Kapitaalcontroles bij JP Morgan Chase

Alle zakelijke klanten van JP Morgan Chase mogen per ingang van 17 november nog maar $50.000 per maand aan cash transacties uitvoeren, zo blijkt uit diverse brieven die de bank onlangs naar haar klanten heeft verstuurd. Maar dat is niet alles, want naast een limiet op cash transacties (stortingen en geld opnames) zal de bank voortaan ook geen betalingen naar het buitenland accepteren. Klanten kunnen nog wel betalingen uit het buitenland blijven ontvangen op hun zakelijke rekening.

Kapitaalcontroles

JP Morgan Chase heeft woensdag bevestigd dat de kapitaalcontroles betrekking hebben op alle zakelijke rekeninghouders van de bank en dat betalingen naar buitenlandse bankrekeningen inderdaad niet meer uitgevoerd zullen worden. Zakelijke klanten die over de cash limiet van $50.000 per maand heen gaan moeten voor iedere extra dollar een kleine premie betalen aan de bank.

SilverDoctors heeft twee ingescande brieven online gezet. Daarin lezen we dat de bank de stortingen en opnames van contant geld wil beperken om effectiever om te gaan met de risico’s die gepaard gaan met deze activiteiten. De bank moedigt haar klanten op slinkse wijze aan om meer gebruik te maken van digitale bankoverschrijvingen en pinbetalingen. Het is aan de ondernemers om hun klanten uit te leggen dat ze beter met de pinpas of creditcard kunnen betalen.

Waarom JP Morgan Chase ook betalingen naar buitenlandse bankrekeningen blokkeert, dat blijft vooralsnog onduidelijk. Hieronder ziet u de twee brieven, die inhoudelijk overigens identiek zijn.

JP Morgan Chase stelt kapitaalcontroles in

JP Morgan Chase stuurt brief aan zakelijke klanten…. (Bron: Silver Doctors)

JP Morgan Chase stelt kapitaalcontroles in

… met het verzoek om niet meer dan $50.000 per maand aan cash transacties te doen  (Bron: Silver Doctors)

Eén gedachte over “Kapitaalcontroles bij JP Morgan Chase

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.