hoe een nft minten

NFT Minten

NFT’s of Non-fungible tokens zijn unieke tokens die bestaan uit digitale bestanden, maar soms ook uit fysieke objecten. Ze worden het vaakst gebruikt voor digitale kunst en verzamelbare items. NFT’s hebben ervoor gezorgd dat mensen de blockchain nu ook op andere manieren gebruiken.

Snel beginnen met NFT’s minten? Dit kun je het beste bij Bitvavo

Door deze nieuwe technologie, is het mogelijk om digitale kunstwerken te verhandelen in de vorm van tokens waar digitale verzamelaren op kunnen bieden, en ze kopen met cryptocurrencies. Zo is er dus een nieuwe digitale wereld geopend voor artiesten en kunstenaars om digitale content te verhandelen. Het onderzoek en het gebruik van digitale collecties werden erg populair toen de digitale kunstenaar Beeple, een digitale afbeelding verkocht voor maar liefst 69,3 miljoen euro.

Het aantal mensen die geïnteresseerd zijn in het minten van NFT zijn de laatste tijd sterk toegenomen. De zoektocht naar de goedkoopste of economischte manier voor het minten is soms niet altijd even eenvoudig. In dit artikel geven we daarom antwoord op de vraag, “Wat betekent NFT minten?” en bespreken we ook wat de kosten zijn voor het minten van je NFT.

Nieuw in NFT’s? Lees hier onze NFT uitleg

Wat is een NFT minten?

Simpel gezegd, NFT minten verwijst naar het proces om een digitaal kunstwerk om te zetten naar een digitaal bezit op de blockchain van Ethereum. Het digitale item of bestand wordt opgeslagen in deze gedecentraliseerde database, of in een hardware wallet. Ook is het onmogelijk om deze bestanden te bewerken, of te verwijderen.

Of we kunnen NFT minting ook omschrijven als het proces waarbij je digitale kunst onderdeel wordt van de blockchain. Het proces achter het minten van NFT is vergelijkbaar met de manier hoe de meeste munten worden gemint, en in circulatie worden gebracht. Non-fungible tokens zijn ook gemint nadat ze zijn gecreëerd. Dit proces maakt een simpel bestand tot een cryptocurrency. Deze crypto kan daarna ook verhandeld worden door middel van andere cryptocurrencies. Tijdens het proces van het minten, kan de maker van de NFT geplande royalty’s vragen voor elke keer dat de NFT doorverkocht wordt.

Het minten van NFT kun je doen bij meerdere platforms, je kunt bijvoorbeeld een kijkje nemen bij Bitvavo.

Hoeveel kost het om een NFT te minten?

De meeste NFT’s en NFT markten maken gebruik van de blockchain van Ethereum. Het gebruik van de blockchain van Ethereum brengen altijd kosten met zich mee. Deze kosten worden ook wel “gas fees” genoemd. De kosten variëren meestal tussen de $ 50 en $ 200, dit hangt af van de vraag van het Ethereumnetwerk of het NFT-platform.

Het is dus niet mogelijk om gratis een NFT te minten. De grootste NFT-marketplaces leunen allemaal op de blockchain van Ethereum, en het Binance Smart Chain protocol.

Wat je wel kunt doen is wanneer je een NFT wilt minten is het zoeken naar de betaalbaarste optie. De populairste en economischte NFT-marketplaces zijn Bitvavo en Binance.

Kosten NFT’s minten bij Binance

Binance NFT rekent een trading fee van 1% voor alle makers en verkopers van NFT’s op het platform. In vergelijking met andere handelsplatformen die vaak tot wel 7,5% rekenen, biedt Binance NFT een van de laagste fees voor het handelen van NFT’s.

Aan de andere kant biedt Binance ook maar 1% royalty fees voor de maker van een NFT. Zo zorgt Binance NFT dat de verkoper altijd zo veel mogelijk winst kan maken op een NFT.

Hoe mint ik een NFT?

Letterlijk alle digitale bestanden kunnen worden gemint, en worden omgezet naar een NFT. Dus ben je een grafische vormgever, digitale kunstenaar, of een content creator? Dan is het mogelijk om je werk om te zetten naar een NFT.

Het proces is vrij simpel. Wanneer je gebruik maakt van Google Chrome browser, kun je makkelijk de extensie van Metamask installeren. Dit is de standaard wallet die gebruikt wordt door de meeste NFT-marketplaces en blockchain apps. Wanneer je jouw wallet hebt aangemaakt, zorg dan dat je ETH in je wallet heb. Hierna ben je klaar om je eerste NFT te minten.

Je wallet verbinden aan een marketplace

Je profiel op een op Ethereum gebaseerde NFT-marketplace (OpenSea, Dmarket, Binance NFT) zal worden geactiveerd wanneer je jouw Metamask wallet hebt gekoppeld. Daarna kun je een gebruikersnaam of display naam kiezen, een coverfoto van je collectie of NFT instellen, en je portfolio plaatsen.

Je bestand uploaden

Het proces van het uploaden van je bestand is simpel. Zoek voor de “Maak een NFT” optie binnen het platform waar je de NFT op wilt aanbieden. Vanaf daar kun je een afbeelding in PNG, JPG of GIF-formaat uploaden. Ook kun je kiezen bijvoorbeeld een muziekbestand in de vorm van een MP3 format te uploaden.

Je NFT minten

Na het uploaden van je bestand op de marketplace van je keuze, kun je hier een titel en een beschrijving aan toevoegen. Klik dan op de “Mint NFT” of “for sale” knop. Dit hangt af van het platform dat je gebruikt.

Accepteer de gas en transaction fees

Alle transacties die worden gemaakt op het netwerk van Ethereum brengen kosten met zich mee. Deze kosten worden betaald met ETH. In deze face moet je een gas fee of transaction fee betalen om het minten van je NFT te verifiëren.

Voor de duidelijkheid, gas fees worden niet bepaald door het platform of marketplace waar je NFT op wilt minten. Deze kosten zijn voor het gebruiken van de Ethereum blockchain.

Wacht totdat je NFT is gemint

Nadat je klaar bent met het uploaden van je bestand en het betalen van de fees. Wordt het proces van het minten van je NFT automatisch gestart. Tijdens dit proces zal de smart contract van Ethereum een code invoeren dat zal worden gelinkt aan je NFT op de blockchain van Ethereum.

Tot slot…

In dit artikel hebben we besproken wat het inhoud om zelfgemaakte NFT te minten, en wat de kosten hiervan zijn. Ook hebben we enkele voorbeelden gegeven van platforms om NFT op te minten zodat je ermee kunt handelen.

In dit artikel geven we geen financieel advies, daarom is het van belang eerst zelf goed onderzoek te doen wanneer je besluit zelf geld te investeren in het minten van NFT.

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *