Brexit: Duurdere laptop en kleinere chocoladereep

Het lijkt erop dat de Britse consument de grootste verliezer is van de Brexit, want sinds het referendum om uit de Europese Unie te stappen is de waarde van het geld in hun portemonnee met bijna 20% gedaald. Dat betekent dat alle spullen die de Britten uit het buitenland importeren een stuk duurder worden en dat de koopkracht van de consument daalt. Hier volgen een aantal recente voorbeelden van producten die duurder zijn geworden.

Apple

imac-pixabayToen Apple onlangs een nieuwe serie producten lanceerde kwamen de Britten voor een onaangename verrassing te staan. Apple had de adviesprijzen van al deze apparaten voor de Britse markt met enkele honderden dollars verhoogd. Achteraf bleek dat de fabrikant haar prijzen wereldwijd verhoogd had, maar nergens was de prijsverhoging zo groot als in het Verenigd Koninkrijk. Zo steeg de prijs van de Mac mini van £399 naar £479, ging de prijs van een iMac met extra hoge resolutie van £1.199 naar £1.499 en ging de prijs van de Mac Pro computer voor professionele toepassingen van £2.499 naar £2.999.

Unilever

Unilever heeft als fabrikant van talloze levensmiddelen ook haar prijzen moeten verhogen ter compensatie voor de waardedaling van het Britse pond. Uit onderzoek van de Guardian en Mysupermarket.com bleek onlangs dat de prijs van een mandje van twintig verschillende Unilever-producten met gemiddeld 5,7% was gestegen. Het ging om dagelijkse boodschappen zoals mayonaise, ijs, cosmetische producten, olijfolie en kip. De olijfolie was het meest in prijs gestegen, want dit product was in vier verschillende supermarkten gemiddeld 31,5% duurder geworden sinds de Brexit.

Toblerone

Verschillende levensmiddelen werden duurder, maar chocoladefabrikant Toblerone pakte nog creatiever aan. In plaats van de prijs van de chocoladerepen te verhogen maakte deze fabrikant de reep gewoon een stukje kleiner. Speciaal voor de Britse markt heeft Toblerone een kleinere reep uitgebracht met een gewicht van 150 in plaats van 170 gram. Veel Britten reageerden met verbazing en woede op dit nieuws.

https://twitter.com/LaBlanchonne/status/796006020350902272

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met BITVAVO, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders