Bitcoin naar nieuw record: $5.200

De prijs van Bitcoin bereikte vandaag een nieuw record van meer dan $5.200, nadat er berichten naar buiten kwamen dat Chinese autoriteiten de handel in virtuele munten onder bepaalde voorwaarden toch zullen toestaan. Persbureau Xinhua meldt dat de Chinese overheid de handel in de crypto munten mogelijk toch wil toestaan, maar dat er eerst nieuwe regulering moet komen om witwassen te voorkomen.

De Chinese regering merkte dat het verbod op handel in virtuele munten weinig effectief was, omdat Chinezen al snel manieren hadden gevonden om de virtuele munten via Hong Kong en Singapore te verhandelen. Terence Tsang van het in Hong Kong gevestigde handelsplatform TideBit zei daar het volgende over:

“De blokkade weerhield Chinese beleggers er niet van om crypto valuta te kopen. De afgelopen weken zagen we veel klanten van het Chinese vasteland een rekening openen bij TideBit. Ze willen het spel blijven meespelen. Ik zie een groeiende behoefte, aangezien ze naar Hong Kong en Singapore komen om crypto valuta te kopen.”

Bitcoin herstelt van crash

Begin september veroorzaakte de Chinese regering nog een schokgolf in de markt, toen het bericht naar buiten kwam over een mogelijk verbod op de uitgifte van nieuwe virtuele munten. Ook moesten handelsplatformen voor virtuele munten in China voor het einde van de maand hun activiteiten stopzetten. De prijs van Bitcoin zakte toen met tientallen procenten tot een dieptepunt van $3.000. In totaal verdampte toen in korte tijd voor $40 miljard aan waarde uit de markt voor virtuele munten.

Op het moment van schrijven heeft de markt van virtuele munten een waarde van ruim $160 miljard, zo blijkt uit cijfers die de website Coinmarketcap realtime verzamelt van meer dan 1.100 verschillende virtuele munten.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

9 gedachten over “Bitcoin naar nieuw record: $5.200

   • waterman10

    Klopt. Die Chinees is een oplichter, leugenaar en op het einde van de rit is hij dom en een nerd. Zijn bitcoins zullen crashen en mijn goud blijft voor eeuwig bestaan. Iemand met fysiek goud behoort tot de slimme der wereld. Ik durf te wedden dat je vetrouwt op bitcoin en niet op fysiek goud, anders reageerde je niet op mijn reactie. Ik stuur je hierbij naar het land der fabelen en trollen waar je thuis hoort. Doeiiiiiiiiiiii

    Beantwoorden
   • Money as Debt

    Tja , als je anderhalf miljard chinezen verwoord met “die chinees” , dan snap je het volgens mij niet helemaal. Ook zijn de chinezen allang koploper in fysiek goud bezit , er staan zelfs automaten op straat om fysiek goud te kunnen kopen. In heel Azie is het normaal om fysiek goud achter de hand te hebben voor mindere tijden.

    Beantwoorden
    • waterman10

     Chinezen zijn zo dom dat ze denken echt goud te trekken uit een automaat zoals je een kroket in Amsterdam uit een automaat kunt trekken,hahahahahahaha.
     Verder is het algemeen bekend dat veel chinezen hun centjes omzetten in digitale bitcoins in de hoop er ontzettend rijk van te worden. Iets wat domme Nederlanders ook hebben overgenomen. Het kopen van bitcoins schijnt makkelijk te zijn. Maar bitcoins omruilen voor harde cash blijkt niet makkelijk te zijn. Centrale banken accepteren niet zo snel bitcoins omdat ze er niet mee opgescheepd willen zitten. Dus wat blijft dan over wat wel geaccepteerd wordt?
     Precies………….fysiek goud. En houd er alvast maar
     rekening mee,dat ieder grammetje goud op echtheid wordt gecontroleerd. Met een automaat muntje zou ik mij niet zo zeker van de zaak voelen. Chinezen kunnen vaak zo mooi lachen,maar ik weet zeker dat ze ook kunnen huilen. Zeker als ze ontdekken een kat in de zak te hebben gekocht. En die kans zit er dik in bij een automaat muntje.

     Beantwoorden
     • Money as Debt

      Chinezen zijn juist niet dom.. de eerste goud automaten stonden er al zes jaar geleden. Chinese overheid stimuleert burgers juist om goud te kopen..
      Waarom zou het nep zijn ? Als jouw goudshoppie een automaat buiten neer zet , is het dan gelijk nep ? Ook daar word gecontroleerd , misschien nog wel meer dan hier.

      Zolang jezelf thuis je baartje niet uitpakt en met salpeterzuur de boel gaat checken weet je nooit zeker of het allemaal wel echt is wat je koopt. Het is echt niet moeilijk om een certificaat na te maken of een metaal te goldplaten rond het gewicht van een ounce of wat dan ook.

      Over die Bitcoins ben ik het met je eens , daar waag ik me niet aan . Ik heb daar geen enkel vertrouwen in.. maar een baartje uit de muur…? waarom niet..

     • waterman10

      Een baartje uit de muur?
      Ga je gang. Waar jij je geld aan besteed moet je voor jezelf beslissen.
      Mijn beslissing is anders. Mijn goud heeft een test ondergaan alvorens ik afgerekend heb.
      Dus ik weet wat ik heb.
      Wat je uit de muur trekt, zul je achteraf moeten testen.
      Ik hoop voor je dat de test dan positief is.
      Anders is het zuur voor je achteraf want de automaat neemt niks terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met BITVAVO, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders