Coinmerce BOTS: De voordelen

Het handelen in crypto wordt steeds makkelijker gemaakt voor de belegger. Steeds meer functionaliteiten worden toegevoegd en zorgen ervoor dat elke type belegger kan starten met het beleggen in crypto. Een functie die ervoor zorgt dat je minder tijd verliest zijn de crypto bots. Elke grotere exchange maakt hier gebruik van, zo ook Coinmerce.

Wat zijn crypto bots?

Een crypto bot is een gevestigde handelsstrategie voor het kopen en verkopen van cryptocurrencies. Een bot werkt met een algoritme dat is ontworpen door handelaren en ontwikkelaars. Een bot wordt ontwikkeld gemaakt met indicatoren, bestaande  uit markttrends en signalen. Het zorgt ervoor dat het handelen geautomatiseerd wordt voor de belegger. Een van de grote voordelen hiervan is dat een bot geen emotie heeft. Dit betekent dat deze niet vanuit een negatieve emotie zoals paniek een besluit neemt. Iets wat beleggers wel vaker doen. Vooral omdat crypto behoorlijk volatiel is, is het belangrijk om altijd het hoofd koel te houden. Een bot heeft altijd zijn “emoties” onder controle.

Coinmerce Bots

Coinmerce gaat net een stapje verder dan alle andere trading bots. Je hoeft hier namelijk niet een externe exchange API te connecten, je kunt direct beginnen beleggen met de coinmerce bot.

Beleggers kunnen zelf het risico niveau instellen:

  1. Defensief: Deze instelling zorgt ervoor dat de bot niet gauw een verlies draait. Dit betekend ook dat er minder rendement kan worden verdiend.
  2. Agressief: Deze instelling geeft het grootste risico, maar betekend ook dat er het hoogste rendement mee kan worden behaald. Het is belangrijk om dit goed te overwegen voordat je deze instelling kiest. Deze instelling zorgt er ook voor dat er meer wordt gehandeld dan bij de overige instellingen.
  3. Neutraal: Deze instelling is voor de belegger die niet zeker weet welk risico hij/ zij wil kiezen. Het niveau ligt namelijk tussen defensief en agressief in.

Instellen van Coinmerce bot

Om de bots in te stellen ga je naar de website van Coinmerce en klik je op “Go to Bots”. Hier vindt je een uitgebreide tutorial en uitleg over de verschillende instellingen die beschikbaar zijn. Bekijk deze goed, en kies pas voor een bot wanneer je 100 % begrijpt wat er gebeurd met het geld dat je belegt. De bot gaat namelijk met je geld handelen, en je kunt niet tussentijds besluiten je inleg op een andere bot of cryptocurrency in te zetten. Wel kun je op elk gewenst moment de bot stop zetten, waarna je de inleg terug krijgt in coinmerce coins. Het stop zetten van een bot kun je doen in het overzichtsscherm van de bot, hier zie je de knop “stop”.

Het minimum inleg bedrag bij een bot is 50 euro. Dit is wat hoger dan de algemene minimale inleg op Coinmerce (10 euro).

Conclusie

Het gebruikt van een crypto bot heeft veel voordelen, maar het is belangrijk dat je het geld kunt missen wat je investeert. Zorg dat je de tutorial hierboven goed bekijkt, en de verschillende risico niveau’s begrijpt voordat je over gaat tot beleggen via de coinmerce bot.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met FINST, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders