China wil blockchain technologie gebruiken voor belastingen

Het Chinese Fintech bedrijf Miaocai Network onderzoekt of de blockchain technologie van virtuele munten ook ingezet kan worden om voor belastingaangiftes. Het bedrijf, dat in opdracht van de regering nieuwe belastingsoftware ontwikkelt, denkt dat deze nieuwe technologie kan bijdragen aan het terugdringen van belastingontduiking in China.

De Chinese regering haalt omgerekend $2,5 biljoen per jaar aan belastingen binnen, maar die inkomsten kunnen met de toepassing van nieuwe technologie verder opgeschroefd worden. Zo zijn er nog steeds sectoren van de economie die niet worden meegenomen in het huidige belastingstelsel, maar die met de toepassing van blockchain technologie wel bereikt kunnen worden.

Hoe dat precies in zijn werk gaat blijft vooralsnog onduidelijk, maar het is niet ondenkbaar dat de blockchain technologie in de toekomst een grotere rol zal vervullen in het dagelijkse leven. Met deze techniek kunnen gegevens van gebruikers veilig en decentraal bewaard worden, waardoor deze potentieel minder kwetsbaar zijn voor hackers. Ook zou het met deze technologie makkelijk worden voor de overheid om in kaart te brengen wie nog openstaande belastingen heeft.

Blockchain en privacy

De introductie van Blockchain technologie maakt het niet alleen mogelijk om miljoenen unieke ‘virtuele munten’ te volgen. Ook kan deze technologie gebruikt worden om miljoenen producten in een productieproces te volgen. Ga je nog een stap verder, dan zie je dat de blockchain ook toegepast kan worden om data te koppelen aan personen.

Daar wordt al volop mee geëxperimenteerd, want de regering van de Verenigde Arabische Emiraten onderzoekt in samenwerking met een Britse startup hoe de blockchain gebruikt kan worden om paspoorten en persoonsgegevens te digitaliseren. Ga je nog een stap verder, dan kun je een wereld voorstellen waarin iedere persoon wordt uitgerust met een chip die alle persoonsgegevens (en bankgegevens?) bewaart.

Deze bijdrage is afkomstig van Geotrendlines

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *