populaire nfts

Veelbelovende NFT Collecties [2023]

Veel mensen zullen zeggen dat 2021 een onvergetelijk jaar was voor de markt van de non-fungible tokens. We hebben gezien hoe deze technologie razendsnel in populariteit is gestegen, en veel NFT-projecten zijn met duizenden procenten in waarde gestegen.

De NFT-markt zal ook dit jaar weer een grote groei kennen. In dit artikel bespreken we veel interessante NFT’s. Ook gaan we het hebben over populaire NFT die te vinden zijn op sommige van de bekendere marketplaces.

Wat maakt een goed NFT-project?

Er zijn veel factoren die een grote rol spelen het succes van een NFT-project. Hier hebben we enkele van deze factoren voor je uitgelicht.

Gemeenschap

De gemeenschap die een NFT-project steunt kan een grote impact hebben op de populariteit van een NFT-project. De meeste succesvolle NFT-projecten hebben een welvarende en gepassioneerde achterban die het project steunt.

Met een gepassioneerde achterban is de kans een stuk groter dat de NFT’s voor een langere periode gehouden zullen worden en de bodemprijs een stuk hoger zal liggen. Actieve deelnemers van de gemeenschap zullen sneller praten over het project en hun ideeën met andere delen. Dit zal helpen met het groeien van de populariteit van de NFT.

Een groot aantal mensen dat zich graag verbindt aan een NFT-project is altijd een goed teken. Een gezonde gemeenschap zal het hebben van een bepaalde NFT een stuk waardevoller maken dan slechts een JPEG, dit omdat het ook kan dienen als een ticket om geaccepteerd te worden in een exclusieve gemeenschap.

Een goede manier om erachter te komen of een NFT-project een gezonde gemeenschap heeft, is door een kijkje te nemen twitter en Discord kanalen van het project. Hierdoor kun je niet alleen kijken hoeveel mensen het project volgen, ook kun je kijken hoe de gemeenschap zich verbindt met het project.

Omzet en eigendomsrechten

Bepaalde NFT’s voorzien hun gebruikers van omzet en ook eigendomsrechten. Alhoewel, deze NFT worden vaak gezien als een risico voor veiligheid in de toekomst. Een voorbeeld hiervan is Uniswap V3, waar gebruikers voor liquiditeit kunnen zorgen om tradingfees te kunnen verdienen via investeerders op het platform.

Welke NFT's worden populair in 2023?

Er wordt verwacht dat de NFT-markt in 2023 nog flink zal gaan groeien. Dit zal komen doordat er steeds meer mensen gebruik maken van deze technologie. 

Binance bijvoorbeeld heeft sinds kort ook de handel in NFT’s toegevoegd aan hun service, Binance NFT. Dit zal nog veel meer crypto investeerders leiden naar de handel in NFT.

Veel NFT-platformen zoals Opensea zijn aan het werk om hun platform nog een stuk gebruiksvriendelijker te maken voor mensen met minimale technische kennis. Dit willen ze doen door betalingen op het platform te verifiëren door middel van fiat valuta’s. Ook worden er steeds meer NFT-games uitgebracht. Deze games worden steeds beter ontwikkeld, en er zullen dan ook steeds meer mensen zich gaan bevinden naar de wereld van NFT-gaming. 

De ontwikkeling van Ethereum 2.0 zal zorgen voor lagere gas fees, en zullen ook zorgen dat de impact die NFT’s hebben op de natuur vele malen minder zal worden.

Welke NFT-projecten populairder zullen worden in 2023 is altijd moeilijk te voorspellen. Wel kunnen we hier enkele voorbeelden geven van NFT-collecties waarvan we denken dat het een goede investering zal zijn in 2023.

Soraresorare nft

In het fantasie voetbal spel Sorare, kunnen spelers digitale ruilkaarten verzamelen en verhandelen. Hierin kun je handelen in kaarten van echte spelers over de hele wereld en zo kun je een team opbouwen.

Het is belangrijk om te weten dat de prestaties van de echte spelers op het veld invloed hebben op je eigen team. Dus wanneer iemand uit jouw team wint, zal jouw team ook hoger uitkomen op de blockchain game Sorare. Kennis over de sport is belangrijk, maar ook geluk is hier een belangrijke factor om te winnen met het spel. Naast een gebruikelijke wedstrijden, kun je hier ook meedoen met verschillende competities en toernooien.

Het NFT spel van Sorare, leunt op het platform van Ethereum. Volgens VentrueBeat telt het spel op dit moment ongeveer 6000 gebruikers. Meer lezen over Sorare? Lees hier onze review.

VeeFriendsveefriends nft

VeeFriends is een project dat is opgericht door entrepreneur Gary Vaynerchuk. Gary is de eigenaar van VaynerX, CEO van VaynerMedia, en de maker van VeeFriends.

Wanneer je in het bezit bent van een VeeFriends NFT krijg je toegang tot de meerdaagse super conferentie van Gary V, waar alleen VeeFriends houders toegang voor kunnen krijgen.

VeeCon is de eerste conferentie dat gebruik maakt van NFT’s als een ticket systeem in de wereld. VeeCon is waar VeeFriends token houders samenkomen als één gemeenschap om vriendschappen te sluiten, ideeën te delen, en samen te leren.

Crypto BaristasCrypto Baristas

Crypto Barista’s season 1 zal 60 cafeïne enthousiaste karakters op de markt brengen. Zo moeten deze karakters, en hun eigenaren helpen bij het waarmaken van werelds eerste door NFT gefinancierde café.

Eigenaren van een Crypto Barista zullen gebruik kunnen maken van levenslange voordelen bij een van de toekomstige cafés en websites. Eigenaren beheren ook de “Barista Bank”, een fonds van 15% dat aan de kant is gezet van de omzet van het project voor toekomstig gebruik in de cafés, het uitbreiden van het Crypto Barista project, of om iets compleet nieuws op te zetten.

Flyfish Club

flyfish nft

De Flyfish Club is een ander project van Gary Vaynerchuk en is werelds eerste private dining club voor NFT-eigenaren. Flyfish Club token houders zullen toegang krijgen tot een privé dining room in New York van bijna duizend vierkante meter.

Er bestaan twee verschillende FFC-lidmaatschappen met een optie die 2.5 ETH kost voor de standaard Flyfish members, of de optie van 4.25 ETH de Flyfish Omakase. Waarbij je ook toegang zult krijgen tot de omakase room.

Wat zo goed is aan deze NFT is dat je jouw lidmaatschap op ieder moment kunt doorverkopen. Doordat er maar een bepaald aantal NFT-lidmaatschappen beschikbaar zijn, zullen de prijzen van de NFT naar mate de tijd waarschijnlijk flink stijgen

Op welke marketplaces kan ik het beste NFT kopen?

Wil je een NFT kopen? Dan doe je dit meestal via een NFT-marketplace. Hier kun je verschillende NFT-projecten bekijken, en er uiteindelijk ook in investeren. We hebben hier een lijstje met een aantal van de beste NFT-marketplaces waar je het beste je NFT kunt kopen.

Binance NFTBinance NFT

De Binance NFT-marketplace is een marketplace dat alle soorten van digitale kunstwerken en collecties aanbiedt. Het wordt ondersteund door de blockchain van Binance.

De Binance NFT-marketplace biedt het platform met de hoogste liquiditeit voor gebruikers om NFT’s aan te bieden en te verhandelen. Meer lezen over Binance? Lees hier onze review.

Dmarketdmarket logo

DMarket is een marketplace om te handelen in virtuele items en biedt technologie aan voor het bouwen van een metaverse. Volgens het laatste Newzoo rapport is het één van de beste marketplaces voor het handelen in NFT’s.

Dmarket maakt de brug tussen de echte en virtuele wereld door middel van een cross-chain platform. Verschillenbde metaverses voor bedrijven, influencers en videogames gebruiken het platform om diensten en producten aan te bieden.

OpenSeaopensea.io

OpenSea is een gedecentraliseerde marketplace voor het kopen en verkopen van NFT’s. In augustus 2021 alleen, heeft OpenSea meer dan $3.5 miljard in trading volume weten te bereiken. Gezien de $21 miljoen dollar die ze over het gehele jaar van 2020 hebben bereikt, is dit een geweldige groei binnen een maand van meer dan 12.000%.

NFT-verzamelaren, artiesten, investeerders, en handelaren kiezen vaak OpenSea als hun handelsplatform. OpenSea is een van de meest gerespecteerde NFT marketplace onder de ervaren handelaren. Meer lezen over OpenSea? Lees hier onze review.

Zijn NFT's een goede investering voor 2023?

Als de NFT-markt door zal gaan met het aantrekken van nieuwe investeerders, zullen NFT’s waarschijnlijk een goede investering zijn in 2023. Alhoewel, niet alle NFT-projecten zijn hetzelfde. Zorg dat je voor het investeren in een project eerst goed onderzoek doet. 

Naast de NFT-collecties hebben wij ook een artikel geschreven over de meest interessante nieuwe NFT’s.

Liever investeren in crypto’s? Lees hier ons artikel over veelbelovende crypto’s!

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met BITVAVO, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders