Welke crypto kopen [2024]?

Cryptomunten worden steeds populairder, maar door de grote hoeveelheid verschillende munten is het erg moeilijk om als beginner te weten welke crypto je moet kopen. Daarom hebben wij een lijst voor je opgesteld! Ben je nieuw in crypto? Lees dan eerst kort wat crypto precies is of ga direct verder naar de beste crypto’s voor 2024! Ook leggen we uit hoe exchanges zoals Bitvavo werken.

Crypto uitgelegd

Een cryptocurrency (of “crypto”) is een digitale munt die gebruikt kan worden om goederen en diensten te kopen, maar die sterke versleuteling gebruikt om online transacties te beveiligen. Veel van de belangstelling voor deze ongereguleerde valuta’s is gericht op handel met het oog op winst. De populairste crypto, Bitcoin, heeft dit jaar wisselvallige prijsbewegingen gekend, en bereikte in april bijna $65.000, om in mei bijna de helft van zijn waarde te verliezen. 

Crypto is een vorm van betaling die online kan worden uitgewisseld voor goederen en diensten. Veel bedrijven hebben hun eigen munteenheden uitgegeven, vaak tokens genoemd, en die kunnen specifiek verhandeld worden voor het goed of de dienst die het bedrijf levert. Zie ze zoals je arcadetokens of casino fiches zou doen. Je moet echte valuta inwisselen voor de crypto om toegang te krijgen tot het goed of de dienst.  

Blockchain

Het verdeelde grootboek dat crypto transacties bijhoudt, heet een blockchain. Een blockchain bestaat uit blokken, die individuele informatie bevatten. Deze informatie wordt van een tijdstempel voorzien en op het grootboek geplaatst, zodat elke transactie door andere belanghebbenden op de blockchain kan worden geverifieerd en nooit meer kan worden veranderd. Om een transactie op de blockchain te kunnen uitvoeren, stemmen gebruikers ermee in een kleine vergoeding te betalen, die helpt de veiligheid van de blockchain zelf in stand te houden. 

Exchanges

Cryptomunten kopen of verkopen kan via een crypto exchange, zoals bijvoorbeeld Bitvavo. Deze online diensten werken vaak vergelijkbaar met een effectenmakelaar, en geven je de middelen om digitale valuta’s als Bitcoin, Ethereum, en Dogecoin te kopen en te verkopen. De beste crypto beurzen maken het crypto kopen makkelijk, met lage kosten en een sterke beveiliging ook geven velen al aan welke crypto je nu moet kopen.  

Bij het kiezen van de beste crypto exchange voor je behoeften, is het belangrijk om te kijken naar ondersteunde valuta’s, prijzen, opnamemogelijkheden, en beveiliging. 

Beste cryptomunten voor korte en lange termijn

1. Ethereum

Ethereum kopenEthereum is een blockchainplatform met een eigen cryptocurrency, genaamd Ethereum (ETH), en een eigen programmeertaal, Solidity genaamd. Als een blockchain-netwerk is Ethereum een gedecentraliseerd openbaar grootboek voor het verifiëren en vastleggen van transacties. De website van Ethereum is ook waar je deze crypto kunt kopen.  

Toekomst 

De oprichters van Ethereum behoorden tot de eersten die de mogelijkheden van de blockchain technologie beschouwden voor andere toepassingen dan de veilige handel in virtueel geld. De onkwetsbaarheid van dit systeem voor hackers en andere snuffelaars heeft mogelijkheden geopend voor de opslag van privé-informatie, van zorgdossiers tot stemsystemen.  

Het aantal ETH’s in omloop overschreed al in 2018 de grens van 100 miljoen. In tegenstelling tot Bitcoin is er geen limiet aan het aantal ETH’s dat gemaakt kan worden. 

Voor- en nadelen

Ethereum krijgt te maken met dezelfde kritiek waarmee alle cryptocurrency platforms te maken krijgen: 

Elk van deze netwerken vreet een enorme hoeveelheid energie. Vooral crypto miners besteden een enorme hoeveelheid rekenkracht aan het proces van het valideren van transacties. Een van de redenen van China om cryptocurrency daar hard aan te pakken is het energieverlies door fossiele brandstoffen dat veroorzaakt wordt door grootschalige mijnbouwoperaties voor cryptomunten. Deze crypto kopen heeft dus min of meer direct effect op het milieu. 

Chainlink kopen 2022

2. Chainlink

Chainlink is uniek vergeleken met andere blockchain projecten. Het bedrijfsmodel is uitsluitend gericht op het maken van slimme contracten voor de buitenwereld. Chainlink hoopt het Internet te decentraliseren om de kloof te overbruggen tussen blockchains en de toepassingen die in de echte wereld bestaan. 

Chainlink node operators halen gegevens uit off-chain systemen en zetten die om in blockchain compatibele formaten. Ze worden beloond met LINK – een token gebaseerd op Ethereum. Los van het belonen hoort het ook bij de coins welke je kunt kopen. Volgens de ontwikkelaars is de prijs van LINK nauw verbonden met het aantal node operators. 

Toekomst

Over 5 jaar, met meer samenwerking, een grote schatkist aan reservemiddelen, en een veelgevraagde dienst, lijkt het erop dat het platform goed voorbereid is om alle uitdagingen aan te kunnen die in de loop van de tijd kunnen opduiken.  

Voor- en nadelen 

LINK kan slimme contracten toestaan die huidige financiële overeenkomsten kunnen nabootsen, dit kan zorgen voor een groei van deze crypto. Het is echter op sommige gebieden de vraag of LINK tokens nodig zijn voor het gehele project, als dit gerucht waarheid blijkt te zijn kan dat zorgen voor een serieuze daling.  

VeChain kopen 2022

3. VeChain

VeChain is een specifieke oplossing voor de steeds ernstiger wordende problemen in de internationale economie. Met VeChain kun je namelijk de authenticiteit van een product controleren en kunt je nauwkeurig de productielocatie en onderdelen van het product bekijken. Concreet: via VeChain kun je niet alleen zien of je Rolex echt is, maar ook van welk materiaal het is gemaakt en wanneer het is gemaakt.  

Toekomst

De makers achter VeChain hebben in het afgelopen jaar veel partners gekregen, het wordt verwacht dat dit aantal nog zal blijven groeien. Hierdoor komen er meer mogelijkheden binnen de crypto en is er dus een grote kans dat de prijs weer zal gaan stijgen. 

Voor- en nadelen

Het voordeel van VET is dat er op dit moment een aantal grote projecten zijn die erop draaien. Dit zorgt voor enige stabiliteit. Het nadeel is echter dat er steeds meer sprake is van het centralizeren van deze crypto. Dit soort dingen heeft in het verleden vaak geleid tot commentaar en een grote daling in prijs. Maar we verwachten dat het stabiel blijft, dus hebben we het in de lijst geplaatst van welke crypto je nu moet kopen. 

Top 3 beste crypto [2024]

Welke andere goede cryptomunten zijn er?

Travala kopen

4. Travala

Travala is een platform voor het boeken van hotels en accommodatie. Wat het moet onderscheiden van wereldwijde concurrenten als Booking.com is zijn streven om een “online reisbureau van de volgende generatie” te worden dat zich concentreert op crypto technologie en de daaromheen gebouwde gemeenschap. Met dat in gedachten begon het Travala team blockchain technologie te implementeren om de reisindustrie te helpen haar kosten te verlagen, reispakketten minder duur te maken, een veilig betalingsplatform te creëren en naadloos beheer van loyaliteitsbeloningsprogramma’s mogelijk te maken. 

De kern van dit systeem wordt gevormd door Travala token (AVA). Waar je AVA kunt kopen? Op de site van Travala! Behalve AVA kunnen de gebruikers van het platform een van de meer dan 40 ondersteunde cryptocurrencies kiezen om hun reisarrangementen te betalen, waaronder Bitcoin, Litecoin, Zcash en Dogecoin. 

Toekomst

AVA zal de kern vormen van alle toekomstige toepassingen die Travala.com nastreeft. Naarmate de klantenbasis van Trvala.com blijft groeien, is het gebruik van AVA een integraal onderdeel van hun ervaring op het platform. Omdat het gebruik ervan wordt gestimuleerd door waardevolle beloningen, kan worden verwacht dat de vraag naar AVA zal groeien naarmate het platform meer wordt gebruikt, wat leidt tot het stijgen van de prijs. Om deze reden is dit een van de cryptomunten die je moet kopen.  

Voor- en nadelen

Het voordeel van Travala is dat de reisindustrie waarop het gebouwd is en afhankelijk van is een blijvend iets is. Dit zorgt ervoor dat Travala stabieler kan zijn dan andere coins, dit zet het in de rij van welke coins je moet kopen. Het nadeel van Travala is ook weer dat ze afhankelijk zijn van deze markt. Dit is al helemaal een nadeel nu in de huidige roerige tijden de toekomst van toeristische industrieën niet altijd even zeker is. 

Sushiswap crypto kopen

5. SushiSwap

SushiSwap is een gedecentraliseerde beurs (DEX), uitgerust met zijn eigen aangepaste geautomatiseerde marktmaker (AMM) smart contracts. Gemaakt door Chef Nomi, draait SushiSwap op de Ethereum blockchain. Waar je Sushiswap kunt kopen? Bij veel verschillende cyptoexchange sites zoals bijv. Coinbase.com. 

Gedecentraliseerde beurzen bieden een ruimte waar peer-to-peer transacties van crypto’s veilig kunnen plaatsvinden zonder dat een tussenpersoon nodig is. 

Toekomst 

Bij het zien van SushiSwap’s snelle stijging de laatste tijd vragen veel beleggers zich af of de rally voorbij is en of het nu te laat is om in te stappen. Hoewel SUSHI een indrukwekkende run heeft gehad, lijkt het nog een lange aanloop te hebben. Wij denken dat SUSHI op dit moment de meest ondergewaardeerde cryptomunt is. Daardoor heeft het meer ruimte om zijn soortgenoten in te halen. 

Voor- en nadelen 

Sushiswap wordt met de dag populairder vanwege zijn unieke mogelijkheden en faciliteiten voor investeerders. De beloningen en de verdeling van de tokens zijn zeer lucratief. De veiligheid en beveiliging van het platform zijn grote pluspunten.  

Je kunt op het platform meerdere cryptomunten kopen en inzetten en rente verdienen op je bezit zoals nergens anders. Dat gezegd hebbende, heeft deze beurs nog een lange weg te gaan, het is nog maar een beginneling op de markt en moet aan zichzelf werken om betere faciliteiten aan te bieden. 

Waves crypto kopen

6. Waves

Waves werd in juni 2016 gelanceerd na een van de vroegste ICO’s van de crypto industrie, en had eerst tot doel de eerste blockchain platforms te verbeteren door de snelheid, het nut en de gebruiksvriendelijkheid te verhogen. 

Toekomst

Over de toekomst van WAVES wordt net als VET veel getwijfeld. Er is zeker een kans dat er weer een stijging komt in de prijs maar de kans op een daling is bijna net zo groot.  

Voor- en nadelen 

De meeste traditionele crypto projecten vertrouwen nog steeds op het oude systeem om transacties op de blockchain te valideren. Dit vereist miners en is dus belastend voor het milieu. Gelukkig is Waves afgestapt van dit systeem en gebruikt het een uniek Leased Proof of Stake systeem. Dit vinden wij een groot voordeel en daarom hebben wij het geplaatst in de lijst van welke crypto je nu moet kopen.

Polkadot 2022 kopen

7. Polkadot

Polkadot maakt cross-blockchain overdrachten mogelijk van elk type van gegevens of activa, niet alleen tokens. Aansluiting op Polkadot geeft u de mogelijkheid om samen te werken met een grote verscheidenheid aan blockchains in het Polkadot netwerk. 

Het DOT-token dient drie verschillende doelen: bestuur over het netwerk, staking en bonding. 

Toekomst

Ondanks de instabiliteit van deze token zijn veel mensen van mening dat de prijs weer zal gaan stijgen. Dit komt onder andere door de geavanceerde en goed geteste infrastructuur van de token. 

Voor- en nadelen

Het team achter DOT heeft een aantal zeer ervaren adviseurs, dit leidt tot stabiliteit binnen het team en daardoor ook tot een grote kans op stijging van de prijs. 

Het nadeel van DOT is dat er veel concurrenten zijn in hun werkgebied. Als Polkadot niet de hele tijd de concurrentie vooruit kan blijven is de kans groot dat de prijs een forse daling zal ondervinden. De kans dat DOT ten onder gaat, is maar klein en daarom hebben wij het geplaatst in de lijst van welke crypto je nu moet kopen.

Binance coin kopen

8. Binance Coin

BNB is de cryptocurrency munt die het Binance ecosysteem aandrijft. Als een van ’s werelds meest populaire utility tokens, kunt u niet alleen BNB-cryptomunten kopen of verkopen zoals elke andere cryptocurrency, maar BNB wordt geleverd met een breed scala aan toepassingen en voordelen. Kortom, waar kun je crypto kopen? Op het Binance ecosysteem! 

Toekomst

Nu de prijs van de coin is gestabiliseerd wordt er weer een stijging verwacht, BNB is dus een goede coin om in te investeren. 

Voor- en nadelen 

BNB wordt beschouwd als een van de beste utility tokens. De token kan worden gebruikt voor betaalmethoden in verschillende diensten, waaronder crypto creditcard rekeningen, online aankopen, reizen, entertainment en overdrachten.  

Hoewel Binance kortingen aanbiedt aan handelaren die transacties met Binance Coin op de beurs uitvoeren, blijven de kortingen afnemen, wat afschrikkend kan zijn.

Solana kopen 2022

9. Solana

Solana is een zeer functioneel open source-project dat vertrouwt op de permissievrije aard van blockchain-technologie om gedecentraliseerde financiële oplossingen te bieden. Terwijl het idee en het eerste werk aan het project in 2017 begon, werd Solana in maart 2020 officieel gelanceerd door de Solana Foundation met hoofdkantoor in Genève, Zwitserland. 

Toekomst

Op dit moment is het grootste obstakel tegen Solana dat gevestigde blockchains zoals Ethereum of EOS hun netwerk aan het upgraden zijn om de crisis van schaalbaarheidsproblemen, waaronder lange transactietijden en hoge kosten, te overwinnen. 

Echter, de talrijke verbeteringen van Solana zouden het ook sterker kunnen maken tegenover zijn concurrenten, met inbegrip van langverwachte verbeteringen die verbeterde cross-chain compatibiliteit tussen Solana en andere tokens mogelijk maken. 

Voor- en nadelen

Solana heeft hele grote concurrenten zoals Ethereum en EOS, dit kan een nadeel zijn maar kan ook voor een voordeel zorgen als ze kunnen laten blijken dat ze beter zijn. 

Top 6-9 beste crypto kopen [2024]

In welke crypto investeren?

We kunnen concluderen dat crypto’s een interessante investering zijn, maar het moment van kopen is namelijk ook erg belangrijk. Hiernaast moeten we de risico’s ook zeker niet onderschatten. Goede cryptomunten zoals Bitcoin en Ethereum lijken veilige opties. Coins zoals Travala, Waves en Solana lijken ook erg lucratief. 

Op de uiteindelijke vraag: “welke crypto kopen?” kunnen we je geen perfect antwoord geven. Dit is dan ook geen financieel advies en doe altijd je eigen onderzoek!

Meer info over dit onderwerp? Bekijk dan de meest veelbelovende crypto voor 2024