Adviseur Poetin: “We zullen iedereen aanmoedigen dollars te dumpen”

Sergei Glaziev, een adviseur van Poetin, heeft zich vandaag fel uitgelaten over mogelijke sancties tegen Rusland. Hij waarschuwt voor de consequenties die sancties kunnen hebben op de Verenigde Staten zelf. De adviseur zei het volgende:

“De Amerikanen bedreigen Rusland met sancties en proberen de EU in een handelsoorlog en een economische oorlog met Rusland te slepen. Maar de meeste sancties tegen Rusland zullen juist de Verenigde Staten schade toebrengen, omdat Rusland voor haar handelsbetrekking op geen enkele wijze meer afhankelijk is van de VS.”

Glaziev benadrukt dat Rusland een crediteur is van de Verenigde Staten…

“We bezitten een substantiële hoeveelheid Amerikaanse staatsobligaties, meer dan $200 miljard. Als de Verenigde Staten het in hun hoofd halen bankrekeningen van Russische burgers en zakenmensen te bevriezen, dan beschouwen we de VS niet langer als een betrouwbare partner. We zullen iedereen aansporen Amerikaanse staatsobligaties te verkopen, dollars van de hand te doen en de Amerikaanse markt te verlaten”.

De-dollarisatie

Volgens de laatste TIC-data heeft Rusland ongeveer $139 miljard aan Amerikaanse Treasuries in bezit, een relatief klein deel van de $5,8 biljoen aan Amerikaanse staatsschuld die in handen is van het buitenland. Rusland heeft de afgelopen jaren al een aanzienlijk deel van haar dollarreserves van de hand gedaan en in januari verkocht China $48 miljard aan Amerikaanse staatsobligaties. Volgens onze gastschrijver 24 karaat passen deze ontwikkelingen binnen een grotere trend die al jaren bezig is en die steeds zichtbaarder wordt, namelijk die van ‘de-Amerikanisering’ en ‘de-dollarisatie’.

Rusland heeft met haar grote olie- en gasreserves een comfortabele positie. Ook heeft ze aan China een sterke bondgenoot. De twee landen sloten vorig jaar een belangrijke overeenkomst voor de levering van olie en de leiders van beide landen spraken eind vorig jaar al hun intenties uit om in 2014 meer samen te werken.

Sancties

“Zo lang Rusland niet meteen concrete stappen onderneemt om de situatie te de-escaleren zal het effect op de relatie tussen Rusland en de VS en op de positie van Rusland in de wereld substantieel zijn”, zo verklaarde de Amerikaanse minister Kerry van Buitenlandse Zaken. Kerry sprak over economische sancties, het blokkeren van visa en het bevriezen van rekeningen.

Kritiek

De Russische oud-minister van energie, Vladimir Milov, bekritiseert de uitspraken van Glaziev. Hij laakt de houding van Poetin’s adviseur, omdat deze de waarde van de Russische roebel ondermijnen. Afgelopen maandag ging niet alleen de Russische aandelenmarkt, maar ook de roebel onderuit. De munt verzwakte tot een dieptepunt van 36,5 roebel tegenover de dollar. “Die idioot Glaziev blijft praten tot de dollar in waarde gelijk is aan 60 [roebels]”, zo schrijft de oud-minister op zijn twitter account.

De uitspraken van Glazyev zijn volgens bronnen op persoonlijke titel en niet vanuit zijn positie als adviseur van de president.

De uitspraken van Glaziev zijn volgens bronnen op persoonlijke titel en niet vanuit zijn positie als adviseur van de president

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

19 gedachten over “Adviseur Poetin: “We zullen iedereen aanmoedigen dollars te dumpen”

 • Het dumpen van $-reserves zal nog dikwijls herhaald worden totdat het uiteindelijk ook effektief gebeurd. Euroland heeft nu de euro.
  De $ 150 biljoen aan totale financiële aktiva kunnen nergens anders heen. Ze zijn wel verplicht om in het $-systeem te verblijven. Totdat grote handelsblokken onderling in hun eigen munten gaan afrekenen en het Westen buiten spel geraakt.
  Het $-regime heeft zichzelf veroordeeld om crescendo meer $-digits te produceren om die $ 150 biljoen aan rendement te laten geraken. Een rendement dat de fysieke wereldekonomie (GDP $ 70 biljoen) niet meer kan opbrengen.
  Waarom zou je dan die verwaterende dollar nog als reserve bijhouden en opstapelen !?
  Energie en grondstof staten gaan niet eeuwig aan de $ borst blijven hangen.

  Beantwoorden
  • Aan wie zou men die honderden miljarden aan onproductieve dollarschuld moeten verkopen? Zal de Federal Reserve haar rol als buyer of last resort waarmaken? Of zal de wereld tegen die tijd de dollar simpelweg afwaarderen op de centrale bank balansen?

   Met een herwaardering van goud wordt het belang van de valutacomponent sowieso kleiner dan die nu is.

   Dit vind ik nog altijd een ijzersterke illustratie: https://www.marketupdate.nl/wp-content/uploads/2013/09/freegold-revaluation.jpg

   De nominale hoeveelheid valutareserves en de hoeveelheid goud veranderen niet. Enkel de waardering veranderd (en daarmee de compositie van de centrale bank assets).

   Beantwoorden
   • Stel dat Rusland al zijn TRY’s ineens op de markt dumpt.
    Dan koopt de Fed deze ineens terug op (cfr Fed heeft een onbeperkte hoeveelheid dollars ter beschikking).
    De koers van TRY’s blijft dus ongewijzigd.

    Resultaat : de Russen hebben nu nog meer dollars in handen als voordien en de US moet geen intrest meer betalen op deze TRY’s.

    “Die idioot Glazyev … !

    Beantwoorden
 • Het is nu steeds duidelijker dat China en Rusland tesamen steeds minder $-loyaal worden. Daarom verplicht de US de EU om over alles dezelfde standpunten in te nemen en daar ook effektief naar te akteren. Daarom stopte de FED ook met het informeel linken van de goudprijs aan z’n stijgende balans !
  Euroland is nu één groot US schoothondje. We zullen dus samen transatlantisch ondergaan aan het opkomende Oosten.

  Beantwoorden
 • Hoe schep je het Eu-Wij- gevoel .

  Klasse …eu is het schoothondje van de vs en deze doen alles om europa in te palmen te lijmen ect etc.. Zie Frankfurt Ecb als hoofdkantoor van GSachs &|RotschildsBanken.Zie meurkel — obama dagelijks contact.
  Duitsland bloeit andere Eu-landen bloeden en blijven bloeden.
  VS is joods sluw. Geven merkel t gevoel heel belangrijk te zijn voor en in de wereld.
  Een Uber wel zeker. Als je een duitser zich Ueber laat wanen heb deze in je zak.
  MErkel heerst nu al van middellandse zee tot aan de russische grens met Oekranie. En ze geniet . Hoe groot wil je het Reich hebben..?

  De VS=de Ueber joodse multinationals en banken= maken hier handig gebruik van.
  Laat Merkel maar heersen.
  Zij doen t geld. Veel geld -meer geld -al t geld.

  Zal ze een Wurst zijn wie heerst in europa en Oekranie.
  In tegenstelling tot Rusland -schuldenvrij bij IMF en Joodse Banken- Geen G.Sachs in Rusland – Russen ruimen pas goed op.
  Dat Eu haar landen verkoopt aan dit UeberJoodse VS = Banken en Multinationals- daar brengt ons armoede -verval- ziekte -slecht onderwijs -kanker-vervlakking -verloedering.
  Logische voor Banken en Multinationals ben je een hond of varken-zie hun joodse boeken. Monsanto Farmaceutica experimenteren met de eu-er als tijdens wwII.
  Leuk dat voor ons deze toekomst is uitgekozen door nsb-ers dus vanbinnenuit.

  Daarom is liegen en Fraude zo gemakkelijk in je Eu je bent niet meer als een hond dus daar doe je mee wat je wenst. Al is dit een onbewust gebeuren welke een GSachs JP Morgan Monsanto Farmaceut-jood nooit zal durven uitspreken of kan uitspreken.

  De VS hebben europa nodig anders staan helemaal alleen met hun petrodollar en schulden. Zonder een Eu overleeft de VS niet eens. Het is hun afzet – omzet en banken en ECB . Rusland heeft een eigen Centrale Bank waar weinig Ueberjoods aanwezig is.
  Laat de VS dus gaarne sancties uitvoeren tegen Russen of Rusland want de boemerang komt sneller terug als deze vertrokken is.

  Dat weten de ueber joden in de VS ook wel… er gebeurt dus niets.
  Alleen show en buitenkantjes oor Jan Publiek om de burger een wij -gevoel een eu-wij-geoel te geven.

  Hoe maak je eu een …of laat je de nederlander opeen pro-eu partij stemmen?
  Zoek een gemeenschappelijke vijand …
  Wij tegenover de rest= rusland
  Dus stemt de nederlander op een eu- partij bij de komende verkiezingen ….als een wij tegenover een vijand .

  Zoek een vijand…. nu die is zo gevonden rusland /Poetin of Assad Syrie.
  Ook dit is joodse ‘wijsheid ‘ en wordt zo bewust toegepast. Denk weet en Zie.

  Zo schep je in de media het eu-wij- gevoel…. een onbewust gebeuren doch dit doet
  Wij tegenover onze gemeenschappelijke vijand- bedreiging -aanval-

  Zo stemt de Ned burger straks op weer vvd, pvda ,cda .
  Zo moeilijk is dit niet als je weet.
  Oekraine is hulpmiddel en is niet zomaar – toevallig zo op dit tijdstip in deze eu situatie bewust doen ontstaan.

  Schep een crisis… make the most out of it . GSachs Rotschild Banken Monsanto
  Schep deze crisis en win de eu verkiezingen .en geef de ned het eu-wij gevoel.
  Beter :probeer de nederlander het duitse Reich gevoel aan te smeren.
  Er zijn genoeg NSB-ers :Rutte samson pechthold welke t op TV brengen als die endlosung.
  Je komt vanuit Hun Eu ook met de oplossing die is zo gevonden. Die oplossing van het conflict was er n.m. altijd al.
  Zo gemakkelijk zo gemakkelijk is hun ueber joodse spel indien begrip en inzicht omtrent hun methodieken.
  Het Oekranie probleem is al sinds 2009 door o.a B.W. Cia en andere geheime diensten voorbereid in de Oekraine zelf.

  Beantwoorden
  • De EU is opgericht met een nobele doelstelling, namelijk het voorkomen van een nieuwe oorlog binnen Europa. Hoewel er kanttekeningen geplaatst kunnen worden bij de invulling van de Europese gedachte denk ik niet dat opzettelijk kwaadaardige bedoelingen achter zitten.

   Het probleem van Europa is denk ik dat het nog steeds geen eenheid is, waardoor ze tandeloos is in conflictgebieden (zie Bosnië eind vorige eeuw en nu in Oekraïne) en gemakkelijk gemanipuleerd kan worden door de almachtige VS.

   Het is een uitermate moeilijke situatie en laten we hopen dat het allemaal vredig blijft binnen Europa.

   Leuke cartoon: https://www.marketupdate.nl/wp-content/uploads/2014/03/war.jpg

   Beantwoorden
   • Beste Frank,

    de EU heeft veel meer problemen die haar gaan opbreken.
    Wat dacht je van alle onhoudbare staats en prive schulden waar we bijna de rente niet meer op kunnen betalen?
    Vind je het normaal dat nederland zon beetje d e grootste prive schulden last heeft op de wereld dit vieze miezirige landje dat pedofielen als Joris Demmink de hand boven het hoofd houd?
    Of wat dacht je van de 60% van de hypotheken die alleen al onder water staan?
    En de 1 tot 3% buffer die Europese landennop hun uitstaande kapitaal hebben?
    Of misschien de 125.000.000 jawel 125 MILJOEN Europeanen die in armoede leven en te arm zijn om eten te kopen?
    Heb je de rijen voor de voedselbanken in Nederland niet zien groeien of het aantal mensen dat hun huis verliest?
    Vast niet, maar laat me jou 1 ding vertellen het is gedaan met Europa waar we nu mee bezig zijn is uitstel van executie, we zijn gedecimeerd tot een stelletje achterlijke schuldslaven dat veel te ver boven hun stand leeft.
    Voor een Nederlander is rijkdom het op krediet kunnen halen van meerdere telefoons tvs en een huis en nog een auto erbij, mensen komen er hier nog wel achter wat shuldpapieren welvaart werkelijk inhoud en ik bid elke dag tot god dat er heel erg veel mensjes hun huizen en welvaart gaan verliezen dan kunnen die gore huichelaars en hypocrieten niet meer om de slechte staat van de EU en NL heen lullen.
    Heel Europa lift en overleeft puur en alleen op de productie en kredietwaardigheid van Duitsland mee alleen een groot aantal domme leeghoofden snapt dit nog niet.
    Als je niet luisteren wil moet je maar voelen is het toch?
    Doe eens wat meer studie in economie en zoek eens op wat men zegt over een staats schuldenmlast dat boven de 100% BNP uitkomt en dan hebben we het nog niet eens over de prive schulden last en hoeveel van ons BNP dat wel niet bedraagt waarschijnlijk wel 1000% Europa is door en door corrupt, failliet moreel en financieel, kapot en aan het zinken alleen veel naieve schapen hebben dat nog niet door laten dringen tot hun leeghoofden.
    Als je overheid volzit met parasieten is het heel moeilijk om er weer vanaf te geraken hebt u ook in Ukraine kunnen ervaren.
    We krijgen het meeste van ons gas en olie uit het oosten we zijn hier veelste laf en angstig om ook maar iets te doen, paar lager dan mens zijnde ambtenaren die kleine jongetjes misbruiken meer is Nederland niet.
    Nederland is het land in de wereld dat de hoogste pet op heeft vanzichzelf maar er niets van waarmaakt en het tegenovergestelde doet van wat zei preken.

    Beantwoorden
 • Martijn Rikkert

  @max29 Waarom link je de VS aan uberjoden? Ik vind dat nogal ongepast en ook niet relevant voor de discussie.

  @frankknopers Europa is inderdaad geen eenheid. Al is Bosnie in deze niet een heel goed voorbeeld, militaire interventie kwam destijds te laat op gang. Omdat het westen de urgentie er totaal niet van inzag, dit kwam meer door totale onwetendheid van westerse leiders dan verdeeldheid. Daarnaast is de situatie Bosnie nog steeds uitermate complex en zal het de huidige staatkundige vorm van Bosnie, als gevolg van het Dayton-akkoord leiden tot een nieuwe eventuele brandhaard in Europa. Rusland zal dan ongetwijfeld de kant van de Serviers kiezen wat zal leiden tot nog meer verdeeldheid tussen het westen en het oosten.

  Wat moet het westen doen? Ik denk niet zoveel. Ondanks de schending van het internationale recht, waarbij de kanttekening moet worden gemaakt dat Rusland geen partij is bij het verdrag van Wenen. Zodoende zijn bepaalde beginselen waar het westen steeds op hamert niet geheel wederkerig.

  Ten tweede maakt de monetaire positie van het westen alles een stuk fragieler. Ik sluit mij dan ook bij de argumentatie van karaat en frankknopers.

  Beantwoorden
 • De huidige crisis is als een gordiaanse knoop en vanuit dat gezichtspunt houd ik een complottheorie niet voor ondenkbaar. De eerste wereldoorlog had nauwelijks een aanleiding nodig. De rol van een aantal banken in deze wereldomvattende catastrofe was cruciaal.

  Beantwoorden
 • @Martijn Amerika is van Ueber joden.
  Weet echter hoe dit is ontstaan en hoe Zijn de WWII hebben georganiseerd en ondersteunt.

  Zonder Wall Street geen WWII mogelijk geweest. Bewijzen ten over .
  Wall Street heeft haast de volledige Bank en Oorlogsindustie van Hitler opgebouwd en betaald.

  Bron: Prof Anthony Sutton: Wallstreet and the rise of Hitler.

  Indien dit niet gelezen geen inzicht mogelijk of mogelijkheid tot begrip wat ik schrijf.
  Tijd van sentimenten is passe.

  In Oekraine gebeurt gelijkende . Door geheime diensten lang voorbereid en geplanned. Schutters op de daken en in flat waren amerikanen.

  Stel de vraag; hoe en waarom kan een situatie in Syrie en Oekraine als ontstaan -identiek geschapen door Wall Street als in jaren 40-..?
  Dat is doordat er geen inzicht is omtrent Wie en Hoe en hun methodiek en werkwijze..

  Beantwoorden
  • Dat is ook de reden waarom Poetin onder vuur ligt terwijl Tel Aviv al 60 jaar naar hartenlust zijn gang kan gaan.
   (Het verjagen van buurman Assad was echter verkeerd ingeschat omdat zijn opvolgers nog minder goeds in petto hebben)
   De EU injectie van 11 miljard zal vermoedelijk moeten voorkomen dat de banken in deze Oost Europese schurkenstaat als dominostenen omvallen.

   Beantwoorden
 • Leuk dat je het nog complottheorie noemt..
  Van wie komt deze term van de westerse media en waarom zo stevig geplaatst en gegrond in de westerse landen.

  In India en China weet niemand wat een complottheorie is.
  Complottheorie bestaat niet.
  Het is een verzinsel om te verbergen wat het daglicht niet kan verdragen.
  Daarom werkt ze goed tot nu toe…

  Als je weet en ziet hoe door wie en waarom dit Oekraine en Syrie conflict wordt geschapen = welke rol de media hierin spelen en hoe ontstaan d.w.z wel zeer bewust gecreeerd en opgezet .

  Deze realiteit is te hard en confronterend voor velen dus moet verdrongen worden genegeerd en weg-verklaard met een theorie.

  Prof. Sutton geeft met cijfers en data aan hoe zaken zijn gelopen en met welke gevolgen.
  Enerzijds beschermt een complottheorie de burger anderzijds houdt deze hem in levenslange winterslaap.

  De schok het verkrijgen van inzicht in de achtergronden van het Oekraine conflict nu en het Syrie conflict zijn te heftig en is voor velen moeilijk -tot niet te verwerken.

  Op zich interessant te zoeken hoe ons bewustzijn reageert op en hoe het zich zo gemakkelijk met een complottheorie om de tuin laat leiden.
  Dat doet
  Indien je dit weet kan je in de media en rtlz of ned 123 nu datgene brengen waardoor de burger het als complottheorie zal bezien en beoordelen.
  Dat kan je tevoren al plannen…tevoren ..en daar is joodse ‘wijsheid ‘ voor ingezet.
  In Brussel is een departement waar 750 man in werken om dit zo in de eu- media te brengen.
  Onwetend zijn is een en hoe je dit in stand houdt in een Eu -vrij gemakkelijk zelfs-
  doch kunnen en durven onder ogen zien is voor weinige.

  Geloven Goedgelovigheid is centraal. Degene welke zaken als Syrie en Oekraine beoordeelt als complot hier geplaatst zijn goedgelovig gehouden.

  Goedgelovigheid is en komt van de kinderjaren deels een onbewust gebeuren
  Alles wat Brussel behoeft te doen is Goedgelovigheid in stand houden en deze voeden met. Lastig doch als je weet gemakkelijk uitvoerbaar voor zeg 550 miljoen europeanen en 500 miljoen amerikanen.

  Beantwoorden
 • Twee voorbeelden;
  Tijdens wwII bombardeerde de amerikaanse b52 in zuid duitsland wapen en tank fabrieken.
  Een van die fabrieken met rollend materiaal is door Ford gebouwd en opgericht en gevoed met zijn materiaal-grondstoffen
  Ford hoorde per telefoon dat zijn fabriek door de B52 was platgegegooid.
  De dagen erop stuurde hij een vliegtuig met contant geld voor haar wederopbouw.
  Hij herbouwde zijn fabriek.

  En liet vele amerikaanse piloten sneuvelen tijdens bombardementen doch maakte hem niet uit. Ook Roosevelt kwam dit te weten doch kon niet – deed niets.
  Dan laat ik de joodse Banken buiten dit verhaal .

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *