Binance NFT

Binance NFT

Binance heeft in juni 2023 aangekondigd dat het Nederland verlaat, omdat het geen licentie heeft kunnen verkrijgen bij de DNB. Wij raden daarom aan om een account te maken bij Bitvavo of bij Finst, deze partijen hebben een vergunning in Nederland om te opereren en bieden tientallen cryptocurrencies aan.


Het in juni 2021 gelanceerde NFT-marketplace van Binance is een platform waar gebruikers NFT’s (non-fungible tokens) kunnen maken, kopen en verkopen. Deze Marketplace wordt ondersteund door het Binance ecosysteem. Binance is een welbekende speler in de wereld van de cryptocurrencies, en is opgericht in 2017.

Ondanks dat Binance een vrij nieuwe speler is in de NFT-sector, heeft de NFT-marketplace toch een grote invloed in het gehele ecosysteem van Binance. Het nieuwe platform zal gebruik maken van de Binance Smart Chain, wat verwant is aan de Binance ecosysteem, en Ethereum voor het maken van NFT. Gebruikers zullen beide blockchains kunnen gebruiken voor de handel in NFT.

Lees hier onze Binance review!

Wat voor NFT’s kun je kopen op Binance?

Op Binance NFT-marketplace zijn veel verschillende NFT’s te vinden in deze categorieën: Premium, Art, Sports, Entertainment, Gaming, Collectibles, Esports, en NFT for good.

Premium

Deze categorie bestaat uit premium NFT’s. Bijvoorbeeld, op 30 augustus 2021, werd er aangekondigd dat de State Hermatage Museum, een van de grootste museum in de wereld, een premium NFT-collectie zou launchen voor veiling op de Binance NFT-marketplace.

Art

De art categorie bestaat uit verschillende vormen van kunst van zowel bekende als minder bekende artiesten. Krista Kim, Ail Sabet, Kefan404, Palm Instinct, en Joseba Elorza zijn enkele van de populaire artiesten die hun werk aanbieden in deze categorie.

Sports

De sports categorie, zoals de naam doet vermoeden, gaat over sport items. Bijvoorbeeld, digitale eigendommen gelinkt aan populaire sporters zoals Michael Owen, José María Gutiérrez Hernández, en Alphonso Davies worden aangeboden binnen deze categorie. Ook bestaan er NFT-tickets.

Entertainment

De tweevoudig winnaar van de BRIT Award Lewis Capaldi is een van de individuen waarvan je werk kunt vinden binnen de entertainmentcategorie. Lil Yachty en Kyle zijn andere populaire muzikanten die hun werk aanbieden in deze categorie.

Gaming

De gaming categorie bevat gaming gerelateerde items van verschillende makers over de hele wereld. Er staan honderden gaming items die gekocht kunnen worden van het platform.

Esports

De Esports categorie biedt Esports items en content aan. Esports team eStarPro is een van de eerste Esports teams die hun content aanbieden in deze categorie.

Collectibles

De NFT’s die de categorie collectibles krijgen toegewezen, bevat een grote verzameling van digitale eigendommen die je kunt sparen. De Nyan Sum Cards van Mighty Jaxx zijn sommige van de items in de collectible categorie.

Hoe koop ik NFT’s op Binance NFT?Binance NFT wallet

Binance NFT biedt twee manieren aan om NFT’s te kopen: door veilingen of vaste prijzen. De stappen zijn makkelijk te volgen.

Hieronder leggen we je uit hoe je je eerste NFT kunt kopen op Binance:

Stap 1: Maak een account aan

Het maken van een account op Binance is snel en gemakkelijk. Eerst moet je naar de Binance website gaan. Dan op de homepage kun je klikken op de “register” knop in de rechterbovenhoek van het scherm.

Er zal een nieuwe pagina openen waar je een e-mailadres en een sterk wachtwoord in moet vullen. Bij Binance kun je kiezen of je jouw account wilt aanmaken door middel van je email of je telefoonnummer.

Daarna, ga je door een verificatie proces. Je account wordt geverifieerd door middel van een code die naar je email wordt gestuurd. Wanneer je bent geverifieerd, kun je met je account gebruik maken van de NFT-marketplace.

Notitie: Binance is een van de weinige crypto platforms waar je jouw identiteit moet verifiëren voor extra veiligheid. Binance maakt gebruik van drie verschillende manieren van verificatie: Basic, Intermediate, en Advanced.

Stap 2: Crypto kopen

Cryptocurrencies zijn nodig voor het kopen van alle NFT’s. Dit betekent dat je eerst cryptocurrency nodig hebt, en een crypto wallet waar je deze in op kunt slaan.

Gelukkig, biedt Binance alle gebruikers een wallet aan. Alhoewel de wallet gebruikt zal worden voor de aankoop van NFT’s, is het niet de veiligste optie. Het is handig om gebruik te maken van een persoonlijke wallet op bijvoorbeeld MetaMask of Binance Chain Wallet.

Binance biedt verschillende manieren om crypto te kopen. Vanaf de homepage van de website van Binance, klik je op de “Buy Crypto” knop boven in het scherm.

De website zal je een lijst laten zien met een lijst van cryptocurrencies die op het platform te verhandelen zijn. Afhankelijk van de cryptocurrency van je keuze, kun je deze crypto kopen met je credit/debitcard, banktransfer of via een andere betaal provider.

Stap 3: Koop je NFT

Wanneer je je cryptocurrency in je Binance NFT Wallet hebt, klik dan op de “NFT” knop op de Binance homepage.

Op de NFT-homepage, klik je op ”marketplace”. Binance marketplace is waar NFT’s worden aangeboden die je via het platform kunt kopen. Hier, kun je zoeken naar de NFT’s waar je onderzoek naar hebt gedaan en wilt kopen. Je kan hier ook op zoek naar makers van de NFT die je graag wilt kopen.

Binance biedt twee manieren om NFT’s te kopen. Je kan een bod doen op een NFT die wordt geveild of NFT’s kopen voor een vaste prijs. Het kopen van NFT met een vaste prijs is een stuk gemakkelijker dan een bod plaatsen op een veiling.

Wanneer je de NFT hebt gevonden die je graag wilt kopen, dan kun je hier op klikken. Een nieuwe pagina zal openen met specifieke informatie over deze NFT. Klik hierna op de “Buy Now” knop en kun je kiezen of je de NFT wilt kopen voor de volledige prijs of een bod plaatsen in de veiling als die optie er voor is.

Wanneer de aanschaf van je NFT is gelukt, zal de NFT-token naar je Binance wallet worden gestuurd. Daarna kun je de NFT sturen naar je persoonlijke wallet als je daar gebruik van maakt.

Hoe verkoop ik NFT’s op Binance NFT?

Net zoals het proces van het kopen van een NFT op Binance, zijn er twee mogelijkheden om je NFT’s te verkopen. Gebruikers kunnen hun NFT’s verkopen in een veiling of kiezen om een vaste prijs te vragen. De tweede optie is meestal de makkelijkste manier.

Hieronder de stappen die je moet nemen om je NFT’s te verkopen voor een vaste prijs:

Stap 1: Maak een account

Wanneer je al in het bezit bent van een account op Binance dan is deze stap niet nodig. Als dit niet het geval is zul je eerst een account aan moeten maken om je NFT’s te kunnen verkopen op Binance.

Binance vraagt je om je email en een sterk wachtwoord te kiezen om een account aan te maken. Ook zijn er nog enkele andere stappen die je moet volgen om je account te kunnen verifiëren.

Stap 2: Vind of maak een NFT

Om een NFT te kunnen verkopen, zul je eerst een NFT nodig moeten hebben. Je kunt natuurlijk niet verkopen wat je niet bezit.

Als je al in het bezit bent van een NFT, zoek dan naar de NFT die je hebt opgeslagen in je persoonlijke crypto wallet. Stuur dan de NFT naar Binance exchange door te drukken op de “deposit” knop, die je kunt vinden in het NFT “user Center”. Je hebt de keuze om de deposit te maken via de Binance Smart Chain of Ethereum blockchain.

Ook kun je er voor kiezen om via het Binance NFT-platform zelf je NFT te minten.

Stap 3: Je NFT te koop aanbieden.

Wanneer je een NFT op de Binance NFT-marketplace hebt staan, klik je op “User Center”

Click je op “NFT-asset” knop om je NFT-collectie te bekijken. Klik daarna op de NFT die je wilt verkopen.

Wanneer je hebt geklikt op de NFT die je wilt verkopen, wordt je gevraagd om een beschrijving te maken van je NFT, je kunt deze daarna niet meer veranderen.

Klik op “List NFT” om te kijken wat je opties zijn om je NFT te verkopen. Je kunt meestal kiezen tussen de opties om je NFT te veilen, of direct te verkopen voor een vaste prijs. Zoals eerder in dit artikel al is aangegeven, is het een stuk makkelijker om je NFT’s te verkopen voor een vaste prijs. Ook komen er meer risico’s bij kijken als je er voor kiest om je NFT te veilen. Maar met veilingen kun je vaak wel meer winst maken.

Uitleg voor het gebruik van Binance NFT

De Binance NFT-marketplace is een relatief nieuwe speler in de NFT-wereld. Ondanks dat er veel concurrentie is van NFT-marketplaces, is het toch een van de grootste en populairste platform voor mensen om te handelen in NFT’s.

De NFT’s van Binance werken op dezelfde manier als NFT’s die op andere NFT-marketplaces. Het is vooral handig om gebruik te maken van het NFT-platform van Binance als je al eerder gebruik hebt gemaakt van de andere diensten van het Binance ecosystem.

Tot slot…

Het gebruik van de Binance NFT-marketplace is een veilige en simpele manier om te beginnen met de handel in NFT. Het is altijd belangrijk om te weten dat er bij de handel in NFT’s en cryptocurrencies altijd risico’s komen kijken.

Het is daarom altijd belangrijk goed onderzoek te doen, en goed na te denken of een eventueel verlies geen onnodige lasten met zich meebrengt. Het is zeker geen goed idee om geld te lenen voor de handel in crypto.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *