8 MEEST veelbelovende crypto [2024]

Crypto’s zijn de afgelopen jaren een groeiende sensatie geworden; de snelheid waarin crypto een trend is geworden is sneller gegaan dan de adoptie van het internet zelf, en het einde is nog lang niet in zicht. Crypto is hot, crypto is trending en er gaat heel veel geld in om. De crypto verwachting 2024 wordt dan ook positief verwacht door veel beleggers, en het vinden van de goede coins wordt steeds moeilijker. Er komt steeds meer kleine crypto met potentie. Ook komen er steeds meer crypto exchanges en marktplaatsen bij, ook in Nederland, zoals Bitvavo.

Tegen het einde van 2025 zullen er naar verwachting ongeveer een miljard wereldwijde crypto wallets zijn. Dit cijfer zal naar verwachting blijven stijgen als gevolg van het wereldwijde bereik van internet, en de vele landen die Bitcoin als een wettig betaalmiddel beginnen te accepteren.

Meer dan alleen Bitcoin: andere veelbelovende cryptocoins!

Niet alleen Bitcoin groeit, ook andere crypto’s zoals Ethereum, waarvan de trend sinds 2019 sneller is ontwikkeld dan die van Bitcoin. De groei van Decentralised Finance (DeFi) is nog indrukwekkender, met een verdrievoudiging van het aantal gebruikers sinds begin 2021. 

Deze “risicovolle” markt heeft meer beleggers aangetrokken, en omdat 2023 zijn laatste kwartaal bereikt, zijn investeerders nu op zoek naar cryptomunten met potentie in 2024. Welke crypto gaat stijgen in 2024 ligt voornamelijk aan de projecten die deze vertegenwoordigen. Welke nieuwe cryptomunten 2024 gaan overnemen kunnen we door onderstaande voorbeelden zien.

Welke crypto gaat stijgen? – Top 3 crypto met potentie

Voordat je investeert in crypto is het goed om te kijken naar welke coin gaat stijgen. De volgende crypto’s zijn projecten die goed lopen en waarvan er een hoge verwachtingen zijn voor 2024. Vooral voor beleggers die op zoek zijn naar een lange termijn belegging zijn deze crypto’s een goede keus om beter in te verdiepen. Wij geven geen financieel advies, maar delen deze informatie gebaseerd op de resultaten van de afgelopen maanden, samen met het langer termijn plan voor het project. Zorg alleen zelf dat je jezelf goed verdiept in een crypto voordat je besluit te beleggen. 

Ethereum coin kopen

1. Ethereum

Chainlink kopen 2022

2. Chainlink

Polkadot 2022 kopen

3. Polkadot

1. Ethereum

Ethereum coin kopenEthereum is een op gedecentraliseerd blockchain netwerk met een eigen crypto coin om mee te betalen, de cryptocurrency Ether (ETH). Ethereum is een cryptomunt met potentie vanwege zijn slimme contract functionaliteit. Slimme contracten zijn als papieren contracten die worden uitgevoerd wanneer aan alle voorwaarden is voldaan, maar zonder een tussenpersoon zoals een bank of andere tussenpersoon. Diverse ontwikkelaars gebruiken het 

Ethereum-netwerk voor het creëren van verschillende projecten, zoals gedecentraliseerde uitwisselingen (DEX’s), beveiligingstokens (die papieren certificaten en andere financiële producten kunnen vervangen), niet-vervangbare tokens (NFT’s) die worden gebruikt voor het vervangen van kunst en andere waardevolle items, zoals evenals het creëren van nieuwe cryptocurrencies volledig met Ethereum’s ERC-20-token standaard.

Ethereum schakelt momenteel zijn consensus mechanisme over naar een Proof of Stake (PoS) van zijn PoW-mechanisme met de ETH2.0-upgrade. Stakers kunnen nu hun ETH aanbieden als een ingelegde investering voor extra passief inkomen. Dit is niet alleen voor een extra rendement, maar ook beter voor het milieu. Het ouderwetse mining kost namelijk heel veel energie.

Waarom Ethereum?

Ethererum is het grootste blockchain-netwerk voor gedecentraliseerde applicaties en heeft de op een na grootste marktkapitalisatie achter BitcoinMet gedecentraliseerde apps en de ERC-20-token standaard biedt Ethereum veel mogelijkheden voor verschillende projecten en is het de belangrijkste keuze voor de ontwikkeling van nieuwe crypto munten. Ether is de enige munt die wordt besproken om op korte termijn bitcoin te overtreffen, en alle dApps, slimme contracten, beveiligingstokens, NFT’s en veel andere producten vereisen dat deze op de ETH-blockchain draaien.

ETH heeft sinds 2015 een sterke capaciteit laten zien, en het evolueert nog steeds om beter te worden. Zo is er de voortdurende ETH2.0-upgrade wat bijdraagt aan een veel efficiëntere en snellere PoS-consensus mechanisme en systeem van Shards. ETH is nog steeds een van de interessnate cryptomunten voor 2024Staking is een extra inkomsten generator (ongeveer 8% per jaar) voor beleggers die ETH vast willen houden en een extra rendement willen verdienen.

2. Chainlink

Chainlink kopen 2022Chainlink is een gedecentraliseerd Orakel netwerk wat draait op het Ethereum blockchain waarmee slimme contracten (smart contracts) verbinding kunnen maken met externe gegevens. Chainlink is een opkomende cryptomunten vanwege de smart contracts. Smart contracts zijn in feite stukjes code die ervoor zorgen dat een overeenkomst tussen twee partijen automatisch op het blockchain wordt uitgevoerd. Wanneer aan de voorwaarden is voldaan, voert het contract de opdracht automatisch uit.

Blockchains zijn op zichzelf niet in staat om met externe data te communiceren. On-chain data kan niet communiceren met off-chain data. Als gevolg hiervan konden veel blockchains met slimme contracten hun volledige potentieel niet realiseren en moet er een derde partij bij betrokken worden. Dit botst volledig met het hele idee van een blockchain netwerk.

Waarom Chainlink

Resultaten van sportevenementen kunnen via Chainlink zodat sportweddenschappen correct worden uitbetaald. Chainlink kan als supply chain worden ingezet voor het gebruik van locatiegegevens om een logistiek bedrijf te volgen van de fabriek tot de consument.

Met Chainlink is er de mogelijkheid tot het ophalen van weergegevens zodat verzekeringspremies juist kunnen worden berekend. Chainlink heeft dankzij zijn Oracle service een oplossing bedacht voor de communicatie tussen on-chain en off-chain data. Oracle is software die externe gegevens vertaalt in een taal die begrijpelijk is voor slimme contracten en vice versa. 

3. Polkadot

Polkadot 2022 kopenPolkadot is een eigen blockchain-netwerk dat verschillende blockchains heeft verbonden die verschillende functies hebben, om samen te laten werken. Met Polkadot kunnen ontwikkelaars, net als Ethereum, apps en slimme contracten bouwen. De relais ketens van Polkadot maken communicatie van dApps met andere blockchain-netwerken mogelijk. 

Vanwege de interoperabiliteit van Polkadot is het moeiteloos geworden om activa tussen verschillende blockchains over te dragen, en Polkadot heeft de hoogste potentiële transactie snelheden op dit moment in de branche. DOT kan niet worden gestaked, maar wel in worden belegd.

Waarom Polkadot?

Polkadot is een interessante cryptomunt omdat het met andere netwerken kan communiceren, waaronder Ethereum.
 Polkadot heeft een groeiend aantal programmeurs, in een webinar besprak Keith Bliss (President Capital2Markets) hierover: “Polkadot is een Ethereum-concurrent en veel programmeurs gebruiken het omdat het veiliger is. Het stelt hen in staat om hun eigen blockchains te bouwen.”

Polkadot pakt schaalbaarheid aan, een groot blockchain problem. Polkadot’s parachains verminderen congestie. Deze verbeterde functie maakt het ook een goede investeringskeuze. Vitalik Buterin, een van de oprichters van Polkadot, was ook mede-oprichter van Ethereum, waardoor het een sterke basis kreeg en ondersteuning van veel beleggers.

Veelbelovende crypto’s kopen?

De bovengenoemde opkomende cryptomunten kun je kopen bij verschillende crypto exchanges, bekijk ze hieronder!

Meer informatieVoordelenRatingAantal cryptocurrenciesAanbieder
Bitvavo Bitvavo Open website Beste keuze in Nederland, Betalen met iDeal, Nederlands bedrijf9.5 287 Bitvavo Bitvavo
Finst Finst Open website De goedkoopste crypto exchange in Nederland in 20249.2 100+ Finst Finst
Crypto.com Crypto.com Open website Internationale Crypto exchange met 1.000+ cryptocurrencies8.9 1.000+ Crypto.com Crypto.com

Andere interessante cryptomunten – Top 4-8

4. Cosmos

5. Terra

6. Polygon

algorand

7. Algorand

8. Enjin

4. Cosmos

Cosmos beschouwt zichzelf als een project dat enkele van de “moeilijkste problemen” oplost waarmee de blockchain-industrie wordt geconfronteerd. Hierom is het een zeer interessante cryptomunt met potentie. Het is bedoeld om een tegengif te bieden tegen “trage, dure, niet-schaalbare en milieubelastende” proof-of-work protocollen, zoals die momenteel worden gebruikt door Bitcoin.

Waarom Cosmos?

Staking is een extra inkomsten generator met ATOM coins voor beleggers die ATOM vast willen houden en een extra rendement willen verdienen. Bij Binance kun je ATOM en andere cryptocoins staken.

Cosmos wordt beschreven als “Blockchain 3.0” – heeft groot doel om ervoor te zorgen dat de infrastructuur eenvoudig te gebruiken is. Hierdoor kan een netwerk eenvoudig worden gebouwd met behulp van stukjes code die al bestaan. Op de lange termijn hoopt men dat hierdoor complexe applicaties eenvoudig te produceren zijn. Schaalbaarheid is een andere prioriteit, wat betekent dat aanzienlijk meer transacties per seconde kunnen worden verwerkt dan meer ouderwetse blockchains zoals Bitcoin en Ethereum.

5. Terra

Terra is een blockchain-protocol dat fiat gekoppelde stablecoins gebruikt om prijs stabiele wereldwijde betalingssystemen aan te drijven. Volgens het whitebook van Terra combineert deze de prijsstabiliteit en brede acceptatie van fiat-valuta’s met de censuur weerstand van Bitcoin (BTC) en biedt het snelle en betaalbare transacties.

Terra’s native token, LUNA, wordt gebruikt om de prijs van de stablecoins van het protocol te stabiliseren. LUNA-houders kunnen ook governance voorstellen indienen en erover stemmen, waardoor het de functionaliteit krijgt van een governance-token. 

Waarom Terra?

Terra is een aantal partnerschappen aangegaan met diverse financiele platforms, met name in de regio Azië-Pacific.Terra wordt ondersteund door de Terra Alliance, een groep bedrijven en platforms die pleiten voor de adoptie van Terra. In februari 2019 kondigde het bedrijf aan dat e-commerce platforms uit 10 verschillende landen, samen goed voor een gebruikersbestand van 45 miljoen en een bruto handelswaarde van $ 25 miljard, lid zijn van de alliantie.

Terra herstart 2022

Terra leek klaar te zijn geweest na het spektakel in 2022. Toch blijft het een interessante cryptomunt vanwege de herstart en Terra 2.0. Dit moet natuurlijk nog maar gaan blijken in de toekomst…

6. Polygon

Polygon (voorheen Matic Network) is het eerste goed gestructureerde, gebruiksvriendelijke platform voor Ethereum schaling en infrastructuurontwikkeling. Het kern component is Polygon SDK, een modulair, flexibel framework dat het bouwen van meerdere soorten applicaties ondersteunt.

Waarom Polygon?

Je kunt Polygon-crypto zien als een sneltrein. Het ligt op hetzelfde spoor als alle andere treinen, maar rijdt sneller en maakt onderweg minder stops. Hierom wordt het gezien als een veelbelovende cryptomunt die nog lang niet uitgegroeid is. In dit voorbeeld is de track Ethereum, waar Polygon sneller transacties uitvoert dan andere crypto netwerken. 

Het platform gebruikt een POS- of proof-of-stake-consensus om het netwerk te beveiligen en een nieuwe valuta te creëren. Polygon kan bogen op maximaal 65.000 transacties per seconde op een enkele zijketen, samen met een respectabele transactietijd van minder dan twee seconden.

7. Algorand

algorandAlgorand is een van de meest populaire open-source platforms die blockchain-technologie gebruiken. Algorand als gedecentraliseerd netwerk is met opzet gebouwd om de drie dringende problemen van blockchain-technologie op te lossen, namelijk decentralisatie, snelheid en beveiliging. 

Algorand wordt gebruikt om applicaties te maken voor digitale activa, identiteit, effecten, logistieke ketens, infrastructuur, stablecoins, milieu, overheid/publieke sector, financiële instellingen, gedecentraliseerde financiën (DeFi), gaming en verzekeringen.

Waarom Algorand?

Een van de applicaties die zijn gebouwd voor identiteit FLEXFINTX is van onschatbare waarde geweest bij het helpen van meer dan 400 miljoen Afrikanen bij het verkrijgen van een digitale identiteit. Algorand is zo ontworpen dat er lagere transactiekosten zijn, evenals geen gebruik van mining (zoals het energie-intensieve proces van Bitcoin), omdat het is gebaseerd op het proof-of-stake (PoS) blockchain-protocol.

Beleggers kunnen de Algorand coin ALGO kopen via crypto exchanges zoals Bitvavo, en het wordt gezien als een van de opkomende cryptomunten.

8. Enjin

Enjin Coin is een blockchain-cryptocurrency die uniek is gericht op gamers. In 2017 lanceerde het in Singapore gevestigde Enjin-bedrijf deze valuta als een ERC-20-compatibel token. Wat dat betekent, is dat je ENJ kunt verzenden en ontvangen met een Ethereum-wallet. Veel interessanter is echter waar ENJ aan wordt uitgegeven. De meeste cryptocurrencies zijn bruikbaar om iets te kopen.

Waarom Enjin?

Enjin Coin gebruikt een reeks slimme contracten waarnaar game-ontwikkelaars ENJ sturen om nieuwe, unieke vervangbare of niet-vervangbare ERC-1155-tokens te maken. Deze tokens kunnen worden verhandeld op de Enjin Marketplace of worden ingewisseld voor hun backing ENJ. Naarmate er meer aangepaste tokens worden geslagen, wordt er meer ENJ uit het ecosysteem verwijderd, waardoor het schaarser wordt.

Enjin’s mede-oprichter Witek Radomski schreef de code voor een van de allereerste non-fungible tokens (NFT’s) en is ook de co-auteur van de ERC-1155 Ethereum-token standaard. Door het groeiende succes van NFT’s zal Enjin naar alle waarschijnlijkheid een hoge koersstijging ondergaan en wordt ook gezien als een van de cryptomunten met potentie.

Waar koop je deze opkomende cryptomunten?

Het kiezen van de juiste crypto exchange is net zo belangrijk als het kiezen van de beste coin. We nemen de volgende twee crypto exchanges vluchtig door waar alle 8 genoemde opkomende crypto kunnen worden gekocht en verhandeld.

Bitvavo

Bitvavo is een cryptocurrency exchange die op grote schaal in Nederland wordt gebruikt. Dat verschillende Europese landen hun eigen crypto exchange hebben, is vrij uniek.
Bij Bitvavo kun je cryptocurrencies kopen, verkopen of staking. Het heeft lage kosten en een uitgebreid aanbod aan verschillende interessante cryptomunten.

Lees hier onze uitgebreide Bitvavo review.

Finst

Finst is een toonaangevende crypto-beurs die een veilig en gebruiksvriendelijk platform biedt voor het kopen, verkopen en verhandelen van digitale valuta. Met een breed scala aan ondersteunde cryptocurrencies en handelsparen stelt Finst gebruikers in staat om te profiteren van de groeiende wereld van crypto. Met geavanceerde beveiligingsmaatregelen en een intuïtieve interface is Finst de ideale bestemming voor zowel beginners als ervaren handelaren.

Meer over Finst

Tot slot over deze populaire crypto

Crypto’s zijn nog lang niet uitgegroeid. Dat is zeker. Hoe ver de crypto markt zich nog zal ontwikkelen is nog maar de vraag. Doe altijd je eigen onderzoek en zie ons artikel ook niet als financieel advies! Duik nog verder in de 8 benoemde cryptomunten met potentie door hun officiële pagina te openen. Hier lees je alles over hun project en de toekomstplannen.

Investeer jij liever in NFT’s? Lees hier ons artikel over de veelbelovende NFT’s.