Bitcoin platform Mt. Gox voor $350 miljoen gehacked

Het doek lijkt definitief te zijn gevallen voor Mt. Gox, een van de grootste Bitcoin handelsplatformen ter wereld. Het kantoor van dit Japanse bedrijf is leeggehaald en op de website is niets meer te zien. Ook is het twitter account van het handelsplatform uit de lucht gehaald. Mt. Gox had al enige tijd problemen om Bitcoins uit te leveren, waardoor de prijs van de virtuele munt op dit platform opeens sterk begon af te wijken van de prijs op andere handelsplatforms als BTC-e en Bitstamp. Op een gegeven moment was het prijsverschil groter dan $400.

Nu begint duidelijk te worden waarom Mt. Gox haar verplichtingen niet na kon komen. Volgens Wired is het platform gehacked en zijn er 744.408 Bitcoins gestolen, met als gevolg een schadepost van $350 miljoen. Gezien de omvang van de verliezen is het wachten op een faillissement van Mt. Gox. Het is nog maar de vraag of klanten iets terug zullen zien van de Bitcoins die ze op het laatste moment via Mt. Gox probeerden te verkopen.

Hackers

Wired schrijft dat de hackers misbruik maakten van een fout die al twee jaar in de Bitcoin code zit. Via dit lek wisten hackers niet alleen Bitcoins te stelen van computers die in verbinding staan met het internet (hot storage), maar ook van opslagmedia die om veiligheidsreden van het internet ontkoppeld werden (cold storage). Met de informatie die hackers wisten te ontvreemden uit de ‘hot storage’ kunnen ze ook het eigendom van de Bitcoins in ‘cold storage’ overzetten.

De val van Mt. Gox is een nieuwe klap voor de virtuele munt. De munt die zich nog bij het grote publiek moet bewijzen als levensvatbaar alternatief voor wettig geld blijkt helemaal niet zo veilig te zijn als eerder werd aangenomen. De prijs van Bitcoin op de andere wisselplatformen ligt op het moment van schrijven op ongeveer $500, terwijl de koers begin februari nog rond de $800 lag.

De prijsinformatie van Mt. Gox is niet meer op te vragen, maar in de Marketupdate Weekendeditie van afgelopen week schreven we ook al over de prijsontwikkeling van Bitcoin op de verschillende wisselplatformen. Ook hebben we eerder al duidelijk gemaakt dat de problemen zich meer op Mt. Gox concentreren dan op het Bitcoin systeem zelf.

Lees ook:

Bitcoin platform Mt. Gox is voor $350 miljoen beroofd door hackers

Bitcoin platform Mt. Gox is voor $350 miljoen beroofd door hackers

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

262 gedachten over “Bitcoin platform Mt. Gox voor $350 miljoen gehacked

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met FINST, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders