NFT wallets 2022

NFT Wallet

Wanneer je geïnteresseerd bent in het verzamelen en verhandelen in non-fungible tokens, Dan heb je een NFT wallet nodig. Een NFT wallet is een crypto wallet dat wordt ondersteunt door de blockchain protocol waar NFT’s op gebouwd worden. Ook moet het de currency ondersteunen waar je NFT’s mee gaat kopen, zoals ETH. Voorbeelden van wallets zijn Dmarket, ByBit, en FTX

Doordat de meeste NFT’s gekocht kunnen worden met ETH, zullen de meeste wallets hiervoor werken. Er bestaan meerdere goede NFT wallets, dus wat is de beste NFT wallet voor jou? In dit artikel bespreken we verschillende soorten NFT wallets, zodat je kunt beginnen met het handelen in deze tokens.

De 4 beste NFT wallets van 2023

Het zoeken naar de juiste NFT wallet kan soms overweldigend zijn. Daarom hebben we hier een aantal wallets voor je op een rijtje gezet waarvan wij denken dat het een goede keuze kan zijn. Elke wallet heeft plus- en minpunten. Dus voordat je besluit te kiezen voor een NFT wallet doe zelf ook nog goed onderzoek.

Dmarket

Nieuwer NFT's 2022

Dmarket wallet is een simpele en veilige mobiele crypto multi-wallet dat het gebruik van Bitcoin, Ethereum, Dmarket Token, alle ERC20 tokens en Dmarket Coin ondersteunt. Het maakt gebruik van een Smart User Interface voor een soepele en naadloze NFT-ervaring, en maakt je mobiele telefoon tot een soort hardware wallet.

Dmarket is een trading platform dat vooral wordt ondersteunt door Ethereum. Dmarket is een gedecentraliseerde game asset marketplace. De marketplace biedt skins voor games aan zoals bijvoorbeeld CS:GO en nog veel meer, en zet virtuele items om in echte eigendommen die via de blockchain verhandeld kunnen worden.

FTX

FTX, één van de populairste cryptocurrency exchanges, heeft sinds kort ook een NFT-marketplace op het platform gelanceerd. NFT-marketplace is anders dan de meeste NFT-marketplaces in sommige opzichten. 

Het platform biedt voor iedereen een plek om NFT te verhandelen en te minten. Gebruikers zitten niet vast op de marketplace die ze gekocht hebben. Het platform biedt gebruikers een open markt, en hier kun je traden met NFT’s die je op een andere marketplace hebt gekocht.

ByBit

De populaire cryptocurrency exchange ByBit heeft sinds kort ook een marketplace gelanceerd waar je NFT’s op kunt verhandelen. Dit platform geeft gebruikers toegang tot de wereld van NFT’s, GameFi, en de metaverse.

Ben Zhou, één van de oprichters en CEO van Bybit, heeft aangegeven dat ondanks de twijfels die veel mensen hebben over in het investeren in NFT’s, de keuze om de NFT-wereld in te stappen meer mensen de kans zal geven om mee te doen aan de handel in digitale eigendommen. Ook geeft het de makers het recht en de eigenschap over hun werk.

Op dit moment zijn NFT’s een van de meest besproken niches in de crypto industrie met miljarden dollars aan handelsvolume.

OpenSea

opensea marketplace

OpenSea is een gedecentraliseerd platform dat zich bezig houdt met de handel in digitale eigendommen zoals kunst, muziek en virtuele ruilkaarten. Het is een van de grootste NFT-marketplaces in de wereld, en geeft de makers van de NFT de mogelijkheid om royalty’s te verdienen over de waarde over hun token. Het platform zorgt voor een veilige en makkelijke manier om deze verzamelwaren te kopen, verkopen, en te ruilen.

OpenSea heeft geen eigen wallet. Als je gebruik wilt maken van de diensten van OpenSea, moet je een MetaMask wallet met daarin ETH koppelen aan je account. Het platform maakt voornamelijk gebruik van de Ethereum blockchain, maar sinds kort maakt het ook gebruik van de Klaytn Chain.

OpenSea is de grootste gedecentraliseerde NFT-marketplace. Iedereen die gebruik wilt maken van de diensten van OpenSea kan hier veilig een account aanmaken en handelen in NFT. Meer lezen over het gebruik van OpenSea? Check hier onze review!

Beste NFT wallet

Hoe werkt een NFT wallet?

Een NFT wallet werkt niet als een fysieke portemonnee. Je slaat je NFT’s niet daadwerkelijk fysiek op. Hiervoor gebruik je een digitale wallet.

In plaats van fysieke goederen hou je in jouw NFT wallets assets, die worden bewaard op de blockchain. Dit doet het door een wachtwoord te koppelen aan het digitale adres van je wallet.

Een wallet zal alle technische zaken voor je overnemen, en zal een goede interface bieden waarop je NFT’s en cryptocurrency kunt kopen, verkopen, en versturen. Ook biedt het uitgebreide beveiliging door middel van een tweestapsverificatie, en biedt goede manieren aan om je digitale eigendommen te beheren vanaf elk apparaat.

Waarom is een NFT wallet belangrijk?

De belangrijkste features wanneer het aankomt op het kiezen van een goede NFT wallet zijn:

Kun je de wallet bij alle marketplaces gebruiken?

Als dit niet het geval is, zal het niet mogelijk zijn om de NFT’s te kopen die je wilt. Het zou zonde zijn als je een NFT waar je goed onderzoek naar hebt gedaan hierdoor misloopt.

Beveiliging

Bij het kiezen van een betrouwbare NFT wallet, is veiligheid iets waar je zeker rekening mee moet houden. NFT’s kunnen duizenden, en soms wel miljoenen dollars waard zijn. Je wilt zorgen dat je digitale eigendommen zo goed mogelijk beschermd zijn tegen bijvoorbeeld hackers.

Gebruiksvriendelijkheid

Een goede en simpele app zal het kopen van NFT’s een stuk eenvoudiger maken. Het kan soms stressvol zijn om te navigeren door een app die veel ingewikkelder in elkaar zit.

Meerdere apparaten te gebruiken

Het kan soms handig zijn om je wallet te kunnen bezoeken op via zowel de desktop als op je mobiele telefoon. Er kan altijd van alles gebeuren op de NFT markt, en het kan soms goed uitkomen dat er een mogelijkheid is je wallet te bezoeken via de mobiele app.

Multichain support

Hoewel de meeste NFT’s werken op de Ethereum blockchain, zijn er ook genoeg andere platforms die NFT’s ondersteunen. Het is daarom verstandig om een wallet te kiezen die door verschillende blockchains wordt ondersteunt zodat je altijd makkelijk toegang krijgt tot zo veel mogelijk NFT-projecten.

Denk goed na over het kiezen van een NFT Wallet

Wanneer je na het lezen van dit artikel hebt besloten welke wallet je wilt gebruiken voor het beheren van je NFT’s, is het belangrijk om te weten dat het handelen in NFT ook risico’s met zich mee kan brengen.

Voordat je besluit te investeren, moet je goed nadenken of je het jezelf kunt veroorloven om een verlies te maken. Wij geven geen financieel advies, daarom is het belangrijk om altijd eerst zelf onderzoek te doen.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo