EU wil Bitcoin verbieden vanwege ’terrorisme’

De EU wil het gebruik van Bitcoin en andere anonieme betalingen aan banden leggen, zo bericht Reuters. Door de terreurdreiging na Parijs vindt de EU het blijkbaar gerechtvaardigd de vrijheden van burgers nog wat verder in te perken. Anonieme betalingen middels Bitcoins zouden in het slechtste geval immers gebruikt kunnen worden om terrorisme te financieren…

Reuters bericht dat de Europese Commissie zich buigt over nieuwe maatregelen waarmee ‘betalingsverkeer buiten het banksysteem’ beter gecontroleerd kan worden. Dat beperkt zich niet alleen tot Bitcoin, want uit de notulen waar Reuters haar hand op wist te leggen blijkt dat men ook meer inzicht wil krijgen in transacties met creditcards en edelmetalen als goud en zilver.


Bitcoin aan banden

Onder het mom van terrorisme en criminaliteit worden steeds meer persoonlijke vrijheden opgeofferd. Overheden hebben al uitgebreide mogelijkheden om burgers af te luisteren en te volgen. Zaken waar de overheid en de inlichtingendienst geen grip op kan krijgen (bitcoins, edelmetalen en contant geld) worden daarom vaak ten onrechte gecriminaliseerd.

Is Bitcoin het volgende slachtoffer in de strijd tegen terreur?

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Een gedachte over “EU wil Bitcoin verbieden vanwege ’terrorisme’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met BITVAVO, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders