Coinbase Wallet introduceert Chrome-browser extension

Digitale valuta-uitwisseling Coinbase heeft in een blog een nieuwe browser extensie aangekondigd voor haar native wallet, waardoor gebruikers eenvoudiger direct op hun desktop verbinding kunnen maken met gedecentraliseerde applicaties en gedecentraliseerde financiën. Gebruikers van de populaire exchange kunnen nu direct via de Google Chrome browser toegang krijgen tot hun cryptocurrency DApps. De Coinbase Wallet browser extensie is reeds beschikbaar op Google Chrome, zo kondigde het bedrijf maandag aan. 

Coinbase Wallet’s lead Sid Coelho-Prabhu zei dat meer dan 1 miljoen Coinbase Wallet klanten regelmatig verbinding maken met applicaties zoals Uniswap en Compound. De nieuwe Chrome-extensie zal dit proces stroomlijnen, waardoor ze niet langer een QR-code op hun mobiele apparaten hoeven te scannen telkens wanneer ze verbinding willen maken.

Coelho-Prabhu legt uit: “Vanaf vandaag maken we het veel eenvoudiger om toegang te krijgen tot en gebruik te maken van deze dapps op desktop met de Coinbase Wallet-extensie. De nieuwe extensie zorgt voor directe toegang tot dapps op desktop – nadat je eenmalig je Wallet-account hebt gekoppeld aan de extensie, ben je vrij om met één klik door alle dapps te bladeren.”

De nieuwe extensie ondersteunt ook gebruikers die handelen op gedecentraliseerde exchanges en die nonfungible tokens, of NFT’s, verzamelen. Gedecentraliseerde applicaties zoals Rarible, OpenSea, SushiSwap, Matcha, Synthetic en Aave worden, naast vele anderen, ook ondersteund.

Coinbase is een van ’s werelds grootste cryptocurrency exchanges, met het Coinbase Pro-platform dat in de afgelopen 24 uur bijna $ 10,6 miljard aan transacties verwerkte, volgens CoinGecko-gegevens. Alleen Binance verwerkt meer volume.

Coinbase werd tevens de eerste grote cryptocurrency-uitwisseling die zich aanmeldde voor een openbare emissie. De COIN-aandelen van het bedrijf kwamen half april op de Nasdaq. Net als veel andere nieuwe beursgenoteerde aandelen, heeft COIN extreme volatiliteit ervaren in zijn korte handelsgeschiedenis, en is het pas onlangs onder de referentieprijs van $ 250 vóór de beursnotering gezakt.