Meer dan helft Marketupdate lezers sceptisch over Bitcoin

Meer dan de helft van de Marketupdate lezers is sceptisch over Bitcoin, zo blijkt uit de enquête die de afgelopen twee weken op onze site stond. Aanleiding voor deze enquête was de ondergang van Mt. Gox, één van de grote wisselkantoren waar men de Bitcoins kon verhandelen en bewaren. Het systeem van deze wisseldienst werd gehacked, waardoor alle gebruikers de Bitcoins verloren die ze daar in bewaring hadden gelegd.

Men vergelijkt het omvallen van Mt. Gox met het omvallen van een grote bank. Hoewel het vervelend is voor de gebruikers van die exchange is het voortbestaan van de alternatieve ‘munt’ zelf niet in het geding geweest. Dat zien we ook aan de koersontwikkeling. Die zakte kort na het nieuws van Mt. Gox richting de $400, maar is sindsdien weer hersteld tot meer dan $600 per Bitcoin.

Heeft u nog vertrouwen in Bitcoin?

We vroegen onze lezers of hun mening over Bitcoin was veranderd door de val van Mt. Gox. Ongeveer 55% van de 130 respondenten gaf aan dat ze al vanaf het begin sceptisch waren over de Bitcoin en geen vertrouwen hebben in het systeem. Ongeveer 1/3 deel van de respondenten heeft nog steeds vertrouwen in de ‘cryptocurrency‘, omdat de val van Mt. Gox door hen niet als een bedreiging wordt gezien voor het onderliggende Bitcoin systeem. Bijna één op de tien gaf aan dat hun vertrouwen in het alternatieve geldsysteem door de recente ontwikkelingen is afgenomen, maar dat ze nog wel vertrouwen hebben. Voor slechts 3 van de 130 respondenten was de val van Mt. Gox reden om het hele Bitcoin systeem niet meer te vertrouwen.

Meer dan helft Marketupdate lezers was al sceptisch over Bitcoin

Meer dan helft Marketupdate lezers was al sceptisch over Bitcoin

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Een gedachte over “Meer dan helft Marketupdate lezers sceptisch over Bitcoin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met FINST, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders