Nieuwe crypto-currency vernoemd naar Kanye West

De barrière om een virtuele munt als Bitcoin op de markt te brengen is niet zo hoog, want we zien de laatste tijd een wildgroei aan zogeheten ‘altcoins’. Misschien kent u al de Litecoin en de Namecoin, maar wat te denken van de Mooncoin, Orbitcoin, Casinocoin, Luckycoin en de Junkcoin? Zelfs bekende personen zijn niet veilig voor de Bitcoin-manie, want wat te denken van de RonPaulCoin (vernoemd naar oud-politicus Ron Paul) en de binnenkort te verschijnen Coinye West (vernoemd naar de rapper Kanye West)?

Kanye West

De nieuwe Coinye West is volgens de bedenkers een crypto-currency voor de massa. Wel zullen ze vroegtijdig een aantal munten verstrekken aan de ‘early adopters’. Wat precies de relatie van deze munt is met Kanye West, dat blijft onduidelijk. De rapper zou zelf nog geen reactie hebben gegeven op het bestaan van een altcoin die naar hem vernoemd is.

Pump and dump

Bitcoin expert Johnathan Turrall verklaarde tegenover de BBC dat voorzichtigheid geboden is met altcoins. “In het verleden zijn er verschillende altcoins voor de grap in circulatie gebracht. Sommige daarvan bleken een pump-and-dump scheme te zijn.” Het is lucratief om een een alternatieve coin op de markt te brengen. “In één geval verdienden de ontwikkelaars van een altcoin $800.000 met het op de markt brengen en mainstream maken van een cryptocurrency. Vervolgens verkochten ze hun eigen positie in de munt en doekten ze de website op.”

Wilt u ook een bijdrage leveren aan de wildgroei van alternatieve cryptocurrency? Op deze pagina kunt u stap voor stap uw eigen coin uitbrengen..
coinye-west

Nieuwe crypto-currency vernoemd naar Kanye West komt op 11 januari uit

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

6 gedachten over “Nieuwe crypto-currency vernoemd naar Kanye West

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met FINST, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders