Vooruitzicht 2014

De financiële media hebben hun 2014 vooruitzicht al klaar. Verder stijgende beurzen (+10%), een stijgende dollar en dollar-index, minder appetijt voor schuldpapier, dalende goudprijs, dalende energieprijzen. Omdat het economisch allemaal beter zal gaan. De positieve verwachtingen worden in de watten gelegd. Het Amerikaanse dollarsysteem gaat de hele wereld weer optrekken met z’n niet aflatend dynamiek. Een reputatie die ze blijven onderhouden. Ondertussen is de 100 jarige FED balans door de $4 biljoen gebroken… Kan in 2014 makkelijk naar $5 biljoen onder Yellen, die de problemen in de huizen hypotheek markt ongetapered zal blijven steunen. Het ziet er dus goed uit voor al wie z’n eieren in de financiële industrie heeft liggen. Euroland doet er goed aan om de koers van de Verenigde Staten over te nemen en daarmee te participeren in het algemeen verwachte herstel.

Hypotheekaanvragen VS

Hypotheekaanvragen VS (Afbeelding via Zero Hedge)

Er zal een economisch mirakel opleving nodig zijn om de schuldorgie wat te versoberen en de begrotingstekorten terug te dringen. Daarom moeten de rentes nog steeds laag (zero) blijven.

Invloed van rente op de aandelenmarkt

Invloed van rente op de aandelenmarkt (Bron: Stawealth.com)

Er kan nu geen enkele duurzame werkgelegenheid meer ontstaan zonder buitensporige schuld stimulering!! De schuld ontsporing begon voorgoed toen Greenspan het voorzitterschap van Volcker in 1987 overnam (beurscrashje van 38%). Nu staat men te trappelen aan de limieten van deze ontsporing. Vandaar de beeldspraak ‘dansen aan de kratermond’ of ‘over de ravijn hangen’. Het inflateren van de financiële industrie is niet het opvijzelen van het Gross Domestic Product (GDP).

Schuld Saturatie!

De economische fase-transitie zal zich in 2014 sterker gaan manifesteren. De tapering moet ophouden omdat de verzadigde schuldgraad niks economisch uithaalt, zelfs al gaat men schuldniveaus over-verzadigen. Dan beginnen de verschuivingen (aardbevingen). Die zullen, zonder enig voorbehoud, inflatoir ontwaardend zijn. Hoe sterk men dat vandaag nog kan camoufleren via inflaties in de financiële industrie. Het manisch momentum investing zal dan verschuiven naar waarde investering ! Het economisch productieve Oosten zal dan z’n enorme opgang beleven.

Marginaal nut van schuldgroei neemt af

Marginaal nut van schuldgroei neemt af

En dan tenslotte nog dit ter overweging

De consumer price index (CPI) is sinds 1971 zes keer over de kop gegaan, terwijl de goudprijs in 1971 nog op $35/oz stond! Die $ 35/oz was het resultaat van een 60 jaar $-fixed goudstandaard. Een goudwaarde standaard die al die tijd met de voeten getreden werd (sedert 1913). Hetgeen het dollarregime vandaag nog steeds blijft volhouden door de goudvoorraad bij de Amerikaanse Treasury te boeken aan de historische koers van $42 per troy ounce. Tijdens de fase transitie zal ook deze non-waardering uiteindelijk moeten sneuvelen.

China wil geen dollars maar goud…

Consumer Price Index

Consumer Price Index

Door: 24 karaat

Disclaimer: De artikelen van gastschrijver 24 karaat zijn op persoonlijke titel geschreven en hoeven daarom niet altijd de visie van Marketupdate te vertegenwoordigen. Marketupdate geeft geen beleggingsadvies en de artikelen van 24 karaat moeten ook niet als zodanig worden aangemerkt. Marketupdate heeft geen geld ontvangen of betaald voor de bijdragen van 24 karaat.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met BITVAVO, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders