Finst Crypto Review [2024]

Ben je geïnteresseerd in het handelen in digitale valuta? Dan is het van groot belang om zo snel mogelijk een account te openen bij een betrouwbare crypto broker. Met een overvloed aan brokers op de markt is het soms lastig om tussen de bomen het bos nog te zien. De vraag ‘Hoe betrouwbaar is Finst?’ rijst dan ook bij veel mensen. In dit artikel duiken we dieper in op wat Finst allemaal te bieden heeft.

Wat is Finst en voor wie is het?

Finst is een platform dat in 2022 is opgericht door voormalige medewerkers van DEGIRO. Het nog jonge crypto platform is pas sinds januari 2023 actief in Nederland. Ondanks de jonge leeftijd, heeft Finst grote doelen. Zo streeft het platform ernaar om beginnende beleggers toegang te bieden tot dezelfde middelen als professionele crypto handelaren. Hoe Finst dit doet? Door lage transactiekosten, een hoge betrouwbaarheid en een gebruiksvriendelijk platform te bieden.   

Finst richt zich dus niet enkel op ervaren beleggers, maar ook op de beginners. Het platform is zo ingericht en ontworpen dat deze makkelijk te gebruiken is voor iedereen. De broker is enorm intuïtief en voorzien van een sterk UX-design. Ook is Finst zoals eerder genoemd erg toegankelijk wegens de lage transactiekosten van slechts 0,15% en een minimale storting van een enkele euro. Finst klinkt dus als het perfecte platform voor iedereen die geïnteresseerd is in beleggen in crypto. 

Beleggen/investeren in crypto via Finst - Hoe het werkt

Beleggen via Finst is erg eenvoudig en zoals eerder benoemd, toegankelijk. Maak simpelweg een account aan en doorloop het verificatieproces. Na het uitvoeren van deze stappen kun je direct aan de gang! Geld overmaken naar je Finst-portefeuille gaat soepel en snel, waarna je kunt kiezen uit een divers aanbod van digitale valuta. Kies een crypto uit, doe onderzoek en investeer!

Finst voordelen en nadelen

Voordat je een beslissing maakt over het downloaden van een platform waar je veel tijd op zal spenderen, is het belangrijk om de voor- en nadelen van de broker te overwegen. Dus, wat zijn de belangrijkste voordelen en nadelen van Finst?

Finst voordelen

  • Ten opzichte van andere crypto brokers rekent Finst enorm lage transactiekosten. Het gaat hier om slechts 0,15%. Crypto kopen op Finst kan dus resulteren in een hoog rendement. Wanneer je een order van €500,- zou maken betaal je dus slechts €0,75 aan transactiekosten!
  • De website van Finst is voorzien van een geweldig UX-design. De website is gebouwd met de gebruiksvriendelijkheid van de klant in het achterhoofd. Zo is de website stabiel, overzichtelijk en snel.
  • Finst vindt de veiligheid van zijn gebruikers enorm belangrijk. Zo is het platform voorzien van een gesloten systeem, data encryptie en de discrete modus. Je hoeft je als gebruiker dus absoluut geen zorgen te maken over je privacy en veiligheid. In plaats daarvan kun je je volledig focussen op je investeringen.
  • Finst werkt samen met Bunq Bank. Een Nederlandse bank die als veilig en betrouwbaar wordt gezien. Mocht er iets gebeuren met Finst, hoef je je geen zorgen te maken over je opgebouwde kapitaal, deze wordt namelijk beheerd door Bunq Bank, een plek waar je geld veilig opgeborgen is.
  • Finst biedt zijn klant meerdere handelsmogelijkheden aan. Zo kun je ‘gewoon’ handelen in crypto, maar je kunt je crypto ook inruilen voor een andere crypto eenheid.
  • Mocht je vragen hebben? Twijfel dan niet en neem contact op met de Finst klantenservice. De mensen hebben veel kennis en helpen je graag!

Finst nadelen

  • Vandaag de dag biedt Finst zo’n 100 verschillende cryptovaluta aan. In de wereld van crypto brokers is dit aanbod erg beperkt. Concurrerende brokers bieden soms wel honderden of duizenden cryptocurrencies aan.

Tot op heden biedt Finst geen on-chain staking aan aan het productaanbod. De mensen achter Finst zeggen dat ze hier wel mee bezig zijn, dus hopelijk kunnen we dit in de aankomende maanden verwachten.

Finst beoordelingen en recensies

Wanneer je erover twijfelt om Finst te downloaden, is het erg belangrijk om naar de recensies, reviews en beoordelingen van anderen te kijken. Wij zullen je hier een samenvatting geven van de beoordelingen die online te vinden zijn, gevolgd door onze eigen mening over Finst!

Op Trustpilot heeft Finst een positieve en hoge beoordeling van 4,4 van de 5 sterren, een dikke voldoende dus!

Het grootste deel van de Finst-gebruikers heeft positieve recensies achtergelaten op de website van Trustpilot. Ze zijn vooral tevreden over de gebruiksvriendelijkheid van de broker, de kostenstructuur en de behulpzame klantenservice.

Ondanks dat de meeste mensen positief zijn over Finst, zijn er ook mensen die een negatieve review hebben achtergelaten op het platform van Trustpilot. Zo is er commentaar te horen op de koersverschillen tussen Finst en andere brokers zoals Bitvavo of Coinmerce. Ook is er kritiek te horen op de leeftijd van Finst. Omdat het platform nog zo jong is, schijnen er volgens deze reviewers een aantal gebreken aan het licht te komen. Hieronder vallen storingen of problemen met inloggen. 

Onze beoordeling!

Je bent vast ook heel erg benieuwd naar onze mening over Finst. Na een aantal maanden gebruik te hebben gemaakt van deze crypto broker, kunnen we je vertellen dat een groot fan zijn van Finst. Onze ervaringen waren overwegend positief. De broker past goed bij onze beleggingsdoelen en niveaus, waardoor het een aantrekkelijke optie is om op de lange termijn te gebruiken.

Is Finst betrouwbaar?

Zoals eerder is benoemd in deze review, is Finst een erg veilig platform. Er zijn verschillende veiligheidsmaatregelen, waardoor de crypto broker een betrouwbare plek is om te beleggen in crypto. Jouw persoonlijke informatie en de inhoud van je crypto-portefeuille worden opgeslagen met Fireblocks die gebruik maken van geavanceerde technologieën. Dit betekent dat jouw munten en data goed beschermt zijn tegen lekken, aanvallen van hackers en menselijke fouten.

Finst kan een veilige en betrouwbare online broker worden genoemd. Niet enkel wegens de vele veiligheidsmaatregelen, maar ook omdat het platform is geregistreerd bij De Nederlandsche Bank. Dit biedt een extra laag van vertrouwen!

Is Finst gebruiksvriendelijk?

Zowel de website als de app van Finst zijn erg gebruiksvriendelijk. Je kunt als gebruiker van het platform makkelijk het overzicht bewaren. Finst heeft erg zijn best gedaan om een sterk UX-design te ontwikkelen en dit is hen zeker gelukt. Ondanks dat Finst veel uitgebreide functies biedt, raak je als gebruiker niet beduusd door een overvloed aan informatie, knopjes en tekst. 

Daarnaast zul je als gebruiker van het platform constant op de hoogte blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen die Finst je in makkelijke taal biedt. Finst helpt zijn gebruikers om zoveel mogelijk kansen te grijpen, erg gebruiksvriendelijk! Deze transparantie en overzichtelijkheid zorgen ervoor dat Finst een gebruiksvriendelijke crypto broker is.

Is Finst aan te raden?

Gebaseerd op onze Finst ervaringen, de recensies van andere gebruikers en het onderzoek naar de betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid is te concluderen dat Finst zeker een aanrader is. Ondanks dat de crypto broker nog erg jong is, heeft het platform in korte tijd al een naam voor zichzelf gemaakt en bewezen dat ze het gebruiken waard zijn.

Finst heeft iets te bieden voor iedereen, van beginners tot ervaren investeerders. Dé plek voor elke crypto belegger. Wij zijn van mening dat Finst zeker het proberen waard is. Neem dus eens een kijkje in de app store!