat het niet verantwoordelijk is voor je fouten in het portemonnee-adres, en je moet dit erkennen en accepteren).

Klik vervolgens op “Nieuw adres genereren”. Maak het geld over naar het gegenereerde adres.

De aanbetaling zal beschikbaar zijn voor verhandeling nadat de transactie voldoende bevestigingen heeft gekregen.

Kraken wallet – Is de Kraken wallet veilig?

Over het algemeen kunnen we stellen dat dit een beurs is die aandacht verdient vanwege het hoge beveiligingsniveau en de lage kosten. Kraken heeft de tand des tijds doorstaan en blijft een van de leiders onder cryptocurrency-exchanges op het gebied van beveiliging, net zoals Binance.

De exchange is het meest geschikt voor Europese handelaren die populaire digitale activa (Bitcoin en Ether) in een paar naar de euro willen verhandelen. 

Wat vind je van deze dienst? Heb je het gebruikt? Heeft je problemen ondervonden tijdens het gebruik? We nodigen je uit om je ervaringen met andere gebruikers te delen in de opmerkingen.

Veelgestelde vragen

  • Is Kraken veilig?

Ja, Kraken is veilig om te gebruiken. Als je hier gaat handelen hoef je je over de veiligheid van je gegevens en geld niet heel veel zorgen te maken.

  • Hoe kan ik op kraken.com inloggen?

Je gaat naar de website en drukt dan rechtsbovenin op inloggen. Hier gebruik je je inloggegevens die je aangemaakt hebt tijdens de registratie.

  • Wat kan ik met een Kraken wallet?

Met een wallet Kraken kan je handelen op veel verschillende crypto’s. Daarnaast is de Kraken wallet veilig en kan je dus zonder problemen gaan handelen.

  • Gebruikt Kraken iDEAL?

Momenteel is het onmogelijk om met iDeal te betalen. Wanneer iDeal Kraken mogelijk wordt is momenteel nog onbekend. Bij Bitvavo kan dit bijvoorbeeld wel.

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *