Domino’s Pizza-franchises in Nederland gaan werknemers Bitcoin-salaris bieden

Een franchisenemer van een aantal Domino’s Pizza-vestigingen in Nederland heeft aangekondigd dat zijn werknemers de keuze zouden krijgen om in Bitcoin betaald te worden.

Volgens Immensus Holding, de franchisenemer achter 16 Domino’s Pizza-vestigingen van de meer dan 270 in Nederland, zullen haar werknemers kunnen kiezen tussen betaald worden in euro’s of in Bitcoin. Dit geldt voor al het salaris boven het minimumloon van het land. De Nederlandse wet schrijft namelijk voor dat bedrijven het minimumloon voor werknemers in euro’s betalen. Over het algemeen kunnen werknemers tussen de 15 en 18 jaar verwachten meer te verdienen met werken bij de pizzaketen dan het vereiste minimumloon, wat betekent dat ze mogelijk maandelijks een beetje Bitcoin in hun zak kunnen steken.

BTC Direct, een in Nederland gevestigd cryptobedrijf met een fiat-naar-crypto onramp, zal de betalingen afhandelen voor elk van de meer dan 1000 werknemers van het bedrijf die ervoor kiezen om deel te nemen. “We zijn een modern bedrijf, en we werken met veel jonge werknemers,” zei Immensus mede-eigenaar Jonathan Gurevich. “We horen ze praten over Bitcoin en we willen de mogelijkheid bieden om cryptocurrency te bezitten.”

Bitcoin Pizza Day

De aankondiging van Immensus dat het BTC-betalingen zou aanbieden, valt samen met de 11e verjaardag van de eerste succesvol gedocumenteerde commerciële transactie van cryptocurrency voor twee Papa John’s pizza’s, ook wel Bitcoin Pizza Day. Ook komt het nieuws in dezelfde week dat de prijs van Bitcoin dubbelcijferige procentuele dalingen kende, waarbij BTC bijna onder de $ 30.000 dook.

“Een maandelijks Bitcoin-salaris kan worden vergeleken met dollar cost averaging in Bitcoin,” zei Jerrymie Marcus van BTC Direct. “Alle voordelen zijn hetzelfde, je hoeft de markt niet te timen, en op de lange termijn annuleer je de volatiliteit op korte en middellange termijn. Dit komt eigenlijk ten goede aan de werknemer, ze sparen automatisch waarde in een steeds groter wordend vermogen.”