1. bekend
  2. Maarten van Rossem

Vermogen van Maarten van Rossem

Op deze pagina vertellen wij je alles over het salaris en vermogen van Maarten van Rossem en worden vragen zoals wie is Maarten van Rossem en waaraan heeft Maarten van Rossem dat vermogen verdiend, beantwoord.

Heb je dus altijd al willen weten wat het vermogen van Maarten van Rossem is? Lees dan gauw dit artikel! 

Vermogen

-

Geboren op

24 oktober 1943

Bekend van

Programma's

Woonplaats

Nederland

Beroep

Politicus

Wie is Maarten van Rossem ?

Als specialist in de geschiedenis en politiek van de Verenigde Staten, heeft Maarten van Rossem zich verder als Amerikakenner regelmatig op allerlei televisie- uitzendingen getreden. Hij is geboren op 24 oktober 1943 in Zeist. Naar politicus is hij ook presentator, schrijver en emeritus hoogleraar. Regelmatig houdt hij lezingen met betrekking tot een al dan niet actueel maatschappelijk thema. Sinds 2020 heeft hij zijn eigen podcast waarin hij de actualiteiten doorneemt en specifieke thema’s behandelt.

Familie-leven

Van Rossem is telg van het patriciërsgeslacht van Rossem. Hij groeide op in Wageningen, aan de Javastraat, als oudste in een gezin met drie kinderen. Zijn vader, Gerard van Rossem, werkte als entomoloog bij de Plantenziektekundige Dienst en was kunstenaar. Zijn grootvader was Arnold van Rossem. In Wageningen behaalde hij het diploma gymnasium bèta. Vervolgens studeerde hij, na een kort uitstapje van 4 maanden bij farmacie, geschiedenis aan de Universiteit van Utrecht, waar hij lid werd van het Utrechtse studenten corps. Hij werd daar alleen geboeid door de collega’s van J.C. Boogman over de republiek in de zeventiende eeuw.

Van Rossem is een frequente gast bij diverse praatprogramma's. Zijn eerste optreden was naar eigen zeggen in 1984: een gesprek over de Amerikaanse verkiezingen in een middaguitzending van de NRCV. Maarten van Rossem was goed bevriend met Theo van Gogh. Ze leerden elkaar kennen toen maarten op 27 mei 1995 te gast was bij het programma En prettig gesprek van Goch. Samen maakten zij in 1997 het programma Elke dag gehaktdag.

Maarten zijn wensen

Sinds jaar en dag koestert maarten twee wensen: een eigen boekhandel en een eigen magazine. In de zomer van 2008 is de laatste werkelijkheid geworden. Het Historisch Nieuwsblad, waarvan Maarten sinds 2003 columnist is, vraagt hem voor een keer gastredacteur te zijn. Het blijkt uiteindelijk een doorslaand succes: van de Maarten! Worden meet dan 47.000 exemplaren verkocht. In 2009 komt Maarten! Terug met twee edities. Hoewel de Historische Nieuwsblad- redactie nog altijd tekent voor de inhoud, staat Maarten! Nu op eigen benen.

Amerikaanse verkiezingen

Maarten werd bekend door de televisie. Tijdens de Amerikaanse verkiezingscampagne van 2012 reist Maarten voor het EO- programma van Rossem for President met een campagne dwars door de Verenigde Staten. Naast de vele diverse actualiteitenprogramma’s start Maarten in de zomer van 2012 als vast en enig jurylid van de NCRV-quiz. Dat was een van zijn laatste activiteiten. Nog regelmatig geeft Maarten lezingen door heel het land over uiteenlopende thema’s van de technologische revolutie in de 19e eeuw, tot aan het modern populisme en de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Wat is het vermogen van Maarten van Rossem ?

Wat het precieze vermogen van Maarten van Rossem is, is niet algemeen bekend. Maar naar verluid wordt Unknown’s vermogen geschat op om en nabij de -. Dat is natuurlijk een flink bedrag!

Dit vermogen van Maarten van Rossem blijft natuurlijk een schatting, omdat het salaris van Maarten van Rossem niet letterlijk ergens bekend is gemaakt. Het geeft echter wel een goede aanwijzing van hoeveel het ongeveer zal zijn.

Hoeveel verdient Maarten van Rossem per maand?

Hoeveel Maarten van Rossem precies per maand verdient, oftewel wat is het salaris van Maarten van Rossem is lastig in te schatten, omdat Maarten van Rossem zich daar in de media nooit echt over heeft uitgelaten of uitlaat.

Het is lastig om te bepalen wat het salaris van Maarten van Rossem nu exact is. Met name door de verschillende werkzaamheden die Maarten van Rossem uitvoert kan het salaris per maand flink verschillen. Gezien het geschatte vermogen van - van Maarten van Rossem gaan we er echter van uit dat Maarten van Rossem ’s maandelijkse inkomen zeker niet onverdienstelijk is.

Bekijk ook het vermogen van andere bekenden:

Vragen over het vermogen van Maarten van Rossem

Maarten van Rossem beoefent het beroep van Politicus en is bekend van Programma's.

Het grootste deel van Maarten van Rossem ’s vermogen komt voort uit de werkzaamheden als Politicus. Hier heeft Maarten van Rossem een aardig vermogen mee bij elkaar verdiend.