AMC aandeel

AMC-aandeel gumt een rally van 38% uit en wordt rood in wilde handel, maar eindigt de week hoger

Jim Cramer: AMC’s aandelenactie heeft niets met het bedrijf te maken
Aandelen van AMC Entertainment gierden vrijdag door speculatieve handelsactiviteiten die bleven escaleren.

Het aandeel sloot 1,5% lager na een stijging van maar liefst 38% eerder op vrijdag. Ondanks de intraday ommekeer, stegen de aandelen meer dan 116% in de week tot nu toe, wat de monsterlijke 2021 rally op 1.132% brengt.

AMC Aandeel direct kopen?

AanbiederVoordelenCijferKosten per maandMeer informatie
DeGiro

Zelf beleggen tegen lage tarieven

Rating

9.5

Kosten per maand

Gratis

BekijkDEGIRO
eToro

Eenvoudig beleggen

Rating

9,1

Kosten per maand

Gratis

BekijkeToro
BinckBank

Gratis € 200,- transactietegoed

Rating

8,9

Kosten per maand

€40 per jaar

BekijkBinck
Bux Zero

Beleggen via een app

Rating

8,5

Kosten per maand

Gratis

BekijkBux zero

Waarom stijgt de AMC aandelen koers zo hard?

Meer dan 650 miljoen AMC aandelen wisselden vrijdag van eigenaar en overtroffen daarmee ruimschoots het 30-daags handelsvolume van 106 miljoen aandelen.

AMC was veruit het meest actieve aandeel op de New York Stock Exchange op donderdag met bijna 700 miljoen aandelen die van eigenaar veranderden. Het aandeel noteerde zijn hoogste handelsvolume van 1,25 miljard aandelen op 27 januari.

“De retailhandelaar is weer bezig,” zei Edward Moya, senior marktanalist bij Oanda. “AMC500k en AMCSqueeze waren gisteren trending op Twitter en dat momentum bracht de aandelenkoers boven de high van eind januari die we zagen tijdens de piek van de meme-aandelenmanie.”

De bioscoopketen heeft GameStop vervangen als het meest populaire aandeel in het beruchte WallStreetBets Reddit forum, volgens Bank of America’s analyse van aandelen vermeldingen op de chat pagina.

Enthousiaste Reddit-handelaars moedigen elkaar aan om AMC’s aandelen en callopties te verdubbelen door screenshots van hun portefeuille te delen en massale rendementen aan te prijzen. Een trending post op WSB vrijdag luidt: “$AMC YOLO UPDATE : 4948 aandelen, 10 calls, over 4 makelaars, en ik verkoop nog steeds niet!”

Wat zit er achter de aandeel AMC koers stijging?

GameStop, dat de ster van de show was tijdens de retailhandelmanie van januari, daalde vrijdag met 12% en verlaagde zijn wekelijkse winst tot 25%. AMC’s 2021 winsten overtroffen ook GameStop’s 1.078%.

AMC’s stijging deze week bracht een verlies toe van $1.2 miljard voor short sellers, volgens gegevens van S3 Partners.

Short covering zou AMC’s enorme rally deze week kunnen aanwakkeren. Wanneer een zwaar short-aandeel stijgt, worden short-verkopers gedwongen geleende aandelen terug te kopen om hun short-positie te sluiten en hun verliezen te beperken. De gedwongen koop heeft de neiging om de rally nog verder te versnellen.

AMC is een zwaar gebackte naam, met ongeveer 20% van de aandelen in omloop die short verkocht zijn, vergeleken met een gemiddelde van 5% short interest in een typisch Amerikaans aandeel, volgens S3 Partners.

Hoewel het bedrijf zich begon te herstellen tijdens de economische heropening, heeft AMC nog steeds te kampen met steile tegenwind, waaronder de theatercapaciteit en de concurrentie van streamingdiensten.

Het bedrijf, dat ongeveer $ 5 miljard schuld heeft en $ 450 miljoen aan uitgestelde lease-aflossingen, heeft de inkomsten aanzienlijk zien dalen als gevolg van de coronavirus pandemie.

“Rich Greenfield, medeoprichter van LightShed Partners, zei vrijdag op CNBC’s “Squawk Box”. “Ze zullen nooit cash genereren met hun huidige kapitaalstructuur. Het bedrijf werd verhandeld tegen 7 keer de EBITDA vóór de pandemie. Het wordt nu verhandeld tegen 25 keer de EBITDA en het is in een slechtere positie vandaag met de veranderde industrie. Dit tart gewoon alle logica.”

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Een gedachte over “AMC aandeel

  • De logica is om hedge funds en hun manier van zekfverrijking een hak te zetten, het individu versus het susteem, dit heeft niks met gme of amc te maken, en gaat meer gebeuren

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo