Centrale Bank van India kocht 11,2 ton goud in februari

Bron: Doijer & Kalff

De centrale bank van India had begin 2017 iets meer dan 557 ton goud. Tot 2018 waren er geen mutaties in de goudreserves. In januari van 2019 kwam hier verandering in en steeg de goudvoorraad van India naar 600 ton.

Een jaar later bleek dat de centrale bank van het land 35 ton goud had toegevoegd aan de reserves. Een procentuele stijging van 5,8%.

De goudvoorraad van India groeiden daarmee de goudvoorraad van Nederland voorbij. Beide landen staan in de top 10 van landen met de grootste goudreserves.

In 2020 kocht India 41 ton goud op. De goudreserves stegen in december van 2020 naar 676 ton.

Goudvoorraad India stijgt verder in 2021

Volgens de laatste cijfers is de goudvoorraad van India in januari en februari verder toegenomen. Eind februari bestond de goudvoorraad uit 687 ton goud. De totale waarde komt uit op ruim 32 miljard euro.

De centrale bank van India houdt momenteel zo’n 7% van de totale reserves aan in goud.

Rusland was een van de centrale banken die de laatste jaren veel goud kocht. De Russen hadden eind 2020 in totaal 2298 ton goud in de kluis.

Top 10 landen met de grootste goudreserves:

Top 10 landen met grootste goudreserves

Amerika houdt procentueel gezien het grootste deel van de reserves aan in goud. Dat percentage komt uit op 78%. Duitsland houdt 75% van de reserves aan in goud. Nederland heeft 68% van de reserves in goud zitten. Turkije staat op positie 11 met 526 ton.

De landen met de grootste economie hebben tevens het meeste goud in bezit. De landen waarvan de economie het hardste groeit zoals Rusland, China en India, kopen het meeste goud op. Goud speelt nog steeds een belangrijke rol in de strategische reserves van landen.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met BITVAVO, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders