Bron: Telegraaf

De prijs van de bitcoin is zaterdag naar recordhoogte gestegen. De digitale munt is voor de eerste keer meer waard dan $60.000.

De bitcoin zit flink in de lift door de verwachting dat de wereldeconomie zal aantrekken dankzij het Amerikaanse coronasteunpakket van $1900 miljard. Beleggers verwachten ook dat Amerikanen een deel van hun coronasteuncheque van $1400 in cryptomunten gaan steken, zoals bitcoins.

Vertienvoudigd

In de afgelopen twaalf maanden is de prijs van de bitcoin vertienvoudigd. Dat is mede dankzij een groeiend aantal banken en creditcardmaatschappijen die de munt omarmen. Ook professionele beleggers krijgen er steeds meer belangstelling voor.

Tesla-topman Elon Musk geldt zelfs als een grote fan van de bitcoin. Volgens de multimiljardair is het beter om bitcoins te hebben dan inflatiegevoelige munten als dollars en euro’s. Musk heeft met Tesla $1,5 miljard gestoken in bitcoins. De autofabrikant wil dat klanten op termijn ook voertuigen kunnen afrekenen met de digitale munt.

Magische grens

Momenteel gaat het razendsnel met de bitcoin. Eind vorig jaar is de cryptomunt voor de eerste keer boven de grens van $25.000 gestegen. In januari werd de barrière van $40.000 geslecht. De bitcoin klom in februari voor het eerst boven de magische grens van $50.000. En vandaag is de munt de $60.000 alweer gepasseerd. Aan het begin van deze middag werd op cryptoplatform Coindesk een prijs van $60.322 gerekend.

Analisten waarschuwen wel dat de bitcoin ook weer hard kan terugvallen. De cryptomunt wordt bijvoorbeeld volop gebruikt door (cyber)criminelen. Als landen meer greep willen krijgen op de bitcoinhandel, kan dat de prijs van de munt drukken.