Blackberry aandeel

Waarom stijgen BlackBerry aandelen weer op? Meme aandelen zijn teruggekeerd.

Het BlackBerry-memeespel is weer helemaal terug.

In de eerste vier weken van januari verviervoudigde het BlackBerry-aandeel (ticker: BB) bijna en bereikte het een hoogste koers in tien jaar. Dit werd blijkbaar gedreven door agressieve beleggers in de Wall Street Bets-groep op Reddit – niet in tegenstelling tot de scherpe rally’s in de aandelen van de videogameverkoper GameStop (GME) en de bioscoopexploitant AMC Entertainment Holdings (AMC).

Blackberry aandeel direct kopen?

AanbiederVoordelenCijferKosten per maandMeer informatie
DeGiro

Zelf beleggen tegen lage tarieven

Rating

9.5

Kosten per maand

Gratis

BekijkDEGIRO
eToro

Eenvoudig beleggen

Rating

9,1

Kosten per maand

Gratis

BekijkeToro
BinckBank

Gratis € 200,- transactietegoed

Rating

8,9

Kosten per maand

€40 per jaar

BekijkBinck
Bux Zero

Beleggen via een app

Rating

8,5

Kosten per maand

Gratis

BekijkBux zero

Blackberry aandelen koers stijging

BlackBerry bereikte op 27 januari een meerjarig record van $25,10 – maar daar bleef het niet lang en eind maart zakte het terug naar enkele cijfers.

Maar nu zijn de meme-aandelen terug: Op dinsdag steeg AMC met 23% tot $32,04, GameStop steeg met 12% tot $249,02 en BlackBerry sprong met 15% tot $11,56, het hoogste niveau in meer dan twee maanden. Op woensdag verdubbelde het AMC-aandeel bijna, het GameStop-aandeel steeg met nog eens 13% en BlackBerry steeg met nog eens 32%.

Hoewel veel mensen BlackBerry nog kennen van zijn ooit alomtegenwoordige smartphones, is het bedrijf al lang gestopt met het maken van smartphones. BlackBerry is nu vooral een softwarebedrijf, met een focus op zowel cyberbeveiliging als software voor de auto-industrie.

Beleggers gaan short op het aandeel blackberry

De rally kan deels het gevolg zijn van beleggers die een short squeeze proberen aan te wakkeren. Op 14 mei waren er ongeveer 50,2 miljoen BlackBerry-aandelen short verkocht, ongeveer 9% van de uitstaande aandelen van het bedrijf, en gelijk aan bijna vier dagen van het gemiddelde handelsvolume in het aandeel over de afgelopen drie maanden.

Voor het boekjaar januari 2022 verwachten analisten dat BlackBerry een omzet zal boeken van $824 miljoen, een daling met ongeveer 10% ten opzichte van de $919 miljoen die vorig jaar werd gerapporteerd. The Street verwacht een verlies voor het jaar van ongeveer vijf cent per aandeel. Met de stap van vandaag heeft BlackBerry een marktkapitalisatie van ongeveer $6,5 miljard.

Slechts vier van de 16 analisten die BlackBerry volgen hebben een Buy rating op het aandeel. Het gemiddelde koersdoel op BlackBerry-aandelen is $7,75, en geen enkele analist heeft een koersdoel boven $10.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met BITVAVO, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders