BLOX crypto exchange review

Ben je op zoek naar een nieuw exchange platform voor crypto dan heb je de naam BLOX vast wel eens gehoord. Het is een bekende Nederlandse exchange met een goede reputatie. Je kunt er makkelijk en zonder te veel poespas handelen in een groot aantal cryptocurrencies. 

Overweeg je om te kopen op BLOX en wil je antwoord op de vraag; is BLOX betrouwbaar? Lees dan snel verder. Je vindt alle antwoorden in deze BLOX review.

BLOX highlights

 • Eenvoudig te gebruiken BLOX app
 • Lage tarieven en gratis account
 • Altijd up-to-date dankzij nieuws van experts
 • Veilige opslag van crypto
 • Binnen een paar seconden registreren

Wat is BLOX?

Laten we bij het begin beginnen. BLOX of Weareblox is een crypto exchange waar je crypto kunt kopen en verkopen. Je kunt al inleggen vanaf een paar euro, maar ook grote investeerders kunnen er terecht. 

BLOX staat sinds november 2020 geregistreerd bij De Nederlandsche Bank. Het antwoord op de vraag: Is BLOX betrouwbaar is dus “ja”. Sinds de oprichting zijn de BLOX ervaringen zeer positief en is het bedrijf uitgegroeid tot een van de beste beoordeelde crypto exchanges van Nederland

Wat is de doelgroep van BLOX?

Als we kijken naar de doelgroep van BLOX dan lijkt het erop dat ze zich met name op beginnende beleggers richten. Maar niets is minder waar, ook ervaren investeerders zullen bij BLOX vinden wat ze zoeken. Beide groepen zullen blij zijn met het gebruiksgemak van de website en de app, maar ook de voorspellingen en het crypto nieuws. 

Ervaren handelaren kunnen via BLOX ook verdienen met Staking en Lending. Bovendien kun je gratis crypto van andere platforms storten en wordt alles veilig opgeslagen. De BLOX recensies hierover zijn positief. Er wordt daarnaast zelden een BLOX storing gemeld en de klantenservice is uitmuntend

Investeren en beleggen in crypto via BLOX - Hoe werkt het?

Als je de BLOX recensies leest zie je direct dat de ervaring met BLOX is dat je makkelijk kunt investeren en beleggen. Onze ervaring is dat het inderdaad heel eenvoudig is. We zullen de stappen hier doorlopen:

 1. Ga naar de website Weareblox en klik op Start nu
 2. Klik op Maak een account aan.
 3. Voer je naam, e-mailadres en een wachtwoord in en klik op Account aanmaken
 4. Na aanmelding krijg je een e-mail. Klik binnen 30 minuten op de link in de e-mail om je account te verifiëren.
 5. Ga akkoord met de gebruikersvoorwaarden en beantwoord de vragen die gesteld worden. 
 6. Je account is nu aangemaakt en je kunt bij BLOX inloggen. Stort geld om te beginnen met handelen. Je kunt zowel met iDEAL als creditcard en SEPA Bank Transfer betalen. 
 7. Nu kun je crypto kopen en verkopen. 

Het kopen van crypto op BLOX is ook heel simpel. Op het scherm zie je alle beschikbare cryptomunten, de statistieken en of een stijgende of dalende trend is ingezet. Kopen doe je door op de cryptomunt van je keuze te klikken en het bedrag in te voeren. Je kunt al je cryptomunten vervolgens terugvinden in je kluis.

Gebruiksvriendelijkheid: hoe gebruiksvriendelijk is BLOX?

Als we de BLOX recensies en BLOX ervaringen lezen springt er een ding echt uit. Het platform van BLOX is zeer gebruiksvriendelijk. Als je de website opent en bij BLOX inlogt word je verwelkomd door een fris ogende website die makkelijk te navigeren is. Geen poespas, gewoon alles wat je nodig hebt op één pagina. En het kopen en verkopen van crypto is binnen een paar klikken geregeld. De gebruiksvriendelijkheid is een van de beste punten uit deze BLOX review. 

Crypto aanbod van BLOX

Voordat je crypto gaat kopen op BLOX wil je natuurlijk weten of jouw favoriete munt verkrijgbaar is. Op het moment zijn er ongeveer 80 cryptomunten beschikbaar. Uiteraard kun je de klassieke crypto kopen op BLOX zoals Bitcoin, Litecoin, Ethereum en Solana. Maar er zijn nog veel meer goede opties. Shiba Inu, Chainlink, Uniswap en Polkadot zijn slechts een paar van de mogelijkheden. Als je kijkt naar BLOX vs Bitvavo dan missen we bij BLOX nog een aanzienlijk aantal cryptomunten. Maar er komen dagelijks nieuwe opties bij. 

Betrouwbaarheid: is BLOX betrouwbaar?

BLOX is een cryptoplatform dat veilig met je gegevens omgaat en bewezen betrouwbaar is. Het bedrijf staat geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB). DNB houdt toezicht op BLOX en controleert of ze zich aan de wet houden. Zo moet het bedrijf volgens de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) verantwoord met je gegevens omgaan.

BLOX maakt gebruik van een apart systeem om je crypto op te slaan. Het is een zogenaamd cold storage systeem waarbij je crypto niet online opgeslagen wordt. Dit zorgt ervoor dat je crypto niet onderschept kan worden door hackers en cybercriminelen. 

Kosten en betaalmethodes BLOX

BLOX berekent kosten over transactie. Per transactie betaal je 0,25%. In dit percentage zijn verschillende kosten opgenomen waaronder:

 • Trade fee
 • Transactiekosten
 • Risico toeslag
 • Service toeslag

Als het gaat om het doen van stortingen in euro’s dan kan dat altijd gratis. Het is mogelijk om zowel met iDEAL, als SEPA Bank Transfer en de creditcards Visa en Mastercard te betalen. Als investeerder mag je maandelijks één keer gratis euro’s opnemen. Voor elke opname die daarna volgt, betaal je een bedrag van € 0,25. 

Voor- en nadelen BLOX

Deze BLOX crypto review is niet compleet zonder het benoemen van de voordelen en nadelen van BLOX. Over het algemeen zijn de BLOX crypto reviews heel positief, maar zelfs de beste bedrijven hebben verbeterpunten. 

Voordelen BLOX

 • BLOX heeft een eenvoudige interface 
 • Kopen van crypto is binnen een paar seconden geregeld
 • Snel en gemakkelijk registreren
 • Naast statistieken deelt BLOX ook cryptonieuws 
 • Ook handelen via de BLOX app 
 •  

Nadelen BLOX 

 • Je kunt een beperkt aantal crypto kopen op BLOX
 • Transactiekosten zijn bij sommige concurrenten zoals Finst goedkoper
 • Transactiekosten gaan niet omlaag voor grote investeerders 
 •  

BLOX ervaringen klanten

Deze BLOX review is niet compleet onder BLOX ervaringen en BLOX recensies van klanten. We hebben een groot aantal van deze BLOX reviews gelezen om een goed beeld te krijgen. Over het algemeen zien we dat gebruikers heel tevreden zijn met de service, diensten en werking van BLOX. 

“Ik ben nieuw in het handelen in crypto. Een vriend raadde me aan om BLOX te proberen. Daar heb ik zeker geen spijt van. De website is lekker makkelijk, een kind kan de was doen”.

“Ik had een transactie gedaan, maar kon het daarna niet meer terugvinden. Opeens kon ik ook niet meer op BLOX inloggen. De klantenservice heeft me echter snel gerust weten te stellen. Het ging om een BLOX storing die binnen een half uur weer verholpen was.”

“Ik had altijd het idee dat crypto alleen voor mensen in de financiële sector was. Maar met BLOX is handelen heel makkelijk. Omdat ik zelf niet zo in het wereldje zit heb ik heel veel aan de nieuwsberichten”. 

Contact en klantenservice BLOX

Uit deze BLOX review heb je op kunnen maken dat BLOX een zeer handig en makkelijk platform is. Maar als er iets misgaat moet je snel en adequaat geholpen worden. Heb je een algemene vraag dan kun je bij de Veelgestelde vragen op Weareblox kijken. Voor andere vragen kun je gebruikmaken van de live chat of het contactformulier. Je krijgt het antwoord in de meeste gevallen binnen 48 uur. 

De live chat is beschikbaar op de volgende momenten:

 • Ma tot en met vr van 9:00 tot 22:00 uur
 • Za, zo & feestdagen van 10:00 tot 18:00 uur 

Ons eindoordeel over BLOX

We sluiten deze BLOX crypto review af met ons eindoordeel over BLOX. Als we kijken naar de BLOX ervaringen en BLOX recensies dan kunnen we concluderen dat BLOX een veelbelovend platform is. Het feit dat BLOX een gebruiksvriendelijk en toegankelijk platform heeft, zorgt dat het perfect is voor nieuwe crypto-handelaren. Daarmee willen we overigens niet zeggen dat het niet geschikt is voor wat meer ervaren handelaren. Ook voor deze groep zijn er een aantal aantrekkelijke functies.

Als we kijken naar BLOX vs Bitvavo, dan doet BLOX het heel goed. Bitvavo heeft een groter cryptoaanbod, maar de gebruiksvriendelijkheid en snelle transacties van BLOX zijn veelbelovend. Kortom, BLOX is een sterke concurrent waarvan we nog veel kunnen verwachten in de komende jaren. 

FAQ: BLOX review

Vind hier het antwoord op de meest gestelde vragen over BLOX. Van de betrouwbaarheid tot inloggen en de klantenservice het zal allemaal aan bod komen.

Op de vraag, is BLOX betrouwbaar, kunnen we volmondig ja zeggen. Het bedrijf staat onder toezicht van De Nederlandsche Bank en zal regelmatig gecontroleerd worden. Het is bovendien goed om te weten dat crypto bij BLOX extern wordt opgeslagen. Hierdoor is je crypto veilig voor hackers. 

Bij BLOX inloggen kan door je eerst aan te melden op Weareblox. Dit proces kost slechts een paar minuten. Nadat je je account via e-mail hebt geverifieerd kun je beginnen met crypto kopen op BLOX.

BLOX heeft een app voor Android en Apple. Uit de BLOX app reviews kunnen we opmaken dat de BLOX app heel makkelijk is in gebruik. De app heeft dezelfde functies als de website en heeft dezelfde duidelijke interface.  

Wil je crypto kopen op BLOX dan betaal je een percentage van 0,25% ongeacht de hoeveelheid crypto die je koopt. Euro’s storten is overigens altijd gratis.