‘Beleggers minder optimistisch over beurs’

Bron: Telegraaf

Particuliere beleggers zijn aan het begin van het nieuwe jaar minder positief over de beurs en hun beleggingen. Dit ondanks het goede beursslot van 2020. Dat meldt BinckBank in zijn maandelijkse beleggersbarometer.

Met name de onzekerheden rond de machtswissel in de Verenigde Staten en de mate waarin coronavaccins snel een einde kunnen maken aan de lockdowns maken investeerder voorzichtig.

Daarbij komt dat aandelen die vorig jaar nog op vele favorietenlijstjes stonden als biotechnologiebedrijf Galapagos, betalingsbedrijf Adyen en automaker Tesla, nu het minst gewild zijn. Het aandeel Shell, dat vorig jaar flink aan waarde inleverde, geldt nu als favoriet aandeel.

Qua sectoren blijft de techsector favoriet, al slinkt volgens BinckBank de voorsprong. Tech wordt op de voet gevolgd door de medische sector. Verder blijft Europa veruit het favoriete continent voor BinckBank-klanten om te investeren. Europa staat op één met 71 procent, gevolgd door Noord-Amerika met 20 procent en Azië met 9 procent.

Verder rekenen de meeste beleggers erop dat de euro de komende maand aan waarde zal winnen ten opzichte van de dollar.

 

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *