Bitcoin, Ripple en Ethereum hard onderuit

De prijzen van virtuele munten zijn vanmorgen opnieuw hard onderuit gegaan. Bitcoin zakte met 14% tot onder de $12.000, terwijl andere virtuele munten als Ripple en Ethereum zelfs meer dan 20% van hun waarde verloren. Een duidelijke aanwijzing voor deze prijsdaling is er niet, anders dan berichten dat verschillende overheden de handel in virtuele munten aan banden willen leggen of willen reguleren.

De Zuid-Koreaanse minister van Financiën zou in een interview gezegd hebben dat de overheid nog steeds overweegt de handel in de cryptomunten aan banden te leggen. Door deze onzekere situatie zakten de koersen van de cryptomunten naar het laagste niveau in drie weken.

Bitcoin weer onder de $12.000 (Bron: Coindesk)

Virtuele munten opnieuw hard onderuit (Bron: Coinmarketcap)

Ripple

De meest opvallende prijsdaling was die van Ripple (XRP), de virtuele munt die eind vorig jaar een spectaculaire waardestijging liet zien. Werd er begin december nog maar $0,25 voor deze virtuele munt betaald, begin dit jaar was de koers opgelopen tot ongeveer $3,80. Anders dan de meeste andere virtuele munten is Ripple een gecentraliseerd betalingssysteem waar een bedrijf achter zit. Ook is Ripple anders dan de meeste virtuele munten niet te ‘minen’. Er zijn in totaal 100 miljard Ripple munten gecreëerd, waarvan minder dan de helft in circulatie is gebracht.

Ripple profileert zich als een alternatief betaalsysteem voor banken en andere financiële instellingen en timmert aan de weg om de blockchain technologie ingebed te krijgen in het bestaande financiële systeem. Daarvoor ontwikkelde het bedrijf haar eigen xCurrent betaalsysteem. Op de website van Ripple zien we dat verschillende banken en financiële dienstverleners het initiatief ondersteunen, al blijft onduidelijk in welke mate deze bedrijven met Ripple samenwerken.


Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

4 gedachten over “Bitcoin, Ripple en Ethereum hard onderuit

 • Poppenkast

  Nu veel landen restricties en verboden op de virtuele munten leggen, stort de piramide in elkaar.

  Beantwoorden
  • Frank Knopers

   De technologie achter de virtuele munten zou wel eens het fundament kunnen worden voor een nieuwe wereldmunt, een valuta die alleen nog maar digitaal circuleert en die perfect getraceerd kan worden.

   Beantwoorden
   • Fan van Mises

    De vraag is alleen, of er een ‘beheerder’ van die munt zal zijn of niet.
    Het beheer over Bitcoin kan in theorie worden ingenomen door 1 grote partij. Dat gaat hem dus niet worden in de toekomst. Tenminste, niet als mensen de munt willen, juist omdat er niet 1 ‘hoeder’ is.

    Als het de mensen/gebruikers niet interesseert, heeft bitcoin overlevingskansen. Alleen de huidige blockchain is niet geschikt om er massaal betalingen mee te verrichten.

    Een munt die niet kan worden ‘ingepikt’ heeft meer kans. Maar die kan ik zo niet direct aanwijzen.
    Willen crypto’s een toekomst hebben, dan zullen overheden ze moeten willen toestaan. Dat zie ik voorlopig ook niet gebeuren. De zittende machten hebben teveel voordelen bij een manipuleerbare munt, om zomaar concurrentie toe te staan.
    Voor mij dus voorlopig geen crypto’s.

    Beantwoorden
    • Crypto zijn fiches in een mega gokpaleis en een gegarandeerde ponzi…. Blijf er van af!!! of speel bewust 18+

     Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *