Mexico koopt 100 ton goud

De centrale bank van Mexico heeft in februari en maart bijna 100 ton goud gekocht. Mexico sluit zich daarbij aan bij een groeiende groep (opkomende) landen die hun valutareserves diversifiëren.

 

De koop is één van de grootste van de afgelopen tijd en heeft een waarde van ongeveer $4.6 miljard of €3.11 miljard. De 100 ton goud is ongeveer 3,5% van de totale hoeveelheid goud die jaarlijks gemijnd wordt. De centrale bank van Mexico berichtte niet zelf over de toename in goudreserves maar rapporteerde het wel, zoals hieronder te zien is, op haar balans.

 

Mexico goud toename mei

 

Centrale banken waren in 2010 voor het eerst sinds lange tijd netto kopers van goud. Eerder al kochten de centrale banken van Rusland, India en China grote hoeveelheden goud. De snelheid waarmee Mexico deze relatief grote hoeveelheid heeft opgekocht is echter ook in vergelijking met die landen ongekend. De 78,5 ton goud die Mexico in februari kocht is volgens de World Gold Council zelfs de grootste hoeveelheid goud die een centrale bank in het afgelopen decennium in één maand kocht.

 

Bronnen:

“Mexican central banks buys 100 tonnes of gold”

http://www.ft.com/cms/s/0/cbc02e10-7637-11e0-b4f7-00144feabdc0,s01=1.html#axzz1LNmDv3z3

Cijfers Mexicaanse centrale bank

http://www.banxico.org.mx/SieInteet/consultarDirectorioInteetAction.do?accion=consultarCuadro&idCuadro=CF456&sectorDescripcion=Banco%20de%20M%C3%A9xico&locale=en

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders