China pompt 150 miljard yuan in bankensector

De Chinese centrale bank heeft donderdag opnieuw meer liquiditeit in de markt gepompt. Dinsdag werd er al 150 miljard yuan (€20,8 miljard) beschikbaar gesteld aan banken en vandaag werd daar nog eens 150 miljard yuan aan toegevoegd. De liquiditeit komt in de markt via zogeheten ‘repurchase agreements’, waarbij de centrale bank liquiditeit verstrekt aan banken in ruil voor Chinese aandelen. Aan het einde van de looptijd krijgt de bank de aandelen terug en moeten zij het geleende geld weer teruggeven aan de centrale bank.

De centrale bank hoopt op deze manier de verkoopdruk op de aandelenmarkt te verlichten. Voor deze nieuwe geldinjectie betalen banken een rentevergoeding van 2,35%, minder dan de 2,5% die banken moesten betalen voor de liquiditeitsronde van dinsdag. Door de daling van de yuan is de liquiditeit in de geldmarkt bijna opgedroogd. Om aan liquiditeit te komen werden Chinese aandelen de afgelopen dagen tegen dumpprijzen op de markt gegooid.

De nieuwe steunmaatregelen lijken te werken, want de Shanghai Composite sloot vandaag 5,34% hoger op 3.083 punten. Eerder deze week verlaagde de Chinese centrale bank de rente met 25 basispunten naar 4,6%.

General Economy Images As China Keeps Growth Target At 7.5%

China pompt weer 150 miljard yuan in bankensector

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo