EU zegt dat cryptocurrencies banken niet zullen vervangen

Vorige week heeft het Europese Parlement (EU) naar buiten gebracht dat ze verwachten dat cryptocurrencies geen bedreiging zullen vormen voor het huidige banken stelsel. In een rapport dat op 26 juni uit werd gebracht schreef het Europese Parlement dat de cryptocurrencies de huidige valuta’s en banken niet zullen vervangen.

In het rapport staat dat virtuele munten, ondanks de conclusie dat ze  relatief veilig, transparant en snel zijn, geen bedreiging vormen voor het huidige geldsysteem. Vooral in rijke landen acht men de kans dat cryptocurrency de huidige valuta over gaat nemen klein.

Cryptocurrency kan plaats in de wereldeconomie veroveren

De analyse werd uitgevoerd door het centrum voor sociaal en economisch onderzoek, een instituut zonder winstoogmerk. Het instituut zegt dat cryptocurrencies veel positieve veranderingen hebben gebracht. Zo zijn financiële transacties sneller en goedkoper. De crypto’s kunnen wereldwijd gebruikt worden, ongeacht nationale grenzen.

Daarnaast schrijft het instituut dat crypto’s ‘reageren op de echte marktvraag’. Cryptocurrency heeft het potentieel om als geldeenheid te worden gezien en een plaats in de wereldeconomie te veroveren.

Cryptocurrencies als alternatief voor onstabiele valuta

Toch zeggen de onderzoekers dat het onwaarschijnlijk is dat de digitale valuta centrale banken zullen bedreigen. De huidige valuta zullen blijven bestaan.
De totale waarde van alle crypto’s zijn vele malen minder waard dan de echte valuta als de dollar en de euro. In grote landen zullen cryptocurrencies dan ook niet snel de echte munt overnemen.

Er zijn wel een paar landen waar dit wel zou kunnen gebeuren. Venezuela is zo’n voorbeeld. De inflatie is enorm in dit land. Cryptocurrency is hier een mogelijk alternatief om de onstabiele munt te vervangen.

Cryptowereld moet problemen oplossen

Tot slot zegt het onderzoeksinstituut dat de huidige problemen rondom cryptocurrencies opgelost moeten worden. Zo moet het witwassen via crypto’s aangepakt worden. Ook het belasting ontduiken en het financieren van illegale praktijken moet stoppen. Als dit allemaal lukt zien ze een grote toekomst voor cryptocurrencies.

Bron: Newsbit

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *