Gamestop aandeel

GME-aandelen zullen niet immuun zijn voor de effecten van een opgerekte toeleveringsketen

Net toen ik dacht dat er misschien een mooie ordelijke selloff van GameStop (NYSE:GME) aandelen zou zijn, is de Reddit menigte weer bezig. In de 30 dagen eindigend op 1 juni, zijn GME aandelen met 53% gestegen. En de enige verklaring die lijkt te passen is dat de Reddit menigte er gewoon van houdt om zwaar gebackte aandelen op te pompen.

Ik had niet verwacht dat ik me zou afvragen of beleggers eraan zullen moeten wennen dat meme-aandelen een deel van het nieuwe normaal worden. Toch worden GME aandelen verhandeld tegen bijna $250 per aandeel.

Ik zie niet in hoe dit goed zal aflopen voor de detailhandelaren die de aandelen hebben gekocht. Maar dit is een geval waar gevoelens en feiten gescheiden moeten worden. Dus als u dit artikel leest met zelfs maar een vleugje FOMO (fear of missing out), zal ik u uitleggen waarom GameStop aandelen het moeilijk zou kunnen krijgen om in 2021 indruk te maken op analisten.

Gamestop aandeel direct kopen?

AanbiederVoordelenCijferKosten per maandMeer informatie
DeGiro

Zelf beleggen tegen lage tarieven

Rating

9.5

Kosten per maand

Gratis

BekijkDEGIRO
eToro

Eenvoudig beleggen

Rating

9,1

Kosten per maand

Gratis

BekijkeToro
BinckBank

Gratis € 200,- transactietegoed

Rating

8,9

Kosten per maand

€40 per jaar

BekijkBinck
Bux Zero

Beleggen via een app

Rating

8,5

Kosten per maand

Gratis

BekijkBux zero

De regels zijn niet van toepassing voor Gamestop aandeel

Alle cynisme terzijde gelaten, als het handelsvolume van GME-aandelen hoog blijft, is er een positieve zaak voor het aandeel op basis van louter technische analyse. Op basis van de fundamentals van het bedrijf is er echter niet veel reden om optimistisch te zijn over de aandelen.

Maar zoals de meme-aandelengekte duidelijk heeft gemaakt, geven de toegewijde handelaars die de opgeblazen waarderingen van deze aandelen, inclusief GameStop, bestendigen, niets om de fundamentals.

Dat betekent echter niet dat beleggers GME-aandelen tegen de huidige prijs moeten kopen. Een reden om de naam te mijden is de toestand van de wereldwijde toeleveringsketen.

Het laatste Gamestop nieuws

Voorafgaand aan de pandemie werd verwacht dat de lancering van nieuwe spelconsoles een positieve katalysator zou zijn voor aandeel  GameStop. Een artikel op Seeking Alpha uit die periode stelde dat de aanstaande console-lancering een van de redenen was waarom GameStop het lot van Radio Shack zou vermijden.

En ondanks alle turbulentie van 2020, leek de lancering van nieuwe consoles door Sony (NYSE:SONY) en Microsoft (NASDAQ:MSFT) wel enig effect te hebben op de omzet van GameStop. De e-commerce inkomsten van het bedrijf stegen met 175% op jaarbasis. En zoals InvestorPlace-columnist Mark Hake opmerkt, is een deel van GameStop’s plan om zich te ontwikkelen tot een e-commercebestemming voor gaminghardware.

Maar de totale omzet van $2,12 miljard was nog steeds lager dan de $2,19 miljard die GameStop in hetzelfde kwartaal in fiscaal 2020 boekte. Als je ervoor kiest om naar GME-aandelen te kijken vanuit het perspectief van een halfvol glas, kun je wijzen op de verstoringen in de toeleveringsketen die de consolekans van het bedrijf voor de komende kwartalen zullen verlengen.

Ik zal echter proberen niet te grijnzen als ik zeg dat die verkopen meer dan verrekend zijn in de huidige prijs van GME-aandelen. En er is nog een potentieel probleem.

Thomas Wilde schreef voor GeekWire over een scenario dat een directe impact zal hebben op Sony en Microsoft, en een indirecte impact op GameStop. Softwareontwikkelaars zullen weinig animo hebben om nieuwe titels te ontwikkelen voor de nieuwe consoles als consumenten geen toegang hebben tot die consoles.

Gamestop aandelen koers blijft puur een speculatieve handel

GME-aandelen zijn stabieler geworden, hoewel ze voor meer dan $200 per aandeel van eigenaar veranderen. Ik ben er zeker van dat er handelaars zijn die echt geloven in het vermogen van GameStop om zijn bedrijf te transformeren. Een meer waarschijnlijke verklaring voor de huidige prijs van het aandeel is echter dat handelaren op zoek zijn om te profiteren van het momentum.

Zelfs in de veronderstelling dat het bedrijf een ommekeer kan maken, zal het jaren duren om de ommekeer te beoordelen. Bovendien is de kans groot dat het mislukt. En ik verwacht niet dat het komende winstrapport van het bedrijf iets zal bevatten dat me van mening zal doen veranderen.

Nadat GameStop een aantal goed ontvangen stappen heeft gezet, is het GME-aandeel nu meer waard dan het begin 2021 was. En de ironie is dat de Reddit handelaren daar een groot deel mee te maken hebben. Dat komt omdat zij, door de aandelenprijs te verhogen, het bedrijf in staat stelden om genoeg geld op te halen om een groot deel van zijn langetermijnschuld af te betalen.

Toch staat GameStop in 2021 voor belangrijke obstakels om te groeien. Als gevolg daarvan zal de ommekeer waarschijnlijk niet succesvol zijn. En dat maakt het moeilijk om GME-aandelen te kopen.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met BITVAVO, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders